Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ματίνα Παγώνη: «Και τα παιδιά του δημοτικού να κάνουν το εμβόλιο»

Να ενημερώνουν οι παιδίατροι τους γονείς

3 Σεπτεμβρίου 2021 09:19
Ματίνα Παγώνη: «Και τα παιδιά του δημοτικού να κάνουν το εμβόλιο»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για τη μετάλλαξη Delta και το νέο στέλεχος Mu μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, επισημαίνοντας ότι όλα τα νέα στελέχη του κορωνοϊού προβληματίζουν τους ειδικούς.

Ειδικότερα για το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος Mu, η κυρία Παγώνη ανέφερε, μιλώντας στο Mega, ότι η εμφάνιση ενός νέου στελέχους ήταν κάτι που είχαν προβλέψει οι ειδικοί και δυστυχώς επιβεβαιώνονται. «Θα συμβούν κι άλλα» προέβλεψε.

«Η μετάλλαξη Delta… έχουμε φοβηθεί οι πάντες, οι γιατροί. Η μετάλλαξη Mu είναι πολύ δύσκολη, ακόμα δεν την ξέρουμε. Δεν ξέρουμε αν 100% την πιάνει το εμβόλιο. Είναι επικίνδυνη από ότι φαίνεται. Είναι 6 τα περιστατικά που έχουμε στη χώρα, ας ευχηθούμε ότι δεν θα έχουμε μεγάλη εξάπλωση. Δεν έχουμε τελειώσει με τη Δέλτα όμως» είπε η κυρία Παγώνη.

Παγώνη παιδιά δημοτικού εμβόλιο

Παγώνη: Τι είπε για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους υγειονομικούς

«Πρέπει να προχωρήσουμε με τους εμβολιασμούς. Ήταν καλή κίνηση του Υπουργού να δώσει την ευκαιρία στους υγειονομικούς να κάνουν έστω μία δόση και να γυρίσουν στη δουλειά τους» είπε η Ματίνα Παγώνη για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους υγειονομικούς.

«Δεν έπρεπε να στοχοποιηθούν τόσο πολύ οι υγειονομικοί, το 94,78% των υγειονομικών έχουν εμβολιαστεί. Κακώς οι υπόλοιποι που δεν είχαν εμβολιαστεί, αλλά πρέπει να υπάρχει σεβασμός. Να είμαστε προσεκτικοί γιατί αυτοί 18 μήνες ξελάσπωσαν την ιστορία του covid στην Ελλάδα», σημείωσε.

«Οι γιατροί και οι νοσηλευτές δεν είναι αρνητές, είναι άνθρωποι που ζουν μέσα στα νοσοκομεία και φοβούνται», σχολίασε.

Κλείνοντας μίλησε για τους αρνητές γιατρούς και τους κάλεσε να μην παροτρύνουν τους ασθενείς τους να μην εμβολιαστούν, ενώ ανέφερε ότι έχουν ξεκινήσει πειθαρχικές διαδικασίες για γιατρούς – αρνητές.

Παγώνη για τον εμβολιασμό των παιδιών: Είναι ασφαλής

Με αφορμή τις δηλώσεις του Άντονι Φάουτσι για την υποχρεωτικότητα του εμβολίου σε μικρά παιδιά, η κυρία Παγώνη υπογράμμισε ότι: «Για να είναι ασφαλή τα παιδιά μας μιλάμε για τον εμβολιασμό. Και τα παιδιά του δημοτικού να κάνουν το εμβόλιο. Να ενημερώνουν οι παιδίατροι τους γονείς. Έχουμε μελέτες από το εξωτερικό για τον εμβολιασμό στα μικρά παιδιά. Είναι ασφαλή».

Κορωνοϊός: "Κρούουν" τον κώδωνα Παγώνη και Καπραβέλος - "Έχουμε πρόβλημα"Κορωνοϊός:

Κορωνοϊός: Στο 68% ανέρχεται η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ Covid στα νοσοκομεία όλης της χώρας σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η κυρία Παγώνη χτύπησε «καμπανάκι» ειδικά για την Κρήτη όπου το 79,2 των κλινών ΜΕΘ Covid είναι κατειλημμένες και πρέπει να ενισχυθεί γιατί δεν έχει πολλά κρεβάτια. Στην Αττική η πληρότητα φτάνει το 67% και στη Θεσσαλονίκη στο 71%.

