Κυριακή, 18 Απριλίου 2021

Κορωνοϊός: "Έχασε" τη ζωή της μία ηλικιωμένη γυναίκα στη Μαλεσίνα - Στους τέσσερις οι νεκροί

Πάλεψε όσο μπορούσε

9 Μαρτίου 2021 13:15
Κορωνοϊός:
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Κορωνοϊός: Δυσκολεύει και άλλο η κατάσταση στο Νοσοκομείο Λαμίας όπου ένα ακόμη άτομο "έχασε" τη μάχη με τον κορωνοϊό όπου και πρόκειται για μία ηλικιωμένη γυναίκα.

Παράλληλα σήμανε συναγερμός στο πλοίο "Νήσος Ρόδος" όπου βρέθηκαν 12 θετικά κρούσματα του κορωνοϊού στο προσωπικό μηχανοστασίου όπου και συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων.

Ακόμη ένας θάνατος καταγράφηκε.

Κορωνοϊός: "Έχασε" τη ζωή της μία ηλικιωμένη γυναίκα

Ο θάνατος ενός ακόμη ασθενή με κορωνοϊό από τη Μαλεσίνα καταγράφηκε το πρωί της Τρίτης 9 Μαρτίου στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Σύμφωνα με το lamiareport πρόκειται για μια 83χρονη γυναίκα, η οποία νοσηλευόταν στο Πέτρινο και δεν κατάφερε να νικήσει τον επικίνδυνο ιό. Πρόκειται για την 48η απώλεια στη Φθιώτιδα από την αρχή της πανδημίας: 23 γυναίκες και 25 άνδρες με διάμεση ηλικία τα 83 έτη.

Επίσης, στο Νοσοκομείο Λαμίας όπου νοσηλεύτηκαν άτομα από όλη τη Στερεά Ελλάδα, αλλά και από τη Θεσσαλία, έχουν σημειωθεί 49 θάνατοι.

Κορωνοϊός: Ασφυκτική η κατάσταση στο Νοσοκομείο Λαμίας - Γέμισαν τα κρεβάτια στις ΜΕΘ

Κορωνοϊός: Καθημερινώς δυσκολεύει όλο και περισσότερο η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα και αυτό φαίνεται μέσα από την κατάσταση που βρίσκονται τα νοσοκομεία με τα κρούσματα και ειδικά στη Λαμία.

Παράλληλα σημειώνεται ότι μπαίνουν στη μάχη ενάντια του κορωνοϊού δύο ιδιωτικές κλινικές και ειδικότερα εθελουσίως στο ΕΣΥ προστίθενται το Ιατρικό Περιστερίου και η κλινική ΛΗΤΩ.

Ασφυκτική η κατάσταση με τις ΜΕΘ.

Κορωνοϊός: Η κατάσταση στο νοσοκομείο της Λαμίας

Πολύ δύσκολα γίνονται τα πράγματα στο Νοσοκομείο Λαμίας, καθώς από τα ξημερώματα της Τρίτης 9 Μαρτίου, έχουν γεμίσει και τα 12 κρεβάτια της ΜΕΘ κορωνοϊού, ενώ συνεχίζεται η ασφυκτική πίεση στην Κλινική Covid.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr τελευταία περίπτωση η εισαγωγή 72χρονου από τη Μαλεσίνα που παρουσίασε σοβαρή επιδείνωση της υγείας του και χρειάστηκε να εισαχθεί στην Εντατική, ενώ είχε προηγηθεί το απόγευμα της Δευτέρας η διασωλήνωση μίας 57χρονης επίσης από τη Μαλεσίνα.

Στο σύνολο των 12 ασθενών (9 άνδρες και 3 γυναίκες), οι 10 είναι από τη Μαλεσίνα, ενώ τη Δευτέρα πέθανε ένας 71χρονος πάλι από την ίδια κοινότητα. Ο μέσος όρος ηλικίας τους παραμένει στα 60 έτη, ενώ η διάμεσος τιμή βρίσκεται πλέον στα 58 έτη.

Δύσκολη η κατάσταση με τις ΜΕΘ.

Aνάλογη πίεση υπάρχει και με την κανονική ΜΕΘ όπου και εκεί υπάρχει 100% πληρότητα, με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό να έχουν να διαχειριστούν και την ιδιαίτερη περίπτωση του πολυισοβίτη απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Την ίδια ώρα στο Πέτρινο κτίριο, όπου λειτουργούν δύο όροφοι και είναι σε ετοιμότητα και τρίτος, νοσηλεύονται 64 άτομα με covid-19. Το βράδυ της Δευτέρας υπήρξαν τα καλά νέα με οκτώ ασθενείς που «κέρδισαν» τον κορωνοϊό και τρεις εξ αυτών να παίρνουν εξιτήριο (μεταξύ των οποίων και ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας), ωστόσο συνεχίζονται οι εισαγωγές.

Ενδεικτικά το τελευταίο 24ωρο οι εισαγωγές από Μαλεσίνα έφτασαν τις 12, οπότε ακόμη και με 10 εξιτήρια που αναμένονται στο σύνολο, οι ασθενείς θα φτάσουν τους 65, αν βέβαια δεν υπάρξουν και νέες διακομιδές από τη Λοκρίδα που συνεχίζει να δίνει καινούρια περιστατικά. Ήδη η Φθιώτιδα έχει θρηνήσει την απώλεια 47 ανθρώπων.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share