Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Επίθεση με βιτριόλι: «Καταπέλτης» για την Έφη η Ιωάννα - «Δεν έχει το θάρρος να με αντιμετωπίσει»

Δε... μάσησε τα λόγια της

20 Σεπτεμβρίου 2021 12:29
Επίθεση με βιτριόλι: «Καταπέλτης» για την Έφη η Ιωάννα - «Δεν έχει το θάρρος να με αντιμετωπίσει»
Από Ραφαήλ Αλαγάς

«Καταπέλτης» εναντίον της Έφης ήταν, σχετικά με την επίθεση με βιτριόλι, η Ιωάννα Παλιοσπύρου, η οποία την κατηγόρησε για άλλη μια φορά για δειλία.

Η 36χρονη δεν πήγε στη δίκη και, φυσικά, αυτό δεν μπορούσε να σχολιαστεί, με την Ιωάννα να επισημαίνει πως ουδέποτε ενόχλησε, τόσο την ίδια όσο και τον 40χρονο Νώντα, που επίσης φρόντισε να βάλει στη θέση του.

«Καλό θα είναι να εξετάζουμε αυτά που δηλώνουμε. Η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή και να εξετάζουμε τη βαρύτητα του λόγου μας. Θα ήθελα να έρθει στα δικαστήρια και να πει την αλήθεια. Δεν ξέρω πώς είναι, δεν ξέρω τη φωνή και την όψη του. Δεν είχα καμία σχέση μαζί του και είναι άσχημο να μιλάμε για ερωτική αντιζηλία. Πέρα από το facebook, δεν υπήρξε καμία άλλη επικοινωνία. Ο ίδιος δεν έχει κάνει καμία κίνηση, ούτε κάποιος από την πλευρά του.

Εγώ δεν ενόχλησα κανέναν από τους δύο, ούτε τη δράστιδα, ούτε τον 40χρονο. Προσπάθησα να είμαι ευγενική και με τους δύο, αλλά και ειλικρινής. Δεν κατάλαβα ποτέ για ποιον λόγο έχω εμπλακεί σε αυτή την ιστορία. Εκείνη ήξερε ότι δεν έχω καμία σχέση με εκείνον.

Τη δράστιδα την έβλεπα μία φορά τον χρόνο και εκεί ανταλλάσσαμε μία κουβέντα. Ούτε βγαίναμε έξω, ούτε ήμασταν φίλες», είπε χαρακτηριστικά η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Για το ενδεχόμενο συνεργού, δήλωσε: «Φυσικά και με τρομάζει η σκέψη ότι μπορεί να υπάρχει εκεί έξω και να κυκλοφορεί».

Για το ενδεχόμενο η δράστιδα να βγει σε πέντε χρόνια από τη φυλακή: «Είναι σοκαριστικό ότι εγώ θα έχω σίγουρα μία δεκαετία να αποκαταστήσω την υγεία μου και η δράστις θα αποφυλακιστεί πολύ νωρίτερα. Δυστυχώς έτσι είναι το νομικό πλαίσιο. Αυτό όμως που με τρομάζει είναι ότι μέσα σε αυτά τα χρόνια θα έχει κατανοήσει το κακό που έχει προκαλέσει. Η συμπεριφορά της και η παθητική στάση μου δείχνει ότι δεν έχει μετανιώσει για όλο αυτό. Κανένας από την οικογένειά της δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου».

Η κατάθεση ψυχής για τη δίκη και τις δύσκολες στιγμές

Για το πώς ένιωσε που η δράστιδα δεν εμφανίστηκε: «Από την πρώτη μέρα για εμένα το μεγαλύτερο ερώτημα ήταν το γιατί. Γιατί να μου κάνει κάποιος τέτοιο κακό; Ήταν μεγάλη απογοήτευση και προσβολή για μένα που δεν ήρθε, γιατί από την επίθεση έχουν ταλαιπωρηθεί κι άλλοι άνθρωποι, όπως η οικογένειά μου και οι άνθρωποι στο εργασιακό περιβάλλον».

Για το αν εκτιμά αν θα έρθει η Έφη στις 30 του μήνα: «Δεν το γνωρίζω. Όλη η συμπεριφορά που έχουμε δει είναι αυτή και δεν έχει αλλάξει. Δε δείχνει ίχνος μεταμέλειας, δεν έχει κατανοήσει το τι έχει κάνει, έχει μια απόσταση σαν να μην την αφορά».

