Σάββατο, 04 Μαΐου 2024

Επίθεση με βιτριόλι: Πόσα χρόνια φυλακή μπορεί να «φάει» η Έφη - Η ώρα της απολογίας για την 36χρονη! Τι θα ισχυριστεί η κατηγορούμενη (Video)

Συγκλονιστικές φωτογραφίες από τα ρούχα της Ιωάννας Παλιοσπύρου την ημέρα που δέχθηκε την επίθεση

14 Οκτωβρίου 2021 07:47
Επίθεση με βιτριόλι: Πόσα χρόνια φυλακή μπορεί να «φάει» η Έφη - Η ώρα της απολογίας για την 36χρονη! Τι θα ισχυριστεί η κατηγορούμενη (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επίθεση με βιτριόλι: Παρουσία της Ιωάννας Παλιοσπύρου, η 36χρονη δράστρια της επίθεσης εναντίον της, που συγκλόνισε το πανελλήνιο, θα κληθεί σήμερα, Πέμπτη, να δώσει απαντήσεις σε όλα όσα, επί ενάμιση χρόνο τώρα, αρνείται πεισματικά να αποκαλύψει - κυρίως, το λόγο που την οδήγησε σε αυτή την αποτρόπαια πράξη. Παράλληλα, συγκλονιστικές φωτογραφίες από τα ρούχα της Ιωάννας Παλιοσπύρου την ημέρα που δέχθηκε την επίθεση με βιτριόλι έφερε στο φως της δημοσιότητας έφερε η εκπομπή T-live με την Τατιάνα Στεφανίδου.

Θα μιλήσει για όλα

Η 36χρονη κατηγορούμενη προετοιμάζεται για τη σημερινή μέρα από τη πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι της στις φυλακές.

Μάλιστα, από το καλοκαίρι και μετά, είχε αφοσιωθεί στο να μελετά λέξη προς λέξη τη δικογραφία, έτσι ώστε η αυριανή της απολογία να μοιάζει στέρεη και να μην αφήνει κανένα περιθώριο για περαιτέρω ερωτήσεις.

Τι θα ισχυριστεί

Σύμφωνα με πληροφορίες η 36χρονη θα ισχυριστεί πως δεν ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα Παλιοσπύρου, αλλά μόνο να την τραυματίσει.

Για το λόγο αυτό, θα επιμείνει ότι η ποσότητα του βιτριολιού δεν ήταν δύο λίτρα. «Έριξα μόνο ένα ποτήρι βιτριόλι και μάλιστα στο πλάι και όχι απευθείας στο πρόσωπο της Ιωάννας», αναμένεται να πει.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται να ζητήσει συγγνώμη, αν και γνωρίζει ότι για την πράξη της δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα που να την δικαιολογεί.

Στο μεγάλο ερώτημα, ποιος της προμήθευσε το βιτριόλι, το πιθανότερο είναι να μην το αποκαλύψει, ωστόσο, όπως αναμένεται, θα επιμείνει σε τρία σημεία:

– «Δεν είχα συνεργούς.

– Δεν προσπάθησα ποτέ να πάω στο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν η Ιωάννα.

– Οι αναζητήσεις μου στο διαδίκτυο για μη ανιχνεύσιμα δηλητήρια δεν σχετίζονται με την Ιωάννα. Δεν σχεδίαζα να της επιτεθώ ξανά».

Οι τελευταίες λεπτομέρειες

Παρότι στο δικαστήριο, δεν θέλησαν να βρεθούν στο πλευρό της τα μέλη της οικογένειάς της, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η 36χρονη κατηγορούμενη μιλά καθημερινά στο τηλέφωνο με τους γονείς της, οι οποίοι είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Τελευταία φορά που την επισκέφθηκαν ήταν το καλοκαίρι, όσο ήταν στις φυλακές της Θήβας, πριν μεταφερθεί για τη δίκη στον Κορυδαλλό.

Επί τέσσερις ώρες, το περασμένο Σάββατο, ο συνήγορός της, Σάκης Κεχαγιόγλου, παρέμεινε μαζί της, εξέτασαν από την αρχή όλη την υπόθεση, προετοίμασαν την απολογία της και ανέλυσαν τις τελευταίες λεπτομέρειες, πριν απευθυνθεί για πρώτη φορά στους ενόρκους και δικαστές που θα αποφασίσουν για τη τύχη της.

Επίθεση με βιτριόλι: Πόσα χρόνια φυλακή μπορεί να «φάει» η Έφη

Αντιμέτωπη με την κατηγορία της απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, είναι η 36χρονη Εφη, η δράστις της επίθεσης με βιτριόλι κατά της 35χρονης Ιωάννας Παλιοσπύρου, τον Μάιο του 2020 στην Καλλιθέα. Η ποινή σε αυτήν την περίπτωση είναι 15 χρόνια, γεγονός που σημαίνει ότι με τις ευεργετικές διατάξεις για την έκτιση των 3/5 της ποινής, η Εφη θα μπορεί να αποφυλακιστεί σε 4 με 5 χρόνια, αν μάλιστα υπολογιστούν και οι ημέρες εργασίας, που μετριούνται ως "διπλές" ημέρες κράτησης.

"Το παραπεμπτικό βούλευμα είναι λανθασμένο. Ως προς τα πραγματικά περαστικά έχει ομολογήσει. Υπάρχει διαφωνία στον νομικό χαρακτηρισμό της πράξης. Παραπέμπεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρόκειται για μια κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Η νομολογία ομιλεί όλα αυτά τα χρόνια για τέτοιες περιπτώσεις. Η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία στο κακούργημα της βαριάς σκοπουμενης σωματικής βλάβης", ανέφερε ο κ. Κεχαγιόγλου.

Επίθεση με βιτριόλι: Οι ποινές με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η 36χρονη

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, μιλώντας με την ιδιότητα του δικηγόρου για την επίθεση με βιτριόλι, τη χαρακτήρισε "συγκλονιστική ποινική υπόθεση".

"Η ποινή για την κατηγορούμενη είναι μικρή, ανώτατη ποινή 15 ετών, γιατί είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας" είπε ο κ. Βορίδης και συμπλήρωσε: "Δηλαδή από τα 5 με 6 χρόνια που θα της επιβληθούν έχει εκτίσει 1,5 και μπορεί να βγει σε 4 χρόνια".

"Είναι μεγάλο ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί, έχει κάνει ένα πρώτο βήμα η κυβέρνηση σε σχέση με τον Ποινικό Κώδικα και για τους όρους της απόλυσης" είπε ο υπουργός.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share