Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Απαγωγή 10χρονης: Δεύτερος κατηγορούμενος στην υπόθεση

Εμπλέκεται και δεύτερο άτομο

20 Αυγούστου 2021 14:52
Απαγωγή 10χρονης: Δεύτερος κατηγορούμενος στην υπόθεση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την εμπλοκή και δεύτερου προσώπου, εκτός από την 34χρονη βασική κατηγορούμενη και ήδη προσωρινά κρατούμενη, στην πολύκροτη υπόθεση αρπαγής και σεξουαλικής κακοποίησης της 10χρονης πέρσι τον Ιούνιο, στη Θεσσαλονίκη, αποκαλύπτει το περιεχόμενο της πρότασης που υπέβαλε προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο η εισαγγελέας.

Πρόκειται για άνδρα, ο οποίος κατηγορείται ως συνεργός στις πράξεις της αρπαγής και της έκθεσης που αποδίδονται στην 34χρονη, και για τον οποίο η αντιεισαγγελέας πρωτοδικών ζητεί στην πρότασή της να παραπεμφθεί σε δίκη, μαζί με τη συγκατηγορούμενή του, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος μετά την απολογία του στην Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση, φέρεται να διατηρούσε ερωτική σχέση με την 34χρονη. Η δε εμπλοκή του στην υπόθεση φαίνεται να προέκυψε από την επεξεργασία και αξιοποίηση ευρημάτων, κατόπιν άρσης απορρήτου τηλεπικοινωνιών και επικοινωνιών (μέσω διαδικτύου) που διενήργησαν οι αστυνομικές Αρχές, ερευνώντας το ποινικό παρελθόν της κατηγορούμενης.

 Απαγωγή 10χρονης Δεύτερος κατηγορούμενος

Σύμφωνα με την πολυσέλιδη εισαγγελική πρόταση, ο συγκεκριμένος άνδρας φέρεται να φιλοξένησε την 34χρονη στο σπίτι του, τη βραδιά προτού η κατηγορούμενη διαπράξει την εις βάρος της αποδιδόμενη αρπαγή. Από το σπίτι αυτό, που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, η γυναίκα «αποχώρησε 2,5 ώρες προτού τελέσει την αρπαγή», ωστόσο -σύμφωνα με την πρόταση- την πρώτη νύχτα της αρπαγής κι αφού κρατούσε στο σπίτι της στην Καλαμαριά την ανήλικη, έχοντάς της χορηγήσει ναρκωτικά χάπια «μετέβη στην οικία του συγκατηγορουμένου της, όπως προκύπτει από τη σύνδεση του φορητού της υπολογιστή στο wifi του».

Αντάλλαξε e-mail με την 34χρονη

Επιπλέον, κατά την ίδια πρόταση και σύμφωνα με τα συμπεράσματα της αστυνομικής έρευνας, ο κατηγορούμενος «επισκέφθηκε επανειλημμένα το σπίτι της συγκατηγορούμενής του κατά το διάστημα της παράνομης κράτησης της ανήλικης και ήταν παρών κατά την απελευθέρωσή της». Τις επόμενες μέρες δε, ο ίδιος φέρεται να αντάλλαξε e-mail με την 34χρονη, από τα οποία προκύπτει ότι «γνώριζε, πριν από τη σύλληψή της, ότι ήταν η δράστις της αρπαγής, καθώς και ότι της παρείχε υλική υποστήριξη διαβεβαιώνοντάς την ότι θα της συμπαρασταθεί και προτείνοντάς της να συναντηθούν ή να της στείλει ό,τι χρειάζεται με άλλο έμπιστο πρόσωπο».

Απολογούμενος ενώπιον της Ανακρίτριας, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην υπόθεση αρπαγής της ανήλικης και, όπως φαίνεται να προκύπτει, ισχυρίστηκε ότι διατηρούσε επί πληρωμή ερωτικές επαφές με την κατηγορούμενη. Φέρεται να είπε δε ότι η 34χρονη τον εξαπάτησε εμφανιζόμενη «ως καλό και ευαίσθητο άτομο που προσπαθούσε να σώσει το κορίτσι από κακοποιητικό περιβάλλον στο οποίο διαβιούσε».

