Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Απαγωγή Μαρκέλλας: Νέα έρευνα ψάχνει τους συνεργούς της 34χρονης

Τυχόν εμπλοκή επιπλέον προσώπου ή προσώπων

25 Μαΐου 2021 12:11
apagwgi-markellas-nea-ereuna-synergos-34xronis
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την περαιτέρω ανάκριση για την πολύκροτη υπόθεση της 10χρονης στη Θεσσαλονίκη, η οποία απήχθη και κακοποιήθηκε σεξουαλικά από την 34χρονη, πέρσι τον Ιούνιο, διατάσσει με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Οι δικαστές του Συμβουλίου, αντί να παραπέμψουν την υπόθεση στο ακροατήριο, αποφάσισαν να επιστρέψουν τη δικογραφία στην Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ζητώντας να ξεκινήσει άμεσα νέα έρευνα για (τυχόν) εμπλοκή επιπλέον προσώπου ή προσώπων στην υπόθεση.

Απαγωγή Μαρκέλλας: Νέα έρευνα ψάχνει τους συνεργούς της 34χρονης

Προς τούτο θα επανεξεταστούν εκ νέου από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές οι τηλεφωνικές επικοινωνίες της 34χρονης, μέσω της διαδικασίας άρσης του απορρήτου, και θα επιχειρηθεί μια πιο ουσιαστική ανάλυση των επαφών της και κατά πόσο τα πρόσωπα με τα οποία συνομίλησε το επίμαχο 48ωρο της απαγωγής συσχετίζονται με την υπόθεση και ενδεχομένως συνδέονται με κάποιο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας.

Τα ευρήματα της κύριας ανάκρισης

Τέτοια έρευνα είχε γίνει στο στάδιο της κύριας ανάκρισης, η οποία διήρκεσε οκτώ μήνες, αλλά δεν οδήγησε σε συγκεκριμένους συσχετισμούς. Αίτημα να γίνει εκ νέου άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της κατηγορουμένης είχε υποβάλει πρόσφατα και η πλευρά της πολιτικής αγωγής.

Με βάση τα ευρήματα της κύριας ανάκρισης, η αντιεισαγγελέας πλημμελειοδικών είχε προτείνει να παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης η 34χρονη, ως μοναδική κατηγορούμενη, αντιμετωπίζοντας σωρεία κακουργηματικών πράξεων, όπως αρπαγή, βιασμό, παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο κ.ά. Με την ίδια πρόταση, η εισαγγελέας εισηγήθηκε να μην δικαστεί για πορνογραφικό υλικό.

Απαγωγή Μαρκέλλας: Στον Εισαγγελέα η 33χρονη για την αρπαγή της 10χρονης - Τι βρέθηκε στο σπίτι της

Ο νέος κύκλος ερευνών θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες καθώς «τρέχει» το 18μηνο της προσωρινής κράτησης. Θα ακολουθήσει νέα εισαγγελική πρόταση προς το Δικαστικό Συμβούλιο και έκδοση βουλεύματος ενόψει παραπομπής σε δίκη.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι το Δικαστικό Συμβούλιο παράλληλα με την περαιτέρω ανάκριση διέταξε την παράταση, κατά ένα εξάμηνο, της προσωρινής κράτησης της 34χρονης, η οποία βρίσκεται στις γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θηβών.

Το χρονικό της απαγωγής

Ακόμη χειρότερη τροπή παίρνει πια η υπόθεση της αρπαγής του δεκάχρονου κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη. Η γυναίκα που την άρπαξε κακοποίησε σεξουαλικά το παιδί, αφού πρώτα το νάρκωσε με κοκτέιλ ουσιών. Το μεσημέρι οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος της διώξεις μεταξύ άλλων για αρπαγή ανηλίκου, βιασμό, πορνογραφία ανηλίκων, προμήθεια ναρκωτικών και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σε βαθμό κακουργήματος.

Εκείνο που διακρίνεται έντονα, μετά την αποκάλυψη ότι στη μικρή χορηγήθηκαν ναρκωτικές ουσίες, είναι η κακή κατάσταση της μαθήτριας, η οποία εμφανίζεται στο βίντεο ζαλισμένη, με την αστάθεια στον βηματισμό της να είναι εμφανής.

Όπως φαίνεται στα πλάνα, που προβλήθηκαν στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, η μαθήτρια προσπαθεί να καταλάβει πού βρίσκεται.

