Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται ο συναγερμός στο σύστημα υγείας - Νέα «βόμβα» σε κατασκήνωση της Χαλκιδικής

Σε επιφυλακή για την νέα εξάπλωση της πανδημίας

9 Ιουλίου 2021 17:43
Κορωνοϊός: Συνεχίζεται ο συναγερμός στο σύστημα υγείας - Νέα «βόμβα» σε κατασκήνωση της Χαλκιδικής
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Συνεχίζεται ο συναγερμός έναντι του κορωνοϊού στο σύστημα υγείας, με τα κρούσματα να παραμένουν στα ύψη και μια κατασκήνωση της Χαλκιδικής να βρίσκεται σε επιφυλακή.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ΕΟΔΥ σε ανακοίνωσή του, τα νέα κρούσματα είναι 1.997 για το τελευταίο 24ωρο, με τους θανάτους να είναι 12 και να πλησιάζουν τους 13.000 σύνολο. Παράλληλα, ο αριθμός των διασωληνωμένων βρίσκεται στους 141.

Κορωνοϊός: Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 09 Ιουλίου 2021 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.997, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 435.018 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 148 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.889 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 12, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.785 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 141 (67.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 88.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.728 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 59 (ημερήσια μεταβολή -13.24%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 53 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Υγειονομική «βόμβα» και σε κατασκήνωση της Χαλκιδικής

Πάνω από δέκα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε παιδική κατασκήνωση στη Χαλκιδική, τη δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες όπου εντοπίζονται φορείς του ιού, θέτοντας σε συναγερμό τις υγειονομικές αρχές, καθώς το ίδιο συνέβη και στα Χανιά.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του GRTimes.gr, έχουν εντοπιστεί 14 κρούσματα σε ηλικίες 13 έως 17 ετών στην κατασκήνωση που φιλοξενεί εκατοντάδες παιδιά από τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική και άλλες περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θετικά στον ιό βρέθηκαν ύστερα από τεστ τρία παιδιά από τη Λάρισα, ένα από τον Βόλο και τα υπόλοιπα από άλλες περιοχές, με τα περισσότερα να έχουν συμπτώματα, ενώ έχει ξεκινήσει και η διαδικασία ιχνηλάτισης.

Λόγω των κρουσμάτων έχουν εκκενωθεί μέχρι στιγμής έξι σπιτάκια – σκηνές, τα οποία φιλοξενούσαν 13 άτομα, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γονείς που ενημερώθηκαν ότι τα παιδιά τους είναι θετικά στον ιό πήγαν να τα παραλάβουν.

Οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης ξεκαθάρισαν ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα, καθώς και ότι έχουν ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, εξετάζεται το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν στοχευμένες δράσεις από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας σε όλες τις μεγάλες κατασκηνώσεις της χώρας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share