Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Υποχρεωτικός εμβολιασμός για ΟΛΟΥΣ άνω των 60 ετών! (Video)

Ποιοι παίρνουν παράταση έως τις 15 Σεπτεμβρίου

8 Σεπτεμβρίου 2021 11:09
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Υποχρεωτικός εμβολιασμός για ΟΛΟΥΣ άνω των 60 ετών! (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η υποχρεωτικότητα στο τεράστιο θέμα των εμβολιασμών φαίνεται ότι προχωρά και μάλιστα για ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο Πέτρος Μποτσαράκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, πρώτα από όλα η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών, για αυτό και έχει δώσει την αρμοδιότητα ήδη στον Υπουργό Υγείας να το κάνει με μία απλή υπογραφή.

Αυτό θα γίνει μετά την επιστροφή του Πρωθυπουργού από την ΔΕΘ ενώ ως το τέλος του μήνα θα κλειδώσουν οι οριστικές αποφάσεις. Παράλληλα, για εμβολιασμό όλου του στενού κρατικού παράγοντα που περιλαμβάνει εκπαιδευτικούς, αστυνομικούς και ιερείς έκανε λόγο ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης

Αυτή τη στιγμή κερδίζει έδαφος η πρόταση να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλους όσους είναι άνω των 60 ετών με το σκεπτικό ότι κινδυνεύουν 20 φορές περισσότερο με διασωλήνωση από ότι ένας εμβολιασμένος.

Υπάρχει πάντα και οι σκέψη για στοχευμένους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, σε ένστολους και όσους εργάζονται σε υπηρεσίες αιχμής με αυξημένες συναλλαγές με το κοινό.

Εφόσον γίνει υποχρεωτικό το εμβόλιο για τους 60 και πάνω ή και άλλες κατηγορίες πληθυσμού, για όσους δεν εμβολιαστούν θα υπάρχουν επιπτώσεις, καθώς δε θα έχει νόημα διαφορετικά να μιλάμε για υποχρεωτικό εμβολιασμό. Το θέμα είναι μέχρι στιγμής αν αυτές οι κυρώσεις θα είναι οικονομικές ή αν θα υπάρχουν πρόσθετοι περιορισμοί στην καθημερινότητά τους.

Ανατροπή στον υποχρεωτικό εμβολιασμό! Ποιοι παίρνουν παράταση έως τις 15 Σεπτεμβρίου

Υποχρεωτικός εμβολιασμός υγειονομικών: Μια απρόσμενη εξέλιξη για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των υγειονομικών αφού, όπως μετέδωσε το MEGA το πρωί της Τετάρτης, αποφασίστηκε ότι οι υγειονομικοί που εργάζονται στα ψυχιατρικά νοσοκομεία θα μπορούν να εμβολιαστούν μεχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, χωρίς να κινδυνεύουν μέχρι τότε να τεθούν σε αναστολή εργασίας.

Όπως ανέφερε στο MEGA ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, «δίνεται παράταση 15 ημερών στους υγειονομικούς που εργάζονται στα ψυχιατρικά νοσοκομεία, και ως εκ τούτου οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε αυτά δε βγαίνουν από σήμερα σε αναστολή, όπως οι συνάδελφοί τους». Οι εργαζόμενοι στις ψυχιατρικές κλινικές, λοιπόν, έχουν περιθώριο να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους μέχρι τις 15/09.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share