Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Ζόρικο» φθινόπωρο - Ακραία καιρικά φαινόμενα

Νέο «καμπανάκι» για το φθινόπωρο

27 Αυγούστου 2021 08:42
Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Ζόρικο» φθινόπωρο - Ακραία καιρικά φαινόμενα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επιμένει ότι το Φθινόπωρο θα είναι αρκετά δύσκολο σχετικά με τα καιρικά φαινόμενα που μας περιμένουν ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης κάτι που υπογράμμισε και σήμερα Παρασκευή κατά την πρόγνωσή του στο Open χωρίς ωστόσο να μπει ακόμη σε περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τις περιοχές που θα δεχτούν μεγάλο πλήγμα ή τις ημερομηνίες που κάτι τέτοιο θα συμβεί περιμένοντας τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα.

Το πρώτο άρωμα Φθινοπώρου θα το πάρουμε μάλιστα από Δευτέρα όταν και θα γίνει αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας. Μέχρι τότε αναφορικά με τον καιρό μια προσοχή χρειάζεται σήμερα στα δυτικά τμήματα ενώ το Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού θα κυλήσει με ήπιο καιρό.

Κλέαρχος Μαρουσάκης φθινόπωρο

Αναλυτικότερα, με σχετική άνοδο της θερμοκρασίας ξεκινά η σημερινή ημέρα σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη. «Η θερμοκρασία έχει παρουσιάσει μια άνοδο κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, σε αυτό βοηθάνε και οι νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι οι οποίοι καθώς κατέρχονται από την οροσειρά της Πίνδου λειτουργούν σαν καταβάτες, ο γνωστός μας λίβας», εξηγεί ο μετεωρολόγος του Open.

Αναφορικά με τις βροχοπτώσεις νωρίς το πρωί έχει αναπτυχθεί μια ζώνη καταιγίδων στην περιοχή της βορειοδυτικής Στερεάς η οποία μετατοπίζεται ανατολικότερα. Όπως σημειώνει ο κ.Μαρουσάκης η οροσειρά της Πίνδου «κόβει» τη χώρα στα δύο καθώς δυτικά της θα επικρατήσει άστατος καιρός με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά ήπιος.

Αύριο Σάββατο εξασθενεί το κύμα κακοκαιρίας και μέχρι την Τετάρτη δεν φαίνεται κάτι αξιόλογο από πλευράς φαινομένων.

Δείτε αναλυτικά:

Καιρός σήμερα 27/8: Ραγδαία επιδείνωση με σποραδικές καταιγίδες - «Προειδοποίηση» Αρναούτογλου

Καιρός σήμερα: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Άνεμοι έως 5 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021 αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα και τις θερμές ώρες της ημέρας σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Παράλληλα, περαιτέρω αύξηση θα παρουσιάσουν οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης.

καιρός σήμερα

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 35-36 βαθμούς, στην Ήπειρο από 15 έως 34, στη Θεσσαλία από 16 έως 3739, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 37 βαθμούς και ενδεχομένως σε πολύ τοπικό επίπεδο 38-39 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 32, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 19 έως 35 βαθμούς, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 37-38 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ, στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Δυτικό ρεύμα με εντάσεις που πρόσκαιρα θα φτάσουν τα 6 μποφόρ αναμένεται στον Κορινθιακό.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές και πιθανώς τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες κυρίως στη Μακεδονία και εκ νέου τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές μέχρι νωρίς το μεσημέρι στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Από τις απογευματινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί.
Η ορατότητα τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Ιονίου έως 31 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας και πιθανώς της κεντρικής Στερεάς.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 37 Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 και κατά τόπους στην Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια.
Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

«Απίστευτο» αυτό που έρχεται στην Ελλάδα τις επόμενες ώρες -«Προειδοποίηση» Αρναούτογλου

«Για κίνηση ισχυρών κατά τόπους καταιγίδων από τα ανοιχτά του βορείου Ιονίου με κατεύθυνση αρχικά τη βορειοδυτική και νησιωτική και ηπειρωτική χώρα τις αμέσως επόμενες ώρες!», κάνει λόγο σε ανάρτησή του ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, παρουσιάζοντας σχετικές εικόνες.

Η κίνηση των ισχυρών κατά τόπους καταιγιδων απο τα ανοιχτα του βορείου Ιονίου με κατεύθυνση αρχικά τη βορειοδυτική και νησιωτική και ηπειρωτικη χώρα τις αμέσως επόμενες ώρες!

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Thursday, August 26, 2021
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share