Παρασκευή, 03 Μαΐου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (23/08)

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας!

23 Αυγούστου 2021 08:04
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (23/08)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για σήμερα Δευτέρα 23/08! Tο Athensmagazine.gr σας φέρνει καθημερινά στο φως τα θέματα της ειδησεογραφίας, όπως αναδεικνύονται στον Ελληνικό Τύπο! Πρώτο θέμα αποτελούν όσα τραγικά συμβαίνουν στο Αφγανιστάν, απασχολώντας και την Ελλάδα.

Νέα επικίνδυνη φωτιά στην Εύβοια: Μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Φυγιάς - Εκκενώθηκαν δύο οικισμοί (Video)

Δύσκολη είναι η κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε, τις πρώτες πρωινές της Δευτέρας (23/08), στη Νότια Εύβοια και, συγκεκριμένα, στον Φηγιά Ευβοίας μιας και ζητήθηκε η εκκένωση δύο οικισμών, τη στιγμή που υπήρξε και σύλληψη για εμπρησμό.

Αρχικά, η πυρκαγιά μαίνεται σε δασική περιοχή και για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο σημείο έχουν σπεύσει 32 πυροσβέστες με 12 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Πλέον, οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί, καθώς επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 20 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα.

Αργότερα, στάλθηκε μήνυμα από την Πολιτική Προστασία μέσω του 112 για εκκένωση των οικισμών Κοκκίνη και Οικοδομικού Συνεταιρισμού Γιατρών.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν ριχτεί τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Πάντως, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, σε σχετικές δηλώσεις του στην ΕΡΤ1, ανέφερε: «Μιλάμε για ένα επικίνδυνο μέτωπο με πολύ δυνατό άνεμο, στον οικισμό Κοκίνης είναι κοντά σε σπίτια».

Υπενθυμίζουμε, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου για φωτιά, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για τη Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοια, ΠΕ Βοιωτία)
  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Κρήτης

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Κρίσιμη η προσπάθεια ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας» - Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δηλώσεις έκανε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή του με τον Σταύρο Μπένο, για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας. Ο πρωθυπουργός έκανε έκκληση για συναίνεση και ανέφερε πως με τη βοήθεια των πολιτών θα ξαναχτίσουμε την Εύβοια, καλύτερη και ομορφότερη από ό,τι ήταν.

Ανέφερε ακόμη πως και άλλες περιοχές κάηκαν, όμως «η Βόρεια Εύβοια αποτελεί διαφορετική περίπτωση και αποφασίσαμε σε όλες τις επιχειρήσεις, πυρόπληκτες ή μη, να μην επιστρέψουν κανένα ποσό από την επιστρεπτέα προκαταβολή. Αποδίδω μεγάλη σημασία στην προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης στη Βόρεια Εύβοια. Μέσα από τη μεγάλη καταστροφή ξεκινά η ευκαιρία να ξαναδούμε την περιοχή τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων, συνέχισε ο πρωθυπουργός, και εκτίμησε ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνουν οι πρώτες εκταμιεύσεις. Μίλησε για προσπάθειες αποτροπής του κινδύνου πλημμυρών και προετοιμασίας του εδάφους ώστε να προχωρήσει η αναδάσωση. Τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μια προσπάθεια που θα γίνει με συναίνεση. «Οι δήμοι που έχουν πληγεί θα μας κατευθύνουν, θα μας πουν τις σκέψεις τους. Καμία προσπάθεια δεν πετυχαίνει αν δεν υπάρξει θετική ενέργεια από αυτούς που έχουν πληγεί», σημείωσε ο Κ. Μητσοτάκης.

«Θα παραδώσω στον πρωθυπουργό την έκθεση που έχω ετοιμάσει και στην οποία τα έχω συμπεριλάβει όλα», ανέφερε ο κ. Μπένος νωρίτερα στο iefimerida.gr, χωρίς ωστόσο να θέλει να αποκαλύψει λεπτομέρειες. «Είμαι παλαιάς κοπής. Έχω μάθει να μιλάω με τα έργα μου και όχι με λόγια» πρόσθεσε χαρακτηριστικά, και διευκρίνισε ότι περισσότερες λεπτομέρειες θα δώσει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε χρόνο που εκείνος θα κρίνει.

Τι θα περιλαμβάνει η έκθεση Μπένου για τη Βόρεια Εύβοια

Η έκθεση Μπένου για τη Βόρεια Εύβοια θα περιλαμβάνει βραχυπρόθεσμες παρεμβάσεις ανακούφισης πληγέντων αλλά και άμεσες παρεμβάσεις για το φυσικό περιβάλλον, ώστε οι περιοχές που επλήγησαν να προστατευθούν από καιρικά φαινόμενα. Παράλληλα, θα περιλαμβάνει και μακροπρόθεσμο σχέδιο αναφορικά με τις εργασίες για την ανάταξη της οικονομίας της περιοχής με έργα υποδομής. Στόχος είναι να στηριχθεί τόσο ο αγροτικός τομέας όσο και το τουριστικό προϊόν της Βόρειας Εύβοιας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share