Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024

Καιρός: Η χώρα «καίγεται» με πάνω από 43 βαθμούς, έρχεται κι άλλος καύσωνας - Έκτακτη προειδοποίηση από Αρναούτογλου και Καλλιάνο

Ταλαιπωρία για πάνω από μία εβδομάδα ακόμη!

26 Ιουνίου 2021 07:30
Καιρός: Η χώρα «καίγεται» με πάνω από 43 βαθμούς, έρχεται κι άλλος καύσωνας - Έκτακτη προειδοποίηση από Αρναούτογλου και Καλλιάνο
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Καιρός σήμερα: Ένα δεύτερο κύμα καύσωνα έρχεται δριμύ στην χώρα μας, με την κορύφωσή του να προβλέπεται για το Σάββατο (26/6) και τη θερμοκρασία να φτάνει μέχρι και στους 43 βαθμούς.

Τις απογευματινές ώρες, όπως αναφέρει η ΕΜΥ, είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά κατά τόπους τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου, με τα 40άρια να επιμένουν.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 39 και κατά τόπους 40 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 39 και κατά τόπους 40 βαθμούς Κελσίου. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 40 και κατά τόπους 41 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά και τα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 41 και κατά τόπους στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά 42 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 και στην Κρήτη έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

«Θα δεινοπαθήσουμε για 48 ώρες» σύμφωνα με τον Αρναούτογλου

Ζέστη και υψηλές θερμοκρασίες και τις επόμενες 48 ώρες, με τον καύσωνα να επιστρέφει από Τρίτη και έως τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας όπως σημειώνει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα θα υπάρξει μια ανεπέστατη πτώση της θερμοκρασίας και από την Τρίτη θα έχουμε εκ νέου 40αρια.

Ωστόσο, αύριο Σάββατο θα έχουμε ηλιοφάνεια από το πρωί σε όλη την χώρα, στη ΒΑ Ελλάδα αναμένονται κάποιες μπόρες έως αργά το απόγευμα, ενώ οι άνεμοι θα είναι δυτικοί. Στο Ιόνιο 3-4 μποφόρ, 5άρια στο νότιο Αιγαίο και 6 μποφόρ στο Καρπάθιο.

Η θερμοκρασία στην Αττική θα κυμανθεί στους 39 βαθμούς, στη Θεσσαλονίκη θα φτάσει τους 37-38 βαθμούς.

Την Κυριακή ίσως υπάρξουν μπόρες στο ΒΑ της χώρας, ζέστη πολύ σε όλη την χώρα και άνεμοι στα 4-5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στους 38-39 βαθμούς, ενώ στα νησιά θα δροσίσει.

Τη Δευτέρα θα έχουμε παντού λιακάδα και ζέστη και από την Τρίτη - Τετάρτη η θερμοκρασία ανεβαίνει ξανά. Τα 40άρια θα έρθουν την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Καύσωνας και την επόμενη εβδομάδα

Ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει, επίσης, ότι θα περιμένουμε σκόνη από την Αφρική, θολούρα στην ατμόσφαιρα, αυξημένη υγρασία και αυξημένη δυσφορία στις μεγαλουπόλεις, καθώς και λίγες αραιές νεφώσεις στα ανατολικά και βορειά ηπειρωτικά.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από 3 έως 4 μποφόρ, ενώ αναμένονται νοτιαδες στις δυτικές περιοχές του Αιγαίου.

Στην Αττική θα έχει λίγες αραιές νεφώσεις, πολύ μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και πολύ ζέστη. Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 27 έως 39 βαθμούς Κελσίου, ίσως και 40 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 25 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί και θα πνέουν έως 3-4 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Την Κυριακή ίσως να εμφανιστούν τοπικές μπόρες στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας, ενώ την Δευτέρα η θερμοκρασία θα πέσει ελαφρώς στα κεντρονότια της χώρας.

Από Τρίτη έρχεται νέο κύμα καύσωνα, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share