Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2023

Προνόμια εμβολιασμένων: Μόνο για εμβολιασμένους και με μάσκα στα γήπεδα - Πότε ανοίγουν

Το ποσοστό των φιλάθλων που θα μπορεί να μπει στα γήπεδα

29 Ιουνίου 2021 13:26
Προνόμια εμβολιασμένων: Μόνο για εμβολιασμένους και με μάσκα στα γήπεδα - Πότε ανοίγουν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μιλώντας για τα προνόμια που θα έχουν οι εμβολιασμένοι και αναφερόμενος στον τομέα του αθλητισμού, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε πως από τις 15 Ιουλίου θα μπορούν ξανά οι φίλαθλοι να μπουν στα γήπεδα!

Τόσο τα ανοικτά όσο και τα κλειστά γήπεδα, θα λειτουργούν -πλέον- με μέγιστη κάλυψη του 85% της χωρητικότητάς τους. Άπαντες θα φορούν μάσκα! Επίσης, μάθε τα πάντα για την Freedom Pass. Τι είναι και πως λειτουργεί η κάρτα σε νέους 18-25 ετών.

Πρόσβαση θα έχουν μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις εμβολίου ή με μονοδοσικό εμβόλιο, και έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους, ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους έξι (6) μήνες. Την ίδια στιγμή, οι ανήλικοι θα προσέρχονται με δήλωση αρνητικού αποτελέσματος self test από τους γονείς τους.

Προνόμια εμβολιασμένων: Μόνο για εμβολιασμένους και με μάσκα στα γήπεδα - Πότε ανοίγουν

Προνόμια εμβολιασμένων: Θα μπαίνουν παντού! Είσοδος σε κινηματογράφους, θέατρα, γήπεδα, εστιατόρια, καφέ!

Ο κύβος ερρίφθη για τα προνόμια των εμβολιασμένων και από την ερχόμενη Παρασκευή 2 Ιουλίου έρχονται αλλαγές στην εστίαση, τα θέατρα και τους κινηματογράφος, τα κέντρα διασκέδασης και τα γήπεδα. Μία ημέρα μετά από την ανακοίνωση του freedom pass ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσαν ένα νέο πλαίσιο διευκολύνσεων προς τους εμβολιασμένους.

Πλέον όλοι οι κλειστοί χώροι αλλά και κάποιοι ανοικτοί, που υποδέχονται κόσμο, θα είναι χαρακτηρισμένοι είτε ως αμιγείς είτε ως μικτοί. Την ίδια στιγμή δεν θα υπάρχει κάπου πρόσβαση με self test.

Οι χώροι πλέον θα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Τους αμιγείς και τους μικτούς. Σε ό,τι έχει να κάνει με τους αμιγείς θα έχουν πρόσβαση όσοι έχουν αποκτήσει ανοσία, δηλαδή έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις εμβολίου ή με μονοδοσικό εμβόλιο, και έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους, ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους έξι (6) μήνες.

Από την άλλη πλευρά στους μικτούς χώρους θα έχουν πρόσβαση όσοι έχουν αποκτήσει ανοσία, δηλαδή έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις εμβολίου ή με μονοδοσικό εμβόλιο, και έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους, ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους έξι (6) μήνες ή έχουν υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης της νόσου COVID-19 (PCR test ή rapid test) με αρνητικό αποτέλεσμα κατά τις τελευταίες 48 ώρες.

Προνόμια εμβολιασμένων

Προνόμια εμβολιασμένων: Οι τέσσερις κατηγορίες χώρων

Όλοι οι χώροι συναθροίσεων που μπορούν να υποδέχονται κοινό δηλώνονται, κατ’ επιλογή, ως αμιγείς (από τις 15 Ιουλίου και μετά) ή ως μικτοί, σε ειδική πλατφόρμα, και φέρουν ειδική σήμανση στην είσοδό τους.

Οι χώροι συναθροίσεων διακρίνονται σε τέσσερις κατηγορίες:

Κλειστοί χώροι πλην κέντρων διασκέδασης (κινηματογραφικές αίθουσες, θέατρα, εστιατόρια, καφέ).
Υπαίθριοι χώροι ψυχαγωγίας καθημένων πλην γηπέδων (ζωντανά θεάματα και ακροάματα).
Υπαίθρια και κλειστά κέντρα διασκέδασης (μουσικά κέντρα, κλαμπ).
Ανοικτά και κλειστά γήπεδα


Προνόμια εμβολιασμένων

Τι ισχύει με εστίαση, κινηματογράφους και θέατρα
Χώροι που έχουν δηλωθεί ως αμιγείς: Θα λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη του 85% της χωρητικότητάς τους – χωρίς χρήση μάσκας.

Χώροι που έχουν δηλωθεί ως μικτοί: Θα λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη του 50% της χωρητικότητάς τους – υποχρεωτική χρήση μάσκας και αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες. Οι ανήλικοι προσέρχονται με δήλωση αρνητικού αποτελέσματος self test από τους γονείς τους.

Στα θέατρα και τους κινηματογράφους θα είναι υποχρεωτική χρήση μάσκας ανεξαρτήτως διαβάθμισης.

Προνόμια εμβολιασμένων

Πώς θα γίνονται οι συναυλίες σε ανοικτούς χώρους
Για τους υπαίθριους χώρους ψυχαγωγίας, εκτός των γηπέδων, που φιλοξενούν ζωντανά θεάματα και ακροάματα ο διαχωρισμός θα γίνεται ως εξής:

Χώροι που έχουν δηλωθεί ως αμιγείς: Λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη του 85% της χωρητικότητάς τους.

Χώροι που έχουν δηλωθεί ως μικτοί: Λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη χωρητικότητας:

75% για χώρους έως 1.000 θέσεων – υποχρεωτική χρήση μάσκας
70% για χώρους έως 5.000 θέσεων – υποχρεωτική χρήση μάσκας
65% για χώρους έως 15.000 θέσεων – υποχρεωτική χρήση μάσκας

Προνόμια εμβολιασμένων

Οι οδηγίες για κλειστά και ανοικτά μουσικά κέντρα και κλαμπ
Χώροι που έχουν δηλωθεί ως αμιγείς: Λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη του 60% της χωρητικότητάς τους – χωρίς χρήση μάσκας.
Χώροι που έχουν δηλωθεί ως μικτοί: Λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη του 25% της χωρητικότητάς τους – πρόσβαση κοινού με αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες.

Προνόμια εμβολιασμένων

Είσοδος στα γήπεδα
Τόσο τα ανοικτά όσο και τα κλειστά γήπεδα, πλέον, θα λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη του 85% της χωρητικότητάς τους.

Πρόσβαση όσοι έχουν αποκτήσει ανοσία, δηλαδή έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις εμβολίου ή με μονοδοσικό εμβόλιο, και έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους, ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους έξι (6) μήνες.

Οι ανήλικοι προσέρχονται με δήλωση αρνητικού αποτελέσματος self test από τους γονείς τους.

Προνόμια εμβολιασμένων

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share