Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Επίθεση με βιτριόλι: Η πρώτη συνάντηση της Ιωάννας με την 36χρονη «βιτριολίστρια»

«Υπάρχει συνεργός και κυκλοφορεί ελεύθερος»

3 Σεπτεμβρίου 2021 14:59
Επίθεση με βιτριόλι: Η πρώτη συνάντηση της Ιωάννας με την 36χρονη «βιτριολίστρια»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επίθεση με βιτριόλι: Σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 15 Σεπτεμβρίου, για πρώτη φορά από την ημέρα της επίθεσης εναντίον της η Ιωάννα Παλιοσπύρου θα βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με την 36χρονη «βιτριολίστρια» στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Η Ιωάννα Παλιοσπύρου συνεχίζει τη μεγάλη της προσπάθεια να κερδίσει ξανά το χαμόγελό της, μετά την επίθεση που είχε δεχθεί με βιτριόλι, με την ίδια να βρίσκεται στην Νοτιοδυτική Γαλλία για τη συνέχεια της θεραπείας της.

Οι δικαστές δεν πείστηκαν από τις εξηγήσεις της 36χρονης και την παρέπεμψαν σε δίκη για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Κατέληξαν σε αυτή την απόφαση καθώς έκριναν ότι είναι προφανής ο ανθρωποκτόνος δόλος της που ευκρινώς συνάγεται από το μέσο της επίθεσης, από την ποσότητα που έριξε εναντίον της, που ήταν επαρκής για τη θανάτωση της παθούσας σε περίπτωση κατάποσης ή εισπνοής της, και από τα ζωτικά σημεία του σώματος του θύματος στα οποία το έπληξε.

Για το ενδεχόμενο να υπάρχει συνεργός, η Ιωάννα Παλιοσπύρου δηλώνει:

«Έχουμε ξεκινήσει με τους δικηγόρους μου την προετοιμασία για τη δίκη. Τα συναισθήματά μου εναλλάσσονται μεταξύ θυμού, στρες και φόβου, καθώς υπάρχει ένας συνεργός που κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος, διότι αρνείται να τον κατονομάσει και που δεν ξέρουμε για τι είναι ικανός».

«Υπάρχει συνεργός, η υπόθεση δεν έχει κλείσει»

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της εμφανίζεται, επίσης, βέβαιος για την ύπαρξη συνεργού και σημειώνει ότι αυτό προκύπτει από το πού προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό η κατηγορούμενη.

«Προφανώς ο άνθρωπος που την προμήθευσε, είναι πολύ εύκολο, από την στίμη που δεν είναι επαγγελματίας, να τη ρωτούσε για ποιον λόγο το θέλει. Οι πιθανότητες που υπάρχουν είναι ότι ο συνεργός γνώριζε τον λόγο που θα χρησιμοποιούνταν το βιτριόλι».

Όπως είπε ο συνήγορος της Ιωάννας, η κατηγορούμενη «είχε σίγουρα και βοήθεια για τις παρακολουθήσεις», με την υπόθεση να ερευνάται από τις αρμόδιες Αρχές.

«Η υπόθεση δεν έχει κλείσει. Κάποια στιγμή θα φτάσουμε στα ίχνη του ανθρώπου που την προμήθευσε με τον καυστικό υγρό», κατέληξε ο κ. Λύτρας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share