«Έχουμε πρόβλημα, υπάρχει αύξηση των παραμέτρων όλων και πρέπει να το δούμε αυτό σιγά –σιγά», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ. Στην ίδια εκπομπή μιλώντας ειδικά για το νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, ο Νίκος Καπραβέλος εξήγησε ότι στη δική του μονάδα η εφημερία ξεκινά σήμερα με γεμάτες και τις 12 κλίνες της.

Το νοσοκομείο διαθέτει συνολικά 20 κλίνες Covid εκ των οποίων οι 18 είναι γεμάτες, ποσοστό δηλαδή πάνω από 90%. «Έχουμε αφήσει 10 κλίνες για τα υπόλοιπα νοσήματα, κι εκεί είναι μεγάλη η πληρότητα», τόνισε ο κ. Καπραβέλος, ο οποίος πρόσφατα είχε πει πώς σύντομα θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα.

Χαρακτήρισε πρωτοφανή την πίεση που δέχεται σε περίοδο καλοκαιριού το νοσοκομείο και προειδοποίησε ότι «τα δύσκολα είναι μπροστά μας». Προειδοποίησε ότι έως τις 20 Σεπτέμβρη οπότε αλλάζει ο καιρός πρέπει να σταματήσει η διάδοση του ιού. «Η μάχη δίνεται έξω: Με απλή μάσκα, με προφύλαξη, με επιτάχυνση εμβολιασμών, με τρίτη δόση όπου χρειάζεται, να πετύχουμε ένα συνολικό καθολικό τείχος ανοσίας για να εμποδίσουμε τον ιό να κάνει τη ζημιά», τόνισε ο κ. Καπραβέλος.

Κορωνοϊός:

Συναγερμός από τον διευθυντή Πνευμονολογικής του Ευαγγελισμού: «Αγγίζουμε την πληρότητα στη ΜΕΘ»

Μεγάλη πίεση έχει αρχίσει να ασκείται ξανά στα νοσοκομεία της χώρας, με το μεγαλύτερο αυτών, τον Ευαγγελισμό, να πλησιάζει την πληρότητα στη ΜΕΘ, ενώ το 90% των νοσηλευόμενων με κορωνοϊό να μην είναι εμβολιασμένοι.

Αυτό αποκάλυψε ο διευθυντής της Πνευμονολογικής κλινικής του Ευαγγελισμού, Γιώργος Μπουλμπασάκος, που μίλησε το πρωί της Παρασκευής (27.08.2021) στον ΑΝΤ1 για την κατάσταση στο νοσοκομείο και τις νοσηλείας με περιστατικά κορωνοϊού.

«Έχουμε δώσει μέχρι στιγμής 84 κρεβάτια για κοινή νοσηλεία covid και 32 κρεβάτια ΜΕΘ – covid. Αυτή την στιγμή υπάρχει μια πληρότητα στα κρεβάτια που έχουμε δώσει και ίσως τις επόμενες ημέρες να αναγκαστούμε να ανοίξουμε επιπλέον 50 κρεβάτια για απλή νοσηλεία κορωνοϊού και αντίστοιχα κρεβάτια ΜΕΘ», τόνισε ο Γιώργος Μπουλμπασάκος.

μεθ ευαγγελισμός

Χαρακτήρισε δύσκολη και επίμονη τη διαδικασία καθώς, όπως σημείωσε «αυτά τα κρεβάτια χάνονται για τα non – covid περιστατικά και αυτό είναι ένα πρόβλημα μεγάλο» «Η μετάλλαξη Δέλτα άλλαξε δραματικά την πανδημία παγκοσμίως και αναγκαζόμαστε να ξαναθυμηθούμε σκηνές που είχαμε το προηγούμενο διάστημα. Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές», υπογράμμισε.

Από τους ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό, το 90% είναι ανεμβολίαστοι. «Αυτή την στιγμή έχουμε μια πανδημία ανεμβολίαστων. Το τελευταίο διάστημα νοσηλεύονται οι παραγωγικές ηλικίες και έχουμε περάσει και σε μεγαλύτερες ηλικίες, 60 ετών και άνω. Αυτό που έγινε είναι ότι οι νεαροί έφεραν τον ιό μέσα στα σπίτια και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα γιατί αυτές οι ηλικίες έχουν χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη», κατέληξε ο Γιώργος Μπουλμπασάκος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share