Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Νέα επεισόδια έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Κουκουλοφόροι βγήκαν έξω από το σχολείο και πέταξαν πέτρες προς φοιτητές

29 Σεπτεμβρίου 2021 09:16
Θεσσαλονίκη: Νέα επεισόδια έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Θεσσαλονίκη: Νέα επεισόδια σημειώνονται το πρωί έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Συγκεκριμένα, κουκουλοφόροι βγήκαν έξω από το σχολείο και πέταξαν πέτρες προς φοιτητές που πραγματοποιούσαν αντιφασιστική συγκέντρωση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρει η ΕΡΤ, φοιτητές διαμαρτύρονταν στο σημείο για τα επεισόδια που έβαλαν χώρα χθες, Τρίτη, όταν βγήκαν από το ΕΠΑΛ κουκουλοφόροι. Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν και σταμάτησαν τα επεισόδια, κάνοντας και χρήση χημικών.

Επεισόδια με αντιεμβολιαστές έξω από το Βελλίδειο - Μολότοφ, πέτρες και χημικά

Επεισόδια ξέσπασαν τελικά στην κινητοποίηση των αντιεμβολιαστών και ατόμων που διαμαρτύρονται κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και συγκεντρώθηκαν, αρχικά, στον Λευκό Πύργο και κινήθηκαν προς το Βελλίδειο.

Λίγο πριν τις 20:00, ομάδες αντιεμβολιαστών επιτέθηκαν με πέτρες και μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις έξω από το Βελλίδειο, με τους αστυνομικούς να απαντούν με ρίψη δακρυγόνων και νερού, από τους «Αίαντες».

Οι συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται υπό δρακόντεια αστυνομικά μέτρα, για τα οποία «επιστρατεύτηκαν» 5.500 αστυνομικοί, drones, ελικόπτερα, «Αίαντες» και άλλες μονάδες.

«Εεε, οοο, πάρτε το εμβόλιο και φύγετε από δω»

Οι διαδηλωτές -ελάχιστοι εκ των οποίων φορούν μάσκες και ουδείς κρατά αποστάσεις- που μαζεύτηκαν στον Λευκό Πύργο κρατούν ελληνικές σημαίες και φωνάζουν... ευφάνταστα συνθήματα κατά του εμβολιασμού («εεε, οοο, πάρτε το εμβόλιο και φύγετε από δω»), της κυβέρνησης και των Μέσων Ενημέρωσης. Στο σημείο βρέθηκαν και φυλλάδια του νέου κόμματος του καταδικασμένου για τη συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share