Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βασίλης Κικίλιας- Νέα μέτρα: Οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τους ανεμβολίαστους

Σε εγρήγορση κυβέρνηση και ειδικοί

24 Αυγούστου 2021 12:23
Βασίλης Κικίλιας- Νέα μέτρα: Οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τους ανεμβολίαστους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού που αφορούν σε ανεμβολίαστους πολίτες ανακοινώνει ο Βασίλης Κικίλιας.

Στις ανακοινώσεις συμμετέχει και η Διευθύντρια της ΜΕΘ του ΓΝ «Ευαγγελισμός», Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου.

«Ζούμε μέσα στο τείχος ανοσίας που χτίζουμε, ή μένουμε έξω από αυτό» είπε ο υπουργός Υγείας. Στη συνέχεια είπε ότι ζούμε την πανδημία των ανεμβολίαστων είπε ακόμα και τόνισε ότι πάνω από το 90% των ασθενών που είναι σε ΜΕΘ covid είναι ανεμβολίαστοι.

Ακόμα ξεκαθάρισε ότι τα νοσοκομεία θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν όλα τα περιστατικά.

ανεμβολίαστοι μέτρα

Ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι θα τηρηθεί το μέτρο της αναστολής εργασίας από 1/9 των εργαζομένων σε δομές υγείας που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά και ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς, στα πλαίσια της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με πρόστιμα και κυρώσεις.

Από 13 Σεπτεμβρίου 2021 μέχρι έως το τέλος Μαρτίου του 2022, υποχρεωτικά τεστ για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Πιο συγκεκριμένα:

Η πολιτεία έχει την υποχρέωση να διασφαλίσει μια κοινωνικά δίκαιη επιστροφή στην κανονικότητα, σημείωσε ο υπουργός Υγείας. «Εφόσον υπάρχει επιλογή δεν μπορεί να αναστέλλεται η κοινωνική και οικονομική μας ζωή. Μέτρα δημόσιας υγείας θα υπάρξουν αλλά θα αφορούν τους ανεμβολίαστους για δύο λόγους:

  • Να σταματήσουμε τη διασπορά των μεταλλάξεων
  • Να θωρακίσουμε το σύστημα υγείας από τη βαριά νόσηση».

«Πανδημία ανεμβολίαστων»

«Σε αντίθεση με το περυσινό φθινόπωρο (…) ο καθένας από εμάς μπορεί να προστατευθεί και να προστατέψει. Έχουμε τα εμβόλια. Ζούμε μέσα στο τοίχος ανοσίας που χτίζουμε ή έξω από αυτό; Τα δεδομένα από τις νοσηλείες των τελευταίων δύο μηνών δείχνουν ότι περνάμε μια πανδημία ανεμβολίαστων. Πάνω από το 90% των ασθενών σε ΜΕΘ COVID, είναι ανεμβολίαστοι. Μια βασική διαφορά είναι ότι χάρη στο εμβόλιο, δεν θα μετατρέψουμε τα νοσοκομεία μας σε κατά προτεραιότητα για εξυπηρέτηση περιστατικών κορονοϊού», είπε αρχικά ο κ. Κικίλιας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share