Σάββατο, 04 Μαΐου 2024

Σείεται η χώρα: Σεισμός σε Νίσυρο και Ρόδο

Οι τρεις περιοχές της χώρας που κινδυνεύουν από μεγάλο σεισμό

15 Σεπτεμβρίου 2021 13:13
Σείεται η χώρα: Σεισμός σε Νίσυρο και Ρόδο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνεχίζει να σείεται η χώρα με διπλό σεισμό να χτυπάει την Νίσυρο και τη Ρόδο. Συγκεκριμένα, ασθενής σεισμική δόνηση 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στη Νίσυρο. Επίης, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει μεγαλύτερος σεισμός στις περιοχές που «ταρακουνιούνται» συνεχώς τον τελευταίο καιρό.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική εξέταση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών που κατέγραψε το σεισμό στις 11:19, είχε επίκεντρο 26 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Νισύρου, με εστιακό βάθος στα 17,7 χιλιόμετρα.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο κατέγραψε τη σεισμική δόνηση 45 χιλιόμετρα από το χωριό Κέφαλος, στο νοτιοδυτικό άκρο του νησιού Κως.

Επιπλέον, σεισμική δόνηση βορειοανατολικά της Ρόδου σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 11 το πρωί. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,5 βαθμών Ρίχτερ, καταγράφηκε στις 11:19 με επίκεντρο 30 χιλιόμετρα βόρεια βορειοανατολικά της Ρόδου και εστιακό βάθος στα 94,6 χιλιόμετρα.

Σεισμός σε Νίσυρο και Ρόδο

Σεισμός στην Αττική: Από εδώ προήλθε! Γιατί ήταν ιδιαίτερα αισθητός και έντονος; Αποκαλύψεις από τον Γεράσιμο Παπαδόπουλο

Ιδιαίτερα αισθητός και έντονος ήταν ο σεισμός στην Αττική σήμερα Κυριακή 12/9. Ο σεισμός έγινε λίγα λεπτά μετά τη 1 το μεσημέρι της Κυριακής και ταρακούνησε όλο το λεκανοπέδιο, αν και το μέγεθός του δεν ήταν μεγάλο.

Το επίκεντρο εντοπίζεται στους πρόποδες της Πάρνηθας, στο νότιο ρήγμα. «Σεισμός αισθητός στην Αθήνα στις 13:08. Μέγεθος 3.7, επίκεντρο μεταξύ Ν.Ιωνίας και Αχαρνών. (Λύση από Πανεπιστήμιο Αθηνών).

Πιθανώς προήλθε από το νότιο τμήμα του ρήγματος της Πάρνηθας. Λογικό να γίνει αισθητός σε πολλές περιοχές της Αθήνας και των προαστίων της. Μη ρωτάτε για τη συνέχεια, είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε. Αλλά ΨΥΧΡΑΜΊΑ!!», ανέφερε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share