Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Live η ενημέρωση Κικίλια και Χαρδαλιά για τα νέα μέτρα - Τι αλλάζει

Τι θα ισχύει με την απαγόρευση κυκλοφορίας και τη μουσική στην εστίαση

9 Ιουνίου 2021 19:03
Κορωνοϊός: Live η ενημέρωση Κικίλια και Χαρδαλιά για τα νέα μέτρα - Τι αλλάζει
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Αυτή την ώρα από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιείται η ενημέρωση για τον κορωνοϊό, από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Όλα αυτά την ώρα που ο ΕΟΔΥ έχει ήδη ανακοινώσει 890 νέα κρούσματα κορωνοϊού τις τελευταίες 24 ώρες στην Ελλάδα

Στο υπουργείο βρίσκεται και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για τη χαλάρωση των μέτρων, όπου αναμένεται να υπάρξει αναπροσαρμογή στο ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας αλλά και να επιστρέψει η μουσική στην εστίαση.

Δείτε live την ενημέρωση:

Μικρός αλλά υπαρκτός ο κίνδυνος να νοσήσουν τα παιδιά από κορωνοϊό

Μικρό αλλά υπαρκτό χαρακτηρίζει τον κίνδυνο να νοσήσει ένα παιδί από κορονοϊό η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, που τάσσεται υπέρ του εμβολιασμού στα παιδιά΄.

«Να εμβολιαστούν τα παιδιά γιατί αν μείνουν ανεμβολίαστα θα έχουμε μια ομάδα πολύ ευαίσθητη που ναι μεν νοσεί ήπια, αλλά ένα μικρό ποσοστό θα νοσήσει και σοβαρά και ο κίνδυνος θα είναι ότι θα έχουμε άρει όλα τα μέτρα προστασίας» είπε στο MEGA.

Η κ. Λινού επισήμανε ότι ο κίνδυνος σοβαρής νόσησης των παιδιών από τον κορονοϊό, αν και μικρός είναι υπαρκτός, με περίπου 350 παιδιά στις ΗΠΑ να έχουν χάσει τη ζωή τους από την πανδημία. «Έχουμε βεβαιότητα ότι έχουμε ασφαλές εμβόλια από τα 12 έτη και μετά», σημειώνει, επισημαίνοντας ότι οι μελέτες συνεχίζονται ενώ θετικά είναι τα αποτελέσματα ακόμα και για βρέφη μεγαλύτερα των 6 μηνών.

Λινού: Δεν έχουμε παράδοση υποχρεωτικού εμβολιασμού

Αναφερόμενη στον υποχρεωτικό εμβολισμό ειδικών επαγγελματικών ομάδων, όπως οι υγειονομικοί, τόνισε πως «είναι ένα δύσκολο θέμα».

«Δεν έχουμε παράδοση υποχρεωτικού εμβολιασμού», σημειώνει η καθηγήτρια και υπογραμμίζει πως οι «λειτουργοί υγείας θα πρέπει να πειστούν να εμβολιαστούν, αλλιώς σε ειδικότητες που εκθέτονται σε μεγάλο κίνδυνο για τη νόσο θα πρέπει να αλλάξουν μέρος ή πόστο εργασίας αν δε γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός».

Τη συγκεκριμένη άποψη συμμερίζεται και ο Γιώργος Τσιβγούλης, καθηγητής Νευρολογίας ΕΚΠΑ. Τονίζει μάλιστα ότι στις νέες προσλήψεις υγειονομικών ο εμβολιασμός θα μπορούσε να τεθεί ως προϋπόθεση. «Η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών έχει εμβολιαστεί, ειδικά στα νοσοκομεία αναφοράς. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια κουλτούρα εμβολιασμού» είπε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share