Αυτός άλλωστε ήταν ο ισχυρισμός και της ίδιας στην απολογία της στην Ανακρίτρια, κατά την οποία είπε ότι ενήργησε «ωθούμενη από αισθήματα μητρικής στοργής λόγω παραμέλησης και κακοποίησης (του κοριτσιού) από το οικογενειακό του περιβάλλον», ενώ αρνήθηκε τη συνδρομή σεξουαλικού κινήτρου και τη διενέργεια γενετήσιων πράξεων. apagwgi-markellas-nea-ereuna-synergos-34xronis

Εγγύηση 30.000 ευρώ

Ως προς την ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου άνδρα, αποφασίστηκε μετά την απολογία του να αφεθεί ελεύθερος υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 30.000 ευρώ.

Με την ίδια εισαγγελική πρόταση ζητείται να παραπεμφθούν αμφότεροι σε δίκη στο Κακουργιοδικείο, ο άνδρας ως συνεργός στην αρπαγή και στην έκθεση, και η γυναίκα για μία σειρά από κακουργηματικές πράξεις, όπως αρπαγή, βιασμό, παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, έκθεση κ.ά., όχι όμως για πορνογραφία ανηλίκου. Για την 34χρονη, η εισαγγελέας εισηγείται τη συνέχιση της προσωρινής της κράτησης (βρίσκεται προφυλακισμένη στις Γυναικείες Φυλακές Ελεώνα Θηβών και το 18μηνο της προσωρινής της κράτησης εκπνέει στο τέλος του έτους). Τον λόγο έχει τώρα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, που θα αποφασίσει για την παραπομπή τους.

Απαγωγή 10χρονης στη Θεσσαλονίκη: Αναβιώνει ο εφιάλτης - Η μάχη για την επιμέλεια μετά την αρπαγή της και η νέα έρευνα

Απαγωγή 11χρονης στη Θεσσαλονίκη: Στιγμές αγωνίας ζει για κόμη μία φορά η οικογένειας της 11χρονης από τη Θεσσαλονίκη, η υπόθεση αρπαγής της οποίας προκάλεσε σοκ το περασμένο καλοκαίρι. Παράλληλα, μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η σοκαριστική υπόθεση της 17χρονης Αμάντας, την οποία είχε απαγάγει και εξέδιδε 57χρονος Αλβανός, καθώς μαζί της έχουν ανοίξει και οι φάκελοι άλλων παρόμοιων υποθέσεων, όπως αυτή της εξαφάνισης της 19χρονης Αρτέμιδος.

Σήμερα συζητήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η υπόθεση της επιμέλειας της 11χρονης που παραμένει εδώ και 13 μήνες σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων.

Ενώπιον του δικαστηρίου κλήθηκαν να καταθέσουν τόσο η μητέρα της μικρής, όσο και ο αδελφός και η θεία της, οι οποίοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση της δικαιοσύνης που θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα, ώστε, όπως λένε, να σφίξουν ξανά στην αγκαλιά τους τη μικρή και να τελειώσει η περιπέτειά της επιστρέφοντας σπίτι της.

Απαγωγή 11χρονης στη Θεσσαλονίκη

Μετά την αρπαγή της, το 11χρονο σήμερα κορίτσι νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και με απόφαση εισαγγελέα μεταφέρθηκε σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων, όπως και ο 7χρονος σήμερα αδελφός της.

Απαγωγή 10χρονης: «Άρχισε να τη θωπεύει με τα δάχτυλά της προκειμένου να ικανοποιήσει τις σ@ξουαλικές της ορέξεις» - «Καταπέλτης» η εισαγγελέας

Απαγωγή 10χρονης: «Καταπέλτης» ήταν η πρόταση της αντεισαγγελέως Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σε βάρος της 33χρονης, η οποία κατηγορείται ότι είχε απαγάγει στις αρχές Ιουνίου του 2020 τη 10χρονη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το thestival.gr, η εισαγγελική λειτουργός εκθέτει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες σχετικά με τα όσα βίωσε το ανήλικο κορίτσι για 48 ώρες στο διαμέρισμα της κατηγορουμένης.

