Εύβοια: Αναζωπύρωση της φωτιάς στις Ροβιές – Εντολή εκκένωσης στο Προκόπι

Δεν έχει τέλος ο πύρινος εφιάλτης στη Βόρεια Εύβοια, καθώς αναζωπύρωση υπήρξε στις Ροβιές, σχεδόν παράλληλα με την εντολή που δόθηκε για να εκκενωθεί το Προκόπι. Σύμφωνα με μαρτυρία αναγνώστη στην ιστοσελίδα evima.gr, ένα μέτωπο της φωτιάς στον δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας κατευθύνεται ξανά προς τις Ροβιές, και έχει κατεύθυνση προς την Αιδηψό.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο αυτόπτης μάρτυρας: «Η φωτιά, λόγω τον ανέμων στη βόρεια Εύβοια, έχει πέσει στον ποταμό Γεράνεια και κατευθύνεται και πάλι προς το χωριό Ροβιές. Δεν υπάρχει πέρα των εθελοντών κανένα άλλο πυροσβεστικό μέσο!!! Αν ανέβει δυτικά του ποταμού θα φτάσει σχεδόν την κορυφή στον Προφήτη Ηλία του Τελεθρίου και θα απειλήσει τα χωριά Κυπαρίσσι Σήμια, Καματρειαδες, Γαλατσάδες του δήμου Ιστιαίας. Και από Ευβοϊκό ίσως να φτάσει και να περάσει το χωριό Ήλια προς την Αιδηψό».
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πυρκαγιά πέρασε μέσα από το χωριό Δάφνη -έναν οικισμό που επισκέφθηκαν οι φλόγες αρκετές φορές τις πρώτες ώρες. Τώρα, στην επιστροφή της, μπήκε στα πρώτα σπίτια του χωριού, καίγοντας ορισμένα από αυτά. Ωστόσο μεγάλη αναζωπύρωση έχουμε και στην Βαρυμπόμπη.
Κόπηκε η κυκλοφορία μεταξύ Λίμνης και Αγίας Άννας
Με μεγάλη δυσκολία απεγκλωβίστηκαν οι πυροσβέστες, καθώς κόπηκε η κυκλοφορία μεταξύ Λίμνης και Αγίας Άννας, ωστόσο το μέτωπό κινείται και πάλι προς την Μουρτιά που έχει εκκενωθεί. Προηγουμένως, οι φλόγες είχαν κυκλώσει και τις Κεχριές, οι οποίες εκκενώθηκαν και αυτές μαζί με τα υπόλοιπα χωριά μέχρι το Μαντούδι.
Στα δυτικά του πύρινου μετώπου, δόθηκαν εντολές από την Πυροσβεστική για εκκενώσεις στο Κρυονερίτη και τις Μηλιές, ενώ 12 ώρες πριν, ο δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς, είχε ανακοινώσει στους κατοίκους το ενδεχόμενο εκκένωσης, όχι μόνο των δύο αυτών χωριών, αλλά και των χωριών Αγριοβότανο και Τσαπουρνιά, που δεν απειλούνται άμεσα μέχρι στιγμής.
Τέλος, σημειώνεται ότι στην Κήρινθο και τη Στροφυλιά, οι φλόγες μπήκαν στα πρώτα σπίτια και κατευθύνονται τώρα προς Ζωοδόχο Πηγή. Τα χωριά γύρω από το Μαντούδι έχουν εκκενωθεί.
Βόρεια Εύβοια: Δύσκολη η κατάσταση στο Προκόπι
Η πύρινη λαίλαπα στην Εύβοια δεν σταμάτα πουθενά και για τέταρτη διαδοχική ημέρα «καταπίνει» ό,τι βρει στο πέρασμά της.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα lamiareport.gr, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Παρασκευής οι τεράστιες φλόγες πλησιάζουν απειλητικά στο Προκόπι, όπου βρίσκεται και ο Αγιος Ιωάννης ο Ρώσσος. Άμεσα δόθηκε εντολή εκκένωσης, με την επιχείρηση να τίθεται άμεσα σε ισχύ.






0 ΣΧΟΛΙΑ