Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Βόμβα από Άδωνι Γεωργιάδη: «Θα υπάρξουν και απολύσεις ανεμβολίαστων στον ιδιωτικό τομέα»

«Πάμε για δύσκολο χειμώνα»

18 Αυγούστου 2021 10:37
Βόμβα από Άδωνι Γεωργιάδη: «Θα υπάρξουν και απολύσεις ανεμβολίαστων στον ιδιωτικό τομέα»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ζοφερές είναι οι προβλέψεις σε ό,τι αφορά την πορεία της πανδημίας, όπως σημείωσε και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, εκτιμώντας ότι υπό το φόβο της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού, θα υπάρξουν απολύσεις ανεμβολίαστων εργαζομένων.

Ειδικότερα, σχολιάζοντας τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, είπε ότι οι 251 διασωληνώσεις τον Αύγουστο του 2021 σε σύγκριση με τις λιγότερες από 100 τον Αύγουστο του 2020 δείχνουν ότι πάμε για έναν πολύ δύσκολο χειμώνα και κατά συνέπεια όταν από τον Σεπτέμβριο θα αρχίσει να μεγαλώνει ο φόβος για την εξέλιξη της πανδημίας θα υπάρξουν και απολύσεις ανεμβολίαστων στον ιδιωτικό τομέα.

Γεωργιάδης απολύσεις

Μόνη λύση ο εμβολιασμός

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι η μόνη λύση για να ξεφύγουμε από αυτό τον εφιάλτη είναι ο εμβολιασμός, αλλά δυστυχώς ένα μέρος της κοινωνίας, είτε από φόβο, είτε γιατί θεωρεί ότι κάνει αντίσταση στην Κυβέρνηση, είτε γιατί υιοθετεί θεωρίες συνωμοσίας, έχει συνασπιστεί σε ένα κίνημα ανεύθυνων που βάζουν σε κίνδυνο τόσο τη δική τους ζωή, όσο και των γύρω τους.

Επανέλαβε δε ότι οι προβλέψεις για τον χειμώνα που έρχεται είναι ζοφερές λόγω και της μετάλλαξης Δέλτα και έφερε σαν παράδειγμα και τη δική του περιπέτεια που παρότι εμβολιασμένος κόλλησε κορωνοϊό και τον πέρασε σχετικά βαριά, με τους γιατρούς να του λένε ότι αν δεν ήταν εμβολιασμένος τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα

Δεν θα υποστούν περιορισμούς οι εμβολιασμένοι

Ερωτηθείς για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, έκανε λόγο για μια εξαιρετικά δύσκολη απόφαση που έχει και προβλήματα συνταγματικότητας μέχρι να γίνουν όσα πρέπει σχετικά με το εμβόλιο και για το λόγο αυτό η Κυβέρνηση δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να πάρει μια τέτοια απόφαση.

απολύσεις ανεμβολίαστων στον ιδιωτικό τομέα

Συμπλήρωσε όμως πως βούληση της Κυβέρνησης είναι οι εμβολιασμένοι να μην ξαναμπούν για κανένα λόγο σε καραντίνα και να μην υποστούν περιορισμούς, ενώ προέβλεψε ότι το φθινόπωρο και τον χειμώνα η είσοδός σε κλειστούς χώρους στην εστίαση και αλλού, θα επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους ή σε όσους έχουν νοσήσει.

Στεναχωρήθηκα με τη δήλωση Τσιτσιπά

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στη δήλωση του Στέφανου Τσιτσιπά, ο οποίος είπε ότι δεν έχει εμβολιαστεί και δεν θα το κάνει μέχρι αυτό να γίνει υποχρεωτικό, υπογραμμίζοντας ότι στεναχωρήθηκε πολύ με τη δήλωση αυτή, καθώς μιλάμε για έναν αθλητή πρότυπο ο οποίος επηρεάζει πολύ κόσμο και ενδέχεται να «πάρει κάποιους στον λαιμό του».

Σε ότι αφορά τις πυρκαγιές, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι δεν είναι της παρούσης η απόδοση ευθυνών και συμπλήρωσε ότι οι φετινές πυρκαγιές έγιναν σε μια περίοδο με πρωτόγνωρες καιρικές συνθήκες.

Κορωνοϊός - Συναγερμός για τους ανεμβολίαστους – «Έχουν 10πλάσια πιθανότητα να διασωληνωθούν»

Κορωνοϊός: Με τον αριθμό των διασωληνώσεων να αυξάνεται καθημερινά, αγγίζοντας χθες τους 250 ασθενείς, η πίεση στο ΕΣΥ αρχίζει να μεγαλώνει και η μετάλλαξη Δέλτα «δείχνει τα δόντια της».

