Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021

Χανιά: Εκτίναξη κρουσμάτων σε κατασκήνωση - Δεκάδες παιδιά θετικά

Μεγάλη ανησυχία - Πάνω από 30 «θετικά» παιδιά

9 Ιουλίου 2021 15:17
Χανιά: Εκτίναξη κρουσμάτων σε κατασκήνωση - Δεκάδες παιδιά θετικά

Τα θετικά κρούσματα στην κατασκήνωση στα Χανιά ήταν τουλάχιστον 30 σύμφωνα με τεστ που έγιναν στα παιδιά. Η κατασκήνωση φιλοξενεί πάνω από 200 παιδιά.

Μάλιστα, τα κρούσματα δεν περιορίζονται μόνο στα Χανιά, αλλά και σε άλλες περιοχές του νομού, όπως την Παλαιόχωρα, όπου τέσσερα παιδιά προερχόμενα από την κατασκήνωση βρέθηκαν θετικά.

Αυτό που έχει εξοργίσει τους περισσότερους γονείς, όπως λένε στο zarpanews, είναι οι χειρισμοί της κατασκήνωσης, αφού το θέμα είδε το φως της δημοσιότητας χθες, όμως νέα καταγγελία από μητέρα αναφέρει ότι πήρε το παιδί της με πυρετό από την κατασκήνωση την Τετάρτη, έκανε τεστ που βγήκε θετικό και ενημέρωσε για το γεγονός τους υπεύθυνους.

Μάλιστα, η μητέρα έχει κολλήσει και η ίδια, πλέον, και είναι υποχρεωμένη να παραμείνει σε καραντίνα δύο εβδομάδων στο σπίτι της.

Χανιά κατασκήνωση παιδιά κρούσματα

Σύμφωνα με το zarpanews, υπάρχουν πληροφορίες ότι οι ιθύνοντες της κατασκήνωσης μπορεί να γνώριζαν την ύπαρξη κρουσμάτων κορονοϊού στον χώρο τους ήδη από την Δευτέρα. Παρ’ όλα αυτά, δεν ενημέρωσαν κανέναν από τους γονείς για το γεγονός, αλλά επέμεναν να διαψεύδουν τις φήμες σε ερωτήσεις που τους γίνονταν από γονείς, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Το πρωί του Σαββάτου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πάει στην κατασκήνωση για ελέγχους, ώστε να διαπιστωθεί η διασπορά του ιού σε όσα παιδιά έχουν ακόμα μείνει στην κατασκήνωση, αφού πολλά είναι εκείνα που έχουν σπεύσει να τα παραλάβουν οι γονείς τους.

Κλείνει η κατασκήνωση

Την απόφαση να κλείσουν την κατασκήνωση που έχει αποτελέσει εστία κορωνοϊού στα Χανιά αποφάσισαν οι ιθύνοντες, μετά και το σάλο που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες.

Εκτός από τα παιδιά που έχουν βγει θετικά στον ιό, σύμφωνα με το zarpanews, εχουν κολλήσει και εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατασκήνωση θα ανοίξει ξανά στις 15/7 και τα παιδιά θα γίνονται δεκτά μόνο με rapid test, ενώ δεν θα γίνονται δεκτές επισκέψεις, σε μία προσπάθεια να αποφευχθεί μία επανάληψη της ξαφνικής εξάπλωσης του ιού.

παιδί κορονοιός κρούσμα

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο δύο παιδιά - Με συμπτώματα που εξετάζονται ως επιπλοκές κορωνοϊού

Στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου νοσηλεύονται δύο παιδιά με συμπτώματα που εξετάζονται ως επιπλοκές του κορωνοϊου. Σύμφωνα με πληροφορίες από το creta24 εκτός από το εν λόγω αγόρι, υπάρχει και δεύτερο περιστατικό καθώς νοσηλεύεται και μια 14χρονη στο νοσοκομείο με συμπτώματα επιπλοκών. Παράλληλα δείτε και πότε πετάμε τις μάσκες.

Το σύνδρομο που παρουσιάζεται σε παιδιά μετά τη νόσησή τους από Covid

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Γιώργο Χαλκιαδάκη, τα παιδιά παρουσίασαν το φλεγμονώδες σύνδρομο που έχει διαπιστωθεί ότι παρουσιάζεται σε παιδιά λίγες ημέρες μετά τη νόσησή τους από κορωνοϊό. Ο κ. Χαλκιαδάκης, έκανε λόγο για σοβαρές επιπλοκές, με το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου να εξετάζει προσεκτικά τα περιστατικά.

Σημειώνεται πως για το συγκεκριμένο σύνδρομο είχε μιλήσει στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA o πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, τονίζοντας πως «κάποια από παιδιά που νοσούν, αρρωσταίνουν, κάνουν αντισώματα και 20 με 30 μέρες μετά κάνουν μεταλοιμώδες σύνδρομο αυτό που λέμε ότι μοιάζει με Καβασάκι».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share