Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Ηλικιωμένη πήρε φιαλίδιο της Pfizer για ενθύμιο!

Λύθηκε το μυστήριο με το φιαλίδιο της Pfizer

30 Ιουνίου 2021 10:25
Θεσσαλονίκη: Ηλικιωμένη πήρε φιαλίδιο της Pfizer για ενθύμιο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λύθηκε το μυστήριο με το φιαλίδιο της Pfizer, το οποίο εξαφανίστηκε από το Κέντρο Υγείας Ευόσμου, το οποίο λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το φιαλίδιο πήρε μία 81χρονη, όπως υποστήριξε στους αστυνομικούς για ενθύμιο και το παρέδωσε πίσω.

Η ηλικιωμένη γυναίκα ωστόσο συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα προκειμένου να δρομολογηθούν όλες οι διαδικασίες.

Τι συνέβη

Το περιστατικό κλοπής φιαλιδίου κατά του κορωνοϊού σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης, στο Κέντρο Υγείας Ευόσμου, το οποίο λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, στις 10:40 το πρωί γιατροί και νοσηλευτές διαπίστωσαν ότι ένα φιαλίδιο με έξι δόσεις του εμβολίου της Pfizer δεν βρισκόταν στη θέση του.

Η Διευθύντρια του εμβολιαστικού κέντρου κατήγγειλε άμεσα το περιστατικό στην Αστυνομία. Περιπολικό έσπευσε στο σημείο και ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστωθεί πώς εξαφανίστηκε το φιαλίδιο. Μάλιστα, διενεργήθηκε σωματικός έλεγχος σε κάποιους από τους παρευρισκόμενους.

Θεσσαλονίκη: Ηλικιωμένη πήρε φιαλίδιο της Pfizer για ενθύμιο

Μέλος επιτροπής εμβολιασμών: Μέσα στον Ιούλιο ο εμβολιασμός των παιδιών 15-17 ετών

Ο ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Γιώργος Χρούσος, αναφέρθηκε στη μετάλλαξη Δέλτα, τονίζοντας ότι είναι πολύ πιο επιθετική και μεταδίδεται πολύ εύκολα, ενώ φαίνεται να χτυπάει με μεγαλύτερη συχνότητα τους νέους.

Συμπλήρωσε όμως ότι όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι, προστατεύονται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τη μετάλλαξη Δέλτα, ασθενούν πολύ δύσκολα, αλλά ακόμη κι αν ασθενήσουν θα το περάσουν με ήπια συμπτώματα.

Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς των νέων, είπα ότι μετά την ανακοίνωση της "κάρτας ελευθερίας", αυξήθηκαν τα ραντεβού και τις πρώτες 24 ώρες μετά την ανακοίνωση κλείστηκαν περισσότερα από 18.000 ραντεβού είπε μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, "Καλημέρα Ελλάδα".

Τέλος και σε ότι αφορά τον εμβολιασμό των εφήβων 15-17 ετών, ο κ. Χρούσος είπε ότι θα ξεκινήσει άμεσα και πιθανότατα μέσα στον Ιούλιο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share