Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Lockdown σε Μεσσηνία - Παρατείνονται τα μέτρα σε Χανιά, Ηράκλειο και Ρέθυμνο

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πολιτική Προστασία

24 Αυγούστου 2021 21:55
Κορωνοϊός: Lockdown σε Μεσσηνία - Παρατείνονται τα μέτρα σε Χανιά, Ηράκλειο και Ρέθυμνο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κορωνοϊός: Παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Χανίων, Ηρακλείου και Ρεθύμνου, μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοΐου Covid-19 στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο σε εβδομαδιαία βάση. Επιπρόσθετα, στο ίδιο καθεστώς ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων εντάσσεται και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας. Ωστόσο νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 4.608 νέα κρούσματα Covid 19.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν είναι τα κάτωθι:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.
    Τα μέτρα ισχύουν μέχρι την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:00.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Κορωνοϊός: Lockdown σε Μεσσηνία - Παρατείνονται τα μέτρα σε Χανιά, Ηράκλειο και Ρέθυμνο

Καπραβέλος: Το τέταρτο κύμα είναι προ των πυλών - Θα βρεθούμε σε πολύ δύσκολη θέση

Άσχημη περιέγραψε την κατάσταση λόγω κορωνοϊού σε νοσοκομεία και Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ενόψει του φθινοπώρου ο διευθυντής της ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στην εκπομπή «Online» στο ΣΚΑΪ.

«Από 20 Σεπτεμβρίου έως τα τέλη του Νοεμβρίου θα βρεθούμε σε πολύ δύσκολη θέση, όχι μόνο εμείς αλλά και όλη η Ευρώπη, καθώς οι επιδημιολογικοί δείκτες θα είναι βαρύτατοι με μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας» υπογράμμισε. Παράλληλα δείτε και τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό που ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Επίσης, όπως ανέφερε στη χώρα μας παρατηρεί μη συμμόρφωση με τις υγειονομικές υποδείξεις από το 1/3 το συμπολιτών μας, τονίζοντας ότι «αυτό θα το πληρώσουμε ακριβά. Θα έχουμε σφοδρότατο τέταρτο κύμα στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ, με μεγάλες απώλειες ανθρώπινης ζωής».

Ο κ. Καπραβέλος τόνισε πως στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου και εργάζεται, σημειώθηκε αύξηση στη διαθεσιμότητα κλινών covid και πλέον το 70% των κλινών του νοσοκομείου έχει δοθεί σε covid περιστατικά, διευκρινίζοντάς πως «αυτό έγινε σε βάρος των υπολοίπων νοσημάτων».

Καπραβέλος: «Δεν χωράει πόλεμος στον τομέα της υγείας»

Σε ότι αφορά την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σε υγειονομικούς σημείωσε ότι αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα της πολιτείας να ελέγξει την πανδημία, ενώ για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν και με αφορμή την απεργία που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ, υπογράμμισε πως «δεν χωράει πόλεμος στον τομέα της υγείας».

Ο διευθυντής της ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου δήλωσε μεταξύ άλλων πως «αποτελεί ηθική υποχρέωση των υγειονομικών να εμβολιαστούν και πλέον το επιβάλλει και ο νόμος».

Καταλήγοντας, με αφορμή την πλήρη έγκριση που έλαβε από το FDA το εμβόλιο της Pfizer, σημείωσε πως ούτως ή αλλιώς δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία αμφισβήτηση για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εμβολίων.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share