Η 33χρονη ομολόγησε, νωρίτερα, ότι άρπαξε τη μικρή για να την κακοποιήσει σεξουαλικά. «Έχω ιδιαίτερες σεξουαλικές προτιμήσεις. Μου αρέσουν τα ανήλικα παιδιά», είπε στην κατάθεσή της.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα φέρεται να κατέθεσε, η 33χρονη άρπαξε τη μικρή, της έβαλε τα ναρκωτικά στο ρόφημά της και άρχισε να τη θωπεύει.

Σοκαριστικές αποκαλύψεις για την Μαρκέλλα - Πήγαινε στο ίδιο σχολείο με την κόρη της "κοκκινομάλλας"

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται ολοένα και περισσότερες πληροφορίες για την αρπαγή της 10χρονης Μαρκέλλας, που φαίνεται να μαρτύρησε στα χέρια της "κοκκινομάλλας".

Η ίδια ομολόγησε ότι πήρε το παιδί από το σχολείο, του έδωσε ναρκωτικά και το εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά, αφού το έβαφε και την φωτογράφιζε. Ο αδερφός της μικρής Μαρκέλλας στην εκπομπή του Mega αποκάλυψε σοκαριστικές λεπτομέρειες.

«Η αδερφή μου έχει δει 20 λεπτά την μητέρα της, δεν της έχει πει τίποτα για το θέμα. Ενημερωνόμαστε μόνο από τα κανάλια για το τι γίνεται. Είμαι ράκος με οποιονδήποτε βγαίνει και βγάζει φωτογραφίες της αδερφής μου, ιατροδικαστικά, την προσωπική ζωή της μητέρας μας. Δεν έχω δει την αδερφή μου ούτε ένα λεπτό. Δεν ξέρω πώς να δικαιολογήσω ότι δεν με έχουν πάρει ούτε ένα τηλέφωνο, είμαι ο αδερφός της, πρώτου βαθμού συγγενής, και ενημερώνομαι από την τηλεόραση».

«Θα ήθελα τουλάχιστον να έχω ενημερωθεί, και θα ήθελα κάποια απόρρητα της έρευνας και γενικά προσωπικά της ζωής της μητέρας μου και της αδερφής μου να μην βγαίνουν στον αέρα» πρόσθεσε.

Όπως είπε «η Μαρκέλλα θυμάται αρκετά πράγματα. Σίγουρα δεν τα έχει πει στη μητέρα μου, αλλά έχει ενημερώσει τις αρχές για ό,τι γνωρίζει και ό,τι θυμάται. Είναι ήρεμη, είναι μια χαρά, ευτυχώς».

Αναφορικά με το γιατί ζήτησε την επιμέλεια της Μαρκέλλας, τόνισε ότι «ζήτησα την επιμέλεια γιατί το Χαμόγελο του Παιδιού πήγε να υποβάλλει κάποια χαρτιά για να την κλείσει σε ίδρυμα χωρίς να ενημερώσει κανένα. Το παιδί έχει οικογένεια, δεν μπορεί να αποφασίσει κανένας άλλος πού θα πάει η αδερφή μου».

Σχετικά με την κατηγορούμενη, ο αδερφός της Μαρκέλλας υποστήριξε πως δεν την έχει δει καν, ούτε σε φωτογραφίες. «Δεν την θυμάμαι, εγώ μένω μόνος μου. Δεν μένω με τους γονείς».

«Η Μαρκέλλα από όσο ξέρω την εμπιστεύτηκε γιατί υπήρχε και κάποιο παιδί που πήγαινε στο ίδιο σχολείο. Νομίζω ότι η κόρη της ήταν μικρότερη από την Μαρκέλλα» πρόσθεσε στο ίδιο θέμα.

«Δεν γνωρίζω αν έδρασε μόνη της ή είχε συνεργούς, πάντως πιστεύω ότι οι αρχές κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Και όποιος είναι εμπλεκόμενος ελπίζω να κριθεί από τη δικαιοσύνη και να μην βγει ξανά στους δρόμους ένας τέτοιος άνθρωπος» κατέληξε.

Κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων

Το ενδεχόμενο εμπλοκής της 33χρονης και σε άλλες περιπτώσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων θα διερευνήσει η ανακρίτρια ενώπιον της οποίας θα απολογηθεί τη Δευτέρα η κατηγορούμενη ως απαγωγέας της δεκάχρονης Μαρκέλλας.

Από τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος της φαίνεται να προκύπτει ότι η ανήλικη έγινε αντικείμενο σεξουαλικής εκμετάλλευσης από την 33χρονη και στο πλαίσιο αυτό οι εισαγγελικές Αρχές δεν αποκλείουν να κρύβεται πίσω από την υπόθεση κύκλωμα που χρησιμοποιεί ανήλικα, ενδεχομένως για να διακινήσει πορνογραφικό υλικό.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share