Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2022

Τελεσίγραφο Ματίνας Παγώνη για παρελάσεις την 28η Οκτωβρίου και Χριστούγεννα - «Δεν βλέπω να κάνουμε...»

«Την 28η Οκτωβρίου να πάνε συνεργεία εμβολιασμού στις εκκλησίες»!

29 Σεπτεμβρίου 2021 08:41
Τελεσίγραφο Ματίνας Παγώνη για παρελάσεις την 28η Οκτωβρίου και Χριστούγεννα - «Δεν βλέπω να κάνουμε...»
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Τελεσίγραφο «ακυρώσεων» έδωσε η Ματίνα Παγώνη τόσο για παρελάσεις την 28η Οκτωβρίου όσο και για τα Χριστούγεννα! Παράλληλα, ότι κάτι πήγε λάθος με τον σχεδιασμό του εμβολιαστικού προγράμματος για τον κορωνοϊό παραδέχθηκε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Αθηνών και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι ήδη νοσηλεύονται 15 παιδιά ενώ δεν έχει κλείσει ακόμα το 20ήμερο από το άνοιγμα των σχολείων. Σημείωσε πως τα σχολεία τον χειμώνα πρέπει να είναι με ανοιχτά τα παράθυρα και τα παιδιά να είναι με τα μπουφάν καθώς όπως εξήγησε η αλλαγή του αέρα είναι το καλύτερο.

Η ίδια εκτιμά μάλιστα ότι δεν πρέπει να γίνουν παρελάσεις και εορταστικές εκδηλώσεις τον Οκτώβριο αναφερόμενη στην γιορτή του Αγίου Δημητρίου και την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

«Δεν βλέπω να κάνουμε Χριστούγεννα με τέτοιο ρυθμό εμβολιασμών», υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ενώ απηύθυνε έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Σημειώνεται ότι η εικόνα στη βόρεια Ελλάδα παραμένει ανησυχητική, με τη Θεσσαλονίκη να βρίσκεται μία «ανάσα» από το να ενταχθεί σε επίπεδο 4 (κόκκινο) επιδημιολογικής επιτήρησης για τον κορωνοϊό, καθώς συνεχίζουν την αυξητική τους τάση τα κρούσματα, την ώρα που εντείνεται η πίεση στο ΕΣΥ.

Τελεσίγραφο Ματίνας Παγώνη για παρελάσεις και Χριστούγεννα

Η απόφαση για το αν η Θεσσαλονίκη θα μπει στο κόκκινο, όπως και ποιες άλλες περιοχές, μεταξύ των οποίων και η Λάρισα, αναμένεται να ληφθεί σήμερα.

Ματίνα Παγώνη: «Κάνω έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους»

Για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού , την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας καθώς και για τον εμβολιασμό των παιδιών μίλησε στην ΕΡΤ η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

«Πρέπει το θέμα του εμβολιασμού να προχωρήσει γιατί μπαίνουμε στο φθινόπωρο και ανοίγουν τα σχολεία», είπε η κα Παγώνη τονίζοντας ότι οι ειδικοί ανησυχούν για το άνοιγμά τους.

«Κάνω έκκληση προς τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Σε συνεργασία με τους παιδιάτρους έχουμε στοιχεία στα χέρια μας από μελέτες που λένε ότι από την ηλικία των 12 ετών και άνω δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ως προς τον εμβολιασμό. Τα στοιχεία είναι ασφαλή», είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ για να συμπληρώσει: «Πρέπει τα παιδιά να εμβολιαστούν, οι δάσκαλοι να εμβολιαστούν, οι καθηγητές να εμβολιαστούν, για να είναι ασφαλείς».

«Φοβάμαι πολύ για μια ραγδαία αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου από το άνοιγμα των σχολείων», συμπλήρωσε η κα Παγώνη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share