Για το πώς άντεξε να πάει και να την κοιτάξει στα μάτια και αν κάποιοι άνθρωποί της, της ζητούσαν να μην το κάνει: «Οι περισσότεροι, όντως, φοβήθηκαν αν μπορώ να το αντέξω, αλλά για μένα ήταν μονόδρομος. Το οφείλω στον εαυτό μου και όλη αυτή η διαδικασία θα με βοηθήσει να προχωρήσω παρακάτω, να πιστέψω ότι έχω κάνει αυτό που πρέπει».

Για τους δημοσιογράφους: «Ήταν δύσκολο. Είμαι πολλούς μήνες στην απομόνωση και μακριά από τον κόσμο. Ήταν σοκ να δω τόσο κόσμο, πόσο μάλλον τα κανάλια και άπαντες να με κοιτάζουν. Με σόκαρε σε ένα βαθμό, αλλά το γνώριζα και δεν τρόμαξα».

Για το μετά από πόσο καιρό είδε εικόνες της: «Δεν είχα δει για πολύ καιρό. Γυρνούσα το κεφάλι μου από την άλλη πλευρά και δεν έβλεπα το πρόσωπο, τα χέρια και το σώμα μου. Όσο πλησίαζε η ώρα να βγω από το νοσοκομείο, οι ψυχολόγοι με πίεζαν να κάνω αυτή την κίνηση. Με βοήθησε η γιατρός μου στο να το κάνουμε σταδιακά, εξηγώντας μου τι θα κοιτάξω και γιατί. Το κάναμε προσεκτικά, γιατί κανείς δεν μπορεί να προετοιμαστεί».

Για την απόφασή της να μιλήσει στις κάμερες: «Είχα τη διάθεση να μιλήσω. Ο κόσμος περιμένει πάντα να πω κάτι και, φυσικά, όφειλα να τοποθετηθώ για την απουσία της δράστιδας».

Για τον Σάκη Κεχαγιόγλου και τη στάση του: «Ισχύει ότι εξέφρασε την επιθυμία του να με πλησιάσει. Μου εξέφρασε τη συμπαράστασή του, εξηγώντας πως είναι άλλος ο ρόλος του ανθρώπου και άλλος εκείνος του συνηγόρου».

Για την εμμονή που έδειχνε η δράστιδα: «Έχω μια τετράγωνη λογική και δεν είμαι εμμονική».

Για το τι θα της πει: «Θα είμαι σε κάθε δικάσιμο. Το οφείλω σε μένα και τους ανθρώπους μου. Λυπάμαι που δεν έχει το θάρρος να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεών της. Μόνο τη θέση της επιβαρύνει και παραμένει αμετανόητη».

Για τις φωτογραφίες από τα χειρουργεία: «Όλο αυτό το διάστημα δέχομαι μηνύματα, με ρωτάνε διαρκώς για το πώς είναι η υγεία μου, τον πόνο που έχω τραβήξει. Έχω πρπσπαθήσει να το εξηγήσω, αλλά υπάρχει η εντύπωση πως έχω απλώς μερικά εγκαύματα και σε λίγο θα είμαι καλά. Με την εικόνα αυτή, λοιπόν, αποφάσισα να δώσω σε όλους να καταλάβουν το μέγεθος της ζημιάς».

Για το πώς ένιωσε όταν είδε τον εαυτό της: «Ήταν τόσο πολλές οι σκέψεις και τα συναισθήματα. Πολλές φορές ρώτησα τη γιατρό να μου εξηγήσει και, όταν είδα τις φωτογραφίες κατάλαβα πόσο δύσκολο της ήταν να μου εξηγήσει το βάθος της ζημιάς και την προσπάθειά της να το κάνει. Αυτό ήταν το πρώτο, γιατί το δεύτερο ήταν να σκεφτώ τη μητέρα μου. Είχε το θάρρος να αντιμετωπίζει και να είναι ήρεμη, χωρίς να δείχνει τη στενοχώρια της, κάνοντάς με να νιώθω ήρεμη. Κατάλαβα, επίσης, πόσο κοντά έφτασα στο θάνατο και πόσο τυχερή είμαι που σώθηκα. Είναι ένας τρόπος να το συνειδητοποιώ».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share