Η αύξηση των κρουσμάτων προβληματίζει τους ειδικούς ενόψει Σεπτεμβρίου και όπως ανέφερε η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Παθολόγος, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», τον Αύγουστο περιμένουμε αναλογικά λίγα κρούσματα ώστε να μπούμε στο φθινόπωρο με ένα «χαμηλό νούμερο».

Η καθηγήτρια στάθηκε στους «σκληρούς» δείκτες, κυρίως σε αυτόν με τους θανάτους, που όπως είπε «η καμπύλη των θανάτων είναι αναλογικά μικρότερη, κι αυτό οφείλεται στους εμβολιασμούς».

ανεμβολίαστοι κορωνοιος

Πίεση στο ΕΣΥ

Η κυρία Ψαλτοπούλου ερωτηθείσα για το αν η πίεση στο ΕΣΥ θα οδηγήσει σε επιλογή των ασθενών που θα δεχτούν ιατρική φροντίδα τόνισε πως πράγματι σε κάποιες περιοχές το ΕΣΥ είναι κορεσμένο. Όπως η Κρήτη που έχει υψηλό ποσοστό ανεμβολίαστων.

«Η Αττική είχε την προηγούμενη εβδομάδα 60% αύξηση στα κρούσματα, αυτή τη βδομάδα είναι σταθεροποιημένη. Δεν έχουμε ακόμα πανελλαδικά όλη αυτή την πίεση, όμως σταδιακά πλησιάζει ειδικά σε κάποιες περιοχές».

Αναφορικά στους εμβολιασμούς και την σχετική πτώση στους ρυθμούς που ο κόσμος σπεύδει να κάνει το εμβόλιο, η σημείωσε πως το σύστημα επιτρέπει στους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο ακόμα και στις διακοπές του, κάτι που δεν το επιλέγει.

«Ο ανεμβολίαστος έχει δεκαπλάσια πιθανότητα να διασωληνωθεί»

Από Σεπτέμβρη που οι δραστηριότητες επιστρέφουν σε κλειστούς χώρους, όλα αποκτούν μια αρνητική δυναμική. «Τον Οκτώβριο θα αυηξηθούν, ο ιός μας εκπλήσσει δυσάρεστα οπότε δεν μπορούμε να πούμε σίγουρα τι θα γίνει τον Οκτώβριο. Θα υπάρξει διαχωρισμός εμβολιασμένων – ανεμβολίαστων. Ένας ανεμβολίαστος έχει τριπλάσια πιθανότητα να κολλήσει, πενταπλάσια να νοσηλευτεί και πάνω από δεκαπλάσια να διασωληνωθεί ή να πεθάνει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, όπως είπε, η πρώτη ηλικιακή ομάδα που θα έπρεπε να το θεωρήσουμε υποχρεωτικό είναι η τρίτη ηλικία. Ωστόσο ακόμα και οι έφηβοι «δεν θα θέλαμε να είναι συνέχεια της αλυσίδας μετάδοσης».

«Έχουμε ακόμα μια επιδημία στη χώρα μας, την παχυσαρκία και την υπερβαρότητα που είναι προδιαθεσικός παράγοντας για βαρύτερο covid. Κάτι που ισχύει σε ποσοστό 5-10% και στα παιδιά», τόνισε.

Για την τρίτη δόση

«Παγκοσμίως έχει αρχίσει η συζήτηση και για την τρίτη δόση για ανθρώπους σε ειδικές ομάδες. Αυτό που βρέθηκε και στο Ισραήλ, τα άτομα που εμβολιάστηκαν Ιανουάριο – Φεβρουάριο έχουν μικρότερο τίτλο αντισωμάτων από τον Μάρτιο – Απρίλιο. Τώρα, μετά από ένα χρόνο, βλέπουμε ορισμένες κατηγορίες όπως οι 75 και πάνω και οι ανασοκατοσταλμένοι να μην έχουν σε μεγάλο ποσοστό καθόλου αντισώματα. Ένας υγιής ενήλικας κρατά τα αντισώματά του για ένα χρόνο. Θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα τρίτης δόσης, εθελοντικά, και στο υγειονομικό προσωπικό. Οι περισσότεροι όμως δεν θα έχουν ρίξει τα αντισώματά τους.»

«Στην Αμερική, που έχει δοθεί σε μεγάλο αριθμό το Johnson μιλούν για την ενισχυτική δόση, δεν το ξεχωρίζουν. Αντιμετωπίζονται και τα τρία εμβόλια, moderna, Pfizer, J & J, ως ίδια κατηγορία και τα άτομα μπορούν να έχουν την ενισχυτική δόση.», ανέφερε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share