Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Χαμός στη Θεσσαλονίκη: Μολότοφ, χημικά και μάχες σώμα με σώμα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης! Εισαγγελική παρέμβαση ζητά η Κεραμέως

Τρεις συλλήψεις και δύο τραυματισμοί

29 Σεπτεμβρίου 2021 11:55
Χαμός στη Θεσσαλονίκη: Μολότοφ, χημικά και μάχες σώμα με σώμα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης! Εισαγγελική παρέμβαση ζητά η Κεραμέως
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Χαμό στη Θεσσαλονίκη: Την άμεση κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ προκάλεσαν τα νέα επεισόδια που καταγράφηκαν σήμερα το πρωί στη Σταυρούπολη.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης, έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης πραγματοποιήθηκε νέα συγκέντρωση φοιτητών, σε απάντηση της χθεσινής βίαιης επίθεσης που δέχθηκαν από κουκουλοφόρους.

Παρά ταύτα, ούτε σήμερα έλειψαν τα επεισόδια καθώς μια συγκροτημένη ομάδα κουκουλοφόρων – που βρισκόταν εντός του σχολείου – άρχισε να πετά μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τους φοιτητές και τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του grtimes.gr, διασώστες του ΕΚΑΒ παρέλαβαν από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης δύο παιδιά ηλικίας 15 και 17 ετών με κακώσεις στο κεφάλι, τα οποία και μεταφέρονται στα Νοσοκομεία Γεννηματάς και Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. Άγνωστο παραμένει - προς το παρόν - το πώς τραυματίστηκαν τα δύο παιδιά.

Πώς ξεκίνησε η ένταση στη Σταυρούπολη

Η πρώτη πράξη των επεισοδίων εκτυλίχθηκε το πρωί της Τρίτης, όταν μια ομάδα φοιτητών πραγματοποίησε πορεία έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Η συγκέντρωση έγινε με αφορμή ένα προηγούμενο επεισόδιο κατά το οποίο μέλη φοιτητικών συλλόγων που μοίραζαν φυλλάδια είχαν δεχθεί ξανά επίθεση.

Ξαφνικά, κατά τη χθεσινή συγκέντρωση, μια οργανωμένη ομάδα ατόμων -ενδεχομένως όχι μόνο μαθητών- βγήκε από το σχολείο και επιτέθηκε με καδρόνια, πέτρες, φωτοβολίδες στους φοιτητές, τραυματίζοντας δύο. Ο ένας εξ αυτών, 20 ετών, μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης - «Η βία δεν είναι ανεκτή»

«Η βία δεν είναι ανεκτή σε κανένα κράτος δικαίου. Κι εμείς, αυτή η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν τα σχολεία μας χώρος αντιπαράθεσης για κανέναν λόγο έστω κι αν εμμέσως εμπλεκόμαστε σε αυτή τη διαδικασία.

Το σχολείο θα ανοίξει άμεσα, θα λυθεί το θέμα με την παρέμβαση όλων των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, στη Θεσσαλονίκη. Διαβεβαίωσε δε, ότι «θα αποδοθούν αυστηρές ευθύνες σε αυτούς που θα αποδειχθεί ότι έχουν προβεί σε έκνομες ενέργειες».

«Το θέμα δεν είναι αμιγώς παιδαγωγικό. Ξεφεύγει από τα όρια του υπουργείου Παιδείας εκεί που έχει φτάσει. Εμείς, όμως, επειδή διαμορφώνουμε συνειδήσεις, διαμορφώνουμε χαρακτήρες, θέλουμε ένα ανοιχτό σχολείο, που θα εγγυάται την ασφάλεια των μαθητών μας αλλά και την απαρέγκλιτη τήρηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, είμαστε εκεί με τα στελέχη μας, παίρνουμε όλα τα μέτρα, διαφυλάσσουμε πρωτίστως την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κόπτσης διαβεβαιώνοντας ότι υπάρχει διαρκής επικοινωνία με το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου.

«Όλος ο μηχανισμός των στελεχών της εκπαίδευσης είναι επί ποδός και συμβάλλει στην επίλυση. Παράλληλα είμαστε σε επικοινωνία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με την Εισαγγελία και τις αστυνομικές αρχές ώστε να διευθετηθεί άμεσα το θέμα. Δεν είναι στη φιλοσοφία μας όλες αυτές οι έκνομες ενέργειες. Θα αποδοθούν αυστηρές ευθύνες σε αυτούς που θα αποδειχθεί ότι έχουν προβεί σε τέτοιες ενέργειες», υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας του υπ. Παιδείας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share