Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021

Φώφη Γεννηματά: Γενναία μέχρι το τέλος - 72 ώρες πριν γιόρταζε στο νοσοκομείο τα 17α γενέθλια του γιου της

Μαχήτρια της ζωής

27 Οκτωβρίου 2021 21:23
Φώφη Γεννηματά: Γενναία μέχρι το τέλος - 72 ώρες πριν γιόρταζε στο νοσοκομείο τα 17α γενέθλια του γιου της
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Φώφη Γεννηματά δεν ήθελε να χάσει τη μάχη με τον καρκίνο και επιδίωκε να ζει κάθε στιγμή της. Τρανή απόδειξη είναι ότι 72 ώρες πριν πεθάνει στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός από καρκίνο, η γενναία πολιτικός γιόρταζε με την οικογένειά της τα 17α γενέθλια του γιου της, Γιώργου με την αγαπημένη της οικογένεια.

Ζήτησε μάλιστα να είναι φροντισμένη όταν θα έρθουν τα παιδιά τους, στα οποία μιλούσε η ίδια τακτικά για την αναχώρησή της. «Δεν λύγισες, δεν ηττήθηκες, έφυγες όρθια», όπως είπε και η μεγάλη της κόρη, Αιμιλία, στον επικήδειό της, σήμερα, Τετάρτη.

«Ράγισαν» καρδιές με το γιο της Φώφης Γεννηματά: «Η αγάπη και η στοργή σου δεν είχε όρια»

«Στις τελευταίες μας κουβέντες μου είπες 1,2,3 πάμε. Και μου έδωσες τα χέρια σου για να σηκωθείς. Έτσι έφυγες, όρθια και με το κεφάλι ψηλά, όπως αρμόζει σε μια μαχήτρια. Δεν λύγισες, δεν ηττήθηκες. Μια μάχη που δεν παραδίδεις τα όπλα είναι μια μάχη κερδισμένη», είπε στον επικήδειό της με τρεμάμενη φωνή η Αιμιλία. Με αυτά τα λόγια η Αιμιλία θέλησε να κάνει γνωστή τη γενναιότητα της μητέρας της ακόμα και τις πολύ δύσκολες τελευταίες 14 ημέρες που πέρασε στο νοσοκομείο γνωρίζοντας πλέον ότι η αντίστροφη μέτρηση για το νήμα της ζωής έχει ξεκινήσει.

«Το χέρι χτυπούσες στο τραπέζι. Το χέρι το χτύπησες πολλές φορές σαν κορίτσι, γυναίκα, μητέρα και κέρδισες. Δεν ήταν ποτέ σκληρό, ήταν απαλό και γεμάτο ανιδιοτέλεια. Η αγκαλιά σου ήταν ζεστή, τρυφερή, αλλά και ασπίδα δυνατή σαν εσένα. Αυτό το οικείο άρωμα που δεν ξεκολλάει από πάνω μας, το χαμόγελό σου, το χάδι σου, το φάμιλι που έλεγες όταν έμπαινες στο σπίτι και κυρίως το ζεϊμπέκικο της ζωής που χόρεψες καλύτερα απ’ όλους, αλλά και οδηγός για μια ζωή γεμάτη αγάπη, χαμόγελο, αλήθεια, αξιοπρέπεια και ελπίδα, αυτά μας έμαθες και να είσαι σίγουρη ότι θα τα ακολουθήσουμε», ανέφερε συγκινημένη η 24χρονη Αιμιλία, που έκλεισε τους επικήδειους.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share