Τρίτη, 07 Μαΐου 2024

Επίθεση με βιτριόλι: Ανατριχιάζει ξανά η Ιωάννα - «Εύχομαι να...»

Συγκλονίζει στην προσπάθεια να κερδίσει ξανά τη ζωή της

11 Ιουλίου 2021 12:30
Επίθεση με βιτριόλι: Ανατριχιάζει ξανά η Ιωάννα - «Εύχομαι να...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου επιχερεί να κερδίσει ξανά της ζωή της, με την ίδια να επιχειρεί μέχρι και σήμερα να συνέλθει από την επίθεση με βιτριόλι, που της έγινε πριν από περίπου έναν χρόνο στην Καλλιθέα.

Η 35χρονη σήμερα Ιωάννα ανεβαίνει τον δικό της «Γολγοθά» με συνεχείς θεραπείες και χειρουργικές επεμβάσεις. Αυτή την περίοδο βρίσκεται στη Γαλλία, σε ένα ειδικό κέντρο αποκατάστασης των εγκαυμάτων. Παρά τις δυσκολίες που περνά και τον αγώνα της, παραδίδει μαθήματα δύναμης και ανθρωπιάς. Η ίδια μίλησε στον ALPHA για τη συμπαράσταση του κόσμου αλλά και για το ότι η ίδια προσφέρει τη βοήθειά της σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και μη, κάνοντας παράλληλα αναφορά και στην 36χρονη που της επιτέθηκε.

«Έχουν υπάρξει περιπτώσεις κυρίως με νέα κορίτσια ή συνομήλικές μου να ταυτίζονται και να νιώθουν περισσότερο οικεία να επικοινωνήσουν μαζί μου για να συζητήσουμε διάφορα θέματα από το να μιλήσουν σε κάποιον άνθρωπο της οικογένειάς τους ίσως. Πιστεύω πως αυτό συμβαίνει γιατί μας ενώνει ο πόνος και έτσι υπάρχει αλληλοκατανόηση». τονίζει η Ιωάννα και προσθέτει:

«Μιλάω κάθε μέρα με πάρα πολλούς ανθρώπους που θέλουν να επικοινωνήσουν μαζί μου για να με στηρίξουν και για να μου ευχηθούν γρήγορη ανάρρωση. Ανάμεσά τους υπάρχουν πολλοί που έχουν και οι ίδιοι προβλήματα υγείας ή και προβλήματα με την ψυχολογία τους. Υπάρχουν περιπτώσεις που την περίοδο που έδινα τη μάχη για τη ζωή μου στο νοσοκομείο κάποιοι άλλοι άνθρωποι έπαιρναν δύναμη και κουράγιο από τον αγώνα μου, όπως μου είπαν, για να αντιμετωπίσουν δικά τους προβλήματα υγείας και μη».

Όπως υποστηρίζει η Ιωάννα, «θεωρώ χρέος κάποιου όταν έχει βιώσει μια τέτοια επίθεση να βοηθήσει και να στηρίξει με όποιον τρόπο μπορεί άλλους συνανθρώπους του που θα βρεθούν δυστυχώς σε ανάλογη κατάσταση. Είτε συμβουλευτικά, είτε ψυχολογικά είτε δίνοντας ελπίδα μόνο με ένα χαμόγελο. Έχω βρεθεί στη θέση τους και καταλαβαίνω ίσως λίγο περισσότερο πώς το βιώνουν και τι χρειάζονται χωρίς καν να το ζητήσουν. Μακάρι να με αξιώσει ο Θεός και θα το κάνω με μεγάλη μου χαρά».

Πότε γίνεται η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι;

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να αντιμετωπίσει κατάματα, πίσω από την ειδική μάσκα που φορά, την γυναίκα που της κατέστρεψε την ζωή. Η Ιωάννα, που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι, θα επιστρατεύσει όση δύναμη κρύβει μέσα της, όπως δήλωσε αποκλειστικά στον ΑΝΤ1, για να θα παραστεί στη δίκη, που ορίστηκε για τις 15 Σεπτεμβρίου.

Όπως λέει η Ιωάννα Παλιοσπύρου, «το γεγονός πως ορίστηκε η ημερομηνία της δίκης, είναι κάτι που, παρ' όλο που το περίμενα με ανυπομονησία, με αναστάτωσε και μου έφερε επώδυνες αναμνήσεις του τελευταίου χρόνου. Ξέρω πως θα είναι για εμένα επίπονο ψυχολογικά σαν διαδικασία, αλλά είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσω και θα το κάνω».

Όπως δηλώνει ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της Ιωάννας, «θέλει να σταθεί απέναντι στην κατηγορούμενη και να την ρωτήσει, με το πρόσωπό της, “γιατί; Γιατί όλο αυτό;”. Αντιλαμβάνεστε η αγανάκτηση υπάρχει, ο θυμός υπάρχει, αλλά πιστεύω ότι η Ιωάννα είναι πολύ δυνατός άνθρωπος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Ιωάννα πληροφορήθηκε την ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης στη Γαλλία, όπου βρίσκεται, σε Κέντρο με εξειδίκευση σε εγκαυματίες, εκεί όπου με ειδικές θεραπείες οι γιατροί θα προσπαθήσουν να επουλώσουν, όσο γίνεται, τις πληγές στο δέρμα της.

Σε τρεις εβδομάδες θα ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος θεραπειών και η Ιωάννα θα επιστρέψει στην Ελλάδα, ώστε να αποφασίσουν οι γιατροί τα χειρουργεία που θα ακολουθήσουν.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share