Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

«Χόρεψες το ζεϊμπέκικο της ζωής καλύτερα από όλους»: Το αντίο της μεγάλης κόρης της Φώφης Γεννηματά

Τα λόγια είναι περιττά!

27 Οκτωβρίου 2021 15:30
«Χόρεψες το ζεϊμπέκικο της ζωής καλύτερα από όλους»: Το αντίο της μεγάλης κόρης της Φώφης Γεννηματά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με τρεμάμενη φωνή η κόρη της Φώφης Γεννηματά, Αιμιλία, είπε αντίο στη μητέρα της!

Η μεγάλη κόρη της Φώφης Γεννηματά μίλησε στον επικήδειο λόγο της για όσα έμαθε σε εκείνη και τα αδέρφια της η μητέρα της, για τις τελευταίες της στιγμές και για όσα θα θυμάται και θα κρατήσει από εκείνη.

«Ένα-δύο-τρία πάμε και μου έδωσες τα χέρια σου για να σηκωθείς, έτσι έφυγες, όρθια με το κεφάλι ψηλά. Δεν ηττήθηκες. Δεν παρέδινες τα όπλα. Το χέρι χτυπούσες στο τραπέζι και γινόταν πάντα αυτό που έπρεπε να γίνει. Ήταν πάντα τρυφερό αυτό το χέρι. Η αγκαλιά σου ήταν ζεστή, τρυφερή και ασπίδα δυνατή σαν εσένα. Το οικείο άρωμα που δεν ξεκολλάει από πάνω μας. Χόρεψες καλύτερα από όλους το ζεϊμπέκικο της ζωής. Να είσαι σίγουρη πως θα τα ακολουθήσουμε.»

Νωρίτερα, ο 17χρονος Γιώργος, ο γιος της Φώφης Γεννηματά, ράγισε καρδιές στον επικήδειο λόγο του:

«Αγαπημένη μας μητέρα, βρισκόμαστε όλοι εδώ. Η αγάπη και η στοργή σου δεν είχε όρια. Όλες τις μάχες τις έδωσες παλικαρίσια. Έγινες υπόδειγμα για πάρα πολλούς ανθρώπους. Μας μίλαγες με ειλικρίνεια και τρυφερότητα. Μας δίδαξες τι σημαίνει αγάπη και συντροφικότητα. Ο δεσμός που είχες με τη θεία μας είναι παράδειγμα αδελφικής αγάπης. Με την αποχώρηση σου νόμιζα ότι θα έφευγαν μαζί σου όλες οι ελπίδες μου. Η οικογένεια ήταν για σένα όλη σου η ζωή, κρατήθηκες με όσες δυνάμεις σου είχαν απομείνει. Θα μας φυλάς με το χαμόγελο που μας σημάδεψε από εκεί ψηλά πάνω από τα σύννεφα».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share