Απαγωγή 10χρονης - Στην πρόταση της, η αντεισαγγελέας παραθέτει τα πραγματικά γεγονότα της υπόθεσης ως εξής:

  • Στην Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης στις 11 Ιουνίου του 2020 αφαίρεσε ανήλικο νεότερο των 14 ετών από τους γονείς του, με σκοπό να το μεταχειριστεί σε ανήθικες ασχολίες. Ειδικότερα, στον παραπάνω τόπο και χρόνο, αφού μετέβη έξω από το σχολείο όπου φοιτά η ανήλικη, μετά το πέρας του σχολικού προγράμματός της και περί ώρα 13.15 και ενώ το κορίτσι είχε ξεκινήσει την επιστροφή για την οικία του, η κατηγορούμενη με την πρόφαση ότι είχε συμβεί κάτι στη μητέρα της, την άρπαξε και αφού επιβιβάστηκαν σε ταξί την οδήγησε στην οικία της στην Καλαμαριά στερώντας την από τους γονείς της, με σκοπό να τελέσει σε βάρος της γενετήσιες και ασελγείς πράξεις.
  • Στην Καλαμαριά στις 11 Ιουνίου του 2020 με σωματική βία εξανάγκασε άλλον σε επιχείρηση γενετήσιας πράξης, ήτοι σε πράξη που έχει την ίδια βαρύτητα με τη συνουσία. Ειδικότερα, κατά τον ανωτέρω τόπο και χρόνο, αφού έκαμψε την αντίσταση της ανήλικης χορηγώντας σε αυτή ναρκωτική ουσία μέσα στον χυμό φρούτων που της έδωσε, στη συνέχεια αφαίρεσε τα ενδύματά της και αφού την τοποθέτησε στην μπανιέρα, την έλουσε αγγίζοντας τη στη συνέχεια στα γεννητικά της όργανα. Στη συνέχεια, αφού την έβγαλε από την μπανιέρα και ενώ η ανήλικη συνέχιζε να είναι υπό την επήρεια ναρκωτικής ουσίας, άρχισε να τη θωπεύει με τα δάχτυλά της προκειμένου να ικανοποιήσει τις σ@ξουαλικές της ορέξεις.
  • Επιπλέον, την ίδια ημέρα και αφού του είχε χορηγήσει ναρκωτικές ουσίες για να κάμψει την αντίσταση του ανήλικου κοριτσιού, η κατηγορούμενη άρχισε να θωπεύει τα γεννητικά της όργανα και ανάγκασε το κορίτσι να κάνει το ίδιο.
  • Ενεργώντας με πρόθεση ανέμειξε με οποιονδήποτε τρόπο ναρκωτικά σε ποτό το οποίο προοριζόταν για την ανήλικη. Ειδικότερα, αφού κονιορτοποίησε τρία χάπια Xanax, τα ανέμειξε με χυμό φρούτων και στη συνέχεια το έδωσε στο μικρό κορίτσι για να το πιει.

Απαγωγή 10χρονης

  • Προμηθεύτηκε και κατείχε ναρκωτικές ουσίες, ήτοι ουσίες με διαφορετική χημική δομή και διαφορετική δράση στο κεντρικό νευρικό σύστημα και με κοινά χαρακτηριστικά γνωρίσματα τη μεταβολή της θυμικής κατάστασης του χρήστη και την πρόκληση εξάρτησης διαφορετικής φύσης. Συγκεκριμένα, κατείχε τουλάχιστον μια ταμπλέτα με χάπια Xanax, καθώς και άγνωστη ποσότητα κοκαΐνης αξίας 50 ευρώ, ίση με τρεις μυτιές.
  • Τέλος, ενεργώντας με πρόθεση εξέθεσε το ανήλικο κορίτσι σε κίνδυνο καθώς αφού το απήγαγε, του χορήγησε ναρκωτικές ουσίες που είχαν ουσιώδη επίδραση στον οργανισμό του και του στερούσαν τη δυνατότητα να αντισταθεί ενώ στη συνέχεια το εγκατέλειψε στη συμβολή των οδών Καθηγητού Ρωσσίδου και Θεμιστοκλή Σοφούλη και αποχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση, καθιστώντας την ανήλικη αβοήθητη.
  • Υπό το πρίσμα αυτό, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να παραταθεί επί εξάμηνο η προσωρινή κράτηση της 33χρονης στις Φυλακές Γυναικών στον Ελαιώνα Θηβών μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της σε βάρος της σχηματισθείσας δικογραφίας, κρίνοντας ότι υφίσταται βάσιμος κίνδυνος φυγής της κατηγορούμενης, ενώ πρόβαλε ως σφόδρα πιθανό το ενδεχόμενο αν αφεθεί ελεύθερη να τελέσει παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share