Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί: Κατακλύζεται όλη η χώρα από φαινόμενα - Εκείνη η μέρα είναι η πιο επικίνδυνη

Τι αναφέρει ο μετεωρολόγος;

19 Οκτωβρίου 2021 20:33
Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί: Κατακλύζεται όλη η χώρα από φαινόμενα - Εκείνη η μέρα είναι η πιο επικίνδυνη
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σε νέα προειδοποίηση προχώρησε για τον καιρό ο Σάκης Αρναούτογλου, με τον ίδιο να μιλά για τα φαινόμενα, που θα πλήξουν την χώρα τις επόμενες μέρες, όπως κάνουν άπαντες οι μετεωρολόγοι χτυπώντας «καμπανάκι».

Τα καιρικά φαινόμενα που θα μπάσει στη χώρα το εν λόγω σύστημα, θα φτάσουν με το πέρας των ωρών να πλήττουν ταυτόχρονα σχεδόν ολόκληρη την ελληνική επικράτεια την Κυριακή (24/10), ενώ εντονότερα σε αυτό το δύσκολο και συνάμα επικίνδυνο -έχουμε ήδη πληγεί από δυο δυνατές κακοκαιρίες- τριήμερο θα είναι το Σάββατο (23/10), προκύπει ξανά από τα λεγόμενα του μετεωρολόγου της δημόσιας τηλεόρασης.

Πότε έρχεται το νέο σύστημα και ποια η πιο επικίνδυνη μέρα

Από το μεσημέρι της Παρασκευής (22/10) και μετά, από τα βορειοδυτικά της χώρας θα εισβάλουν σύννεφα που θα έρθουν από την Αδριατική, την Ιταλία και τα βορειοδυτικά Βαλκάνια.

Μέχρι το βράδυ θα έχουν καλύψει όλη τη δυτική Ελλάδα. Θα δίνει μπόρες και καταιγίδες. Το Σάββατο τα σύννεφα θα γίνουν περισσότερα και θα καλύψουν όλη τη χώρα, εκτός από την Κρήτη και τα πολύ-πολύ νοτιοανατολικά τμήματα της χώρας.

Φαινόμενα αναμένεται να εκδηλώνονται σχεδόν σε όλη τη χώρα. Στη δυτική Ελλάδα θα έχουμε ξανά βροχές μπόρες και καταιγίδες, με τα εν λόγω φαινόμενα να είναι έντονα στα Επτάνησα, όπου θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες.

Χρειάζεται προσοχή, διότι σε πολλές από αυτές τις περιοχές έχε ήδη πέσει πολύ νερό το τελευταίο χρονικό διάστημα και μπορούν να πλημμυριστούν πολύ πιο εύκολα, επειδή το έδαφος είναι κορεσμένο.

Την Κυριακή θα έχουμε ακόμη περισσότερες συννεφιές, στις περισσότερες περιοχές της χώρας, οι οποίες θα δώσουν μέτριας -κατά βάση- βροχοπτώσεις, με τις περισσότερες και πιο έντονες να σημειώνονται στις πιο δυτικές-βορειοδυτικές περιοχές της χώρας και στα πιο βορειοανατολικά τμήματα της χώρας.

Επιπλέον, από την κακοκαιρία θα επηρεαστεί μεγάλο κομμάτι και της δυτικής και της κεντρικής βόρειας χώρας, με παροδικές βροχές, ίσως και καταιγίδες, κυρίως στην δυτική Ελλάδα. Ακόμη, την Κυριακή η Θράκη θα παγώσει ιδιαιτέρως, λόγω βοριάδων που θα εισβάλουν από τα βορειοανατολικά και θα ρίξουν αισθητά τη θερμοκρασία στην περιοχή.

Την Κυριακή το βράδυ η χώρα θα «κοπεί στα δυο», με το βόρεια τμήμα της να εξακολουθεί ν’ αντιμετωπίζει κρύο και καιρικά φαινόμενα και το νότιο να έχει καλό καιρό.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share