Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Μεγάλη αναζωπύρωση στη Βαρυμπόμπη: Νέο μήνυμα 112 για εκκένωση σε Θρακομακεδόνες και Αχαρνές

Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά

6 Αυγούστου 2021 19:14
Μεγάλη αναζωπύρωση στη Βαρυμπόμπη: Νέο μήνυμα 112 για εκκένωση σε Θρακομακεδόνες και Αχαρνές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Νέο μήνυμα 112 εστάλη πριν από λίγο καθώς νέες εστίες φωτιάς φαίνεται πως καίνε δασική έκταση σε Θρακομακεδόνες και Αχαρνές.

«Αν βρίσκεστε στη Βαρυμπόμπη, εκκενώστε τώρα προς Θρακομακεδόνες, Αχαρνές για λόγους ασφαλείας. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» σημειώνει το μήνυμα που έλαβαν οι κάτοικοι της περιοχής.

«Θα γίνει μεγάλη καταστροφή, αν προχωρήσει η φωτιά θα καούν οι Θρακομακεδόνες και η Πάρνηθα», είπε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός.

Φωτιά στην Αττική: Μήνυμα από 112 για εκκένωση Σταμάτας και Ροδόπολης - Καίγεται το Πευκόφυτο

Φωτιά στην Αττική: Ανεξέλεγκτη παραμένει η φωτιά στη βορειοανατολική Αττική. Νέα μέτωπα δημιουργήθηκαν σε Άγιο Στέφανο και Σταμάτα, ενώ μεγάλη εστία εκδηλώθηκε και στο Κρυονέρι. Το 112 έστειλε μήνυμα εκκένωσης στη Σταμάτα και στη Ροδόπολη. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν τεράστια μάχη για τον περιορισμό της φωτιάς. Πυροσβεστικό ελικόπτερο πραγματοποιεί με μεγάλη ακρίβεια ρίψη νερού σε δασική έκταση στο Άγιο Στέφανο.

Νέα εστία εκδηλώθηκε και στα Πευκόφυτα, όπου οι φλόγες έφτασαν ήδη στα πρώτα σπίτια. Καινούρια εστία δημιουργήθηκε και στο Κρυονέρι, όπου μαύροι καπνοί έχουν σκεπάσει τα πάντα ενώ η περιοχή παραμένει χωρίς νερό και ηλεκτρικό. Η επιχείρηση διεξάγεται σπίτι με σπίτι. Καμένα κτήρια, δέντρα, ζημιές στα πεζοδρόμια. Ωστόσο έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί.

Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις σε Αφίδνες, Ιπποκράτειο Πολιτεία και Κρυονέρι έχουν τυλίξει στις φλόγες σπίτια, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα. Διακοπές ρεύματος σημειώνονται παντού, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζει και η παροχή νερού, με την ΕΥΔΑΠ να καλεί τους καταναλωτές να δείξουν σύνεση στην κατανάλωση.

Στις παρυφές της Σταμάτας η φωτιά

Σύμφωνα με τον κ. Αυγερινό στη Σταμάτα η φωτιά βρίσκεται στις παρυφές της πόλης και γίνονται προσπάθειες να αναχαιτιστεί η εξέλιξή της προς τα σπίτια. Στον Άγιο Στέφανο η φωτιά βρίσκεται ήδη στον οικισμό Πευκόφυτο, όπου επίσης γίνεται προσπάθεια να μην πλησιάσει στα σπίτια.

Θυμίζουμε πως από το πρωί, οι κάτοικοι των περιοχών αυτών έλαβαν μήνυμα 112 προκειμένου να εκκενώσουν τα σπίτια τους. «Η βραδιά θα είναι εφιαλτική, δεν μπορεί να προβλέψει κανείς πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα» είπε ο κ. Αυγερινός.

[

Κολοκούρης: Οι καιρικές συνθήκες είναι ακραίες

Σε δηλώσεις του στο Open, ο Αρχηγός της πυροσβεστικής Στέφανος Κολοκούρης δήλωσε: «Δίνουμε μάχη με τις πυροσβεστικές δυνάμεις για να μπορέσουμε να αναχαιτίσουμε μέτωπο στο ΒΑ κομμάτι της Πάρνηθας. Οι καιρικές συνθήκες είναι ακραίες ως αναφορά τη μεγάλη ξηρασία και τους δυνατούς ανέμους που δεν έχουν μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, αλλά στροβιλίζονται και παίρνουν διαφορετική πορεία».

Ο κ. Κολοκούρης εκτίμησε πως η κατάσταση φαίνεται κάπως βελτιωμένη στην Αττική. Γίνονται προσπάθειες να ελεγχθεί η φωτιά που κινείται σε συμπαγές δάσος με υψηλή πυκνότητα. Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως μαίνεται το μέτωπο της φωτιάς και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία το Κρυονέρι και τις Αφίδνες, όπου φαίνεται πως εκτός από δέντρα και βλάστηση οι φλόγες έχουν προξενήσει αναρίθμητες καταστροφές και σε σπίτια.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share