Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2022

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Κρίσιμη η προσπάθεια ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας» - Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Σταύρο Μπένο

18 Αυγούστου 2021 20:09
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Κρίσιμη η προσπάθεια ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας» - Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δηλώσεις έκανε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή του με τον Σταύρο Μπένο, για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας. Ο πρωθυπουργός έκανε έκκληση για συναίνεση και ανέφερε πως με τη βοήθεια των πολιτών θα ξαναχτίσουμε την Εύβοια, καλύτερη και ομορφότερη από ό,τι ήταν.

Ανέφερε ακόμη πως και άλλες περιοχές κάηκαν, όμως «η Βόρεια Εύβοια αποτελεί διαφορετική περίπτωση και αποφασίσαμε σε όλες τις επιχειρήσεις, πυρόπληκτες ή μη, να μην επιστρέψουν κανένα ποσό από την επιστρεπτέα προκαταβολή. Αποδίδω μεγάλη σημασία στην προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης στη Βόρεια Εύβοια. Μέσα από τη μεγάλη καταστροφή ξεκινά η ευκαιρία να ξαναδούμε την περιοχή τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων, συνέχισε ο πρωθυπουργός, και εκτίμησε ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνουν οι πρώτες εκταμιεύσεις. Μίλησε για προσπάθειες αποτροπής του κινδύνου πλημμυρών και προετοιμασίας του εδάφους ώστε να προχωρήσει η αναδάσωση. Τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μια προσπάθεια που θα γίνει με συναίνεση. «Οι δήμοι που έχουν πληγεί θα μας κατευθύνουν, θα μας πουν τις σκέψεις τους. Καμία προσπάθεια δεν πετυχαίνει αν δεν υπάρξει θετική ενέργεια από αυτούς που έχουν πληγεί», σημείωσε ο Κ. Μητσοτάκης.

«Θα παραδώσω στον πρωθυπουργό την έκθεση που έχω ετοιμάσει και στην οποία τα έχω συμπεριλάβει όλα», ανέφερε ο κ. Μπένος νωρίτερα στο iefimerida.gr, χωρίς ωστόσο να θέλει να αποκαλύψει λεπτομέρειες. «Είμαι παλαιάς κοπής. Έχω μάθει να μιλάω με τα έργα μου και όχι με λόγια» πρόσθεσε χαρακτηριστικά, και διευκρίνισε ότι περισσότερες λεπτομέρειες θα δώσει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε χρόνο που εκείνος θα κρίνει.

Τι θα περιλαμβάνει η έκθεση Μπένου για τη Βόρεια Εύβοια

Η έκθεση Μπένου για τη Βόρεια Εύβοια θα περιλαμβάνει βραχυπρόθεσμες παρεμβάσεις ανακούφισης πληγέντων αλλά και άμεσες παρεμβάσεις για το φυσικό περιβάλλον, ώστε οι περιοχές που επλήγησαν να προστατευθούν από καιρικά φαινόμενα. Παράλληλα, θα περιλαμβάνει και μακροπρόθεσμο σχέδιο αναφορικά με τις εργασίες για την ανάταξη της οικονομίας της περιοχής με έργα υποδομής. Στόχος είναι να στηριχθεί τόσο ο αγροτικός τομέας όσο και το τουριστικό προϊόν της Βόρειας Εύβοιας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share