Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Που θα χτυπήσουν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες;

Η ΕΜΥ προειδοποιεί!

27 Μαΐου 2021 11:53
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Που θα χτυπήσουν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού προβλέπεται στη βόρεια Ελλάδα από σήμερα Πέμπτη (27-05-2021) το απόγευμα, όπως άλλωστε σας είχαμε ενημερώσει, με βροχές και ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά, έντονα φαινόμενα προβλέπονται:

Αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία, με εξασθένηση τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (28-05-2021).

Εκ νέου, από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι αργά το απόγευμα της Παρασκευής (28-05-2021), στα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, στην ανατολική Μακεδονία, καθώς και στη Θράκη.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις τις επόμενες ώρες - Προειδοποίηση για ισχυρά φαινόμενα από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Ο καιρός τις τελευταίες ημέρες είναι άκρως καλοκαιρινός, αλλά μέσα στις επόμενες ώρες σε κάποιες περιοχές της χώρας το σκηνικό θα αλλάξει άρδην με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι, ενώ και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για ισχυρά φαινόμενα εντός της ημέρεας! Επίσης, ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για το πού θα «χτυπήσουν» τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι λίγες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες στη Μακεδονία, στη Θράκη, στα βόρεια τμήματα της Ηπείρου, καθώς επίσης και στα ορεινά κυρίως τμήματα της Θεσσαλίας και πιθανώς της Κεντρικής Στερεάς.

Τοπικές χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν στη Μακεδονία, ενώ τα φαινόμενα βαθμιαία θα σταματήσουν, με εξαίρεση στην Κεντρική Μακεδονία όπου θα συνεχιστούν έως τις βραδινές ώρες.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Προειδοποίηση για ισχυρά φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη αυτό το σκηνικό θα διατηρηθεί μέχρι τις μεσημεριανές ώρες όταν και στα βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται τοπικά να είναι ισχυρές.

«Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια από το μεσημέρι απόγευμα και μετά. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Υπάρχουν θερμοκρασιακές διαφορές στα χαμηλά και υψηλά στρώματα της ατμόσφαιρας με αποτέλεσμα να δημιουργείται αστάθεια. Ιδιαίτερη προσοχή στην κεντρική Μακεδονία και την Χαλκιδική» είπε ο κ.Μαρουσάκης καλώντας έτσι τους κατοίκους αυτών των περιοχών -παρά το γεγονός ότι το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών- να μην υποτιμούν τα καιρικά φαινόμενα.

Αναφορικά με την θερμοκρασία σήμερα η κατάσταση θα είναι πιο «υποφερτή» λόγω των ανέμων που θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις στο Αιγαίο κοντά στα 5 με 6 μποφόρ.

Καλό το Σαββατοκύριακο, βροχές από Δευτέρα

Αναφορικά με το Σαββατοκύριακο που ενδιαφέρει τους περισσότερους, αφού δίνει πλέον και την ευκαιρία κοντινών αποδράσεων, ο καιρός θα είναι καλός σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open με κάποια μικρά προβλήματα την Κυριακή κυρίως στα ορεινά. Όπως επισημαίνει ο κ. Μαρουσάκης αν δούμε καταιγίδες να πλησιάζουν προς παραθαλάσσια τμήματα πρέπει να μην είμαστε στη θάλασσα καθώς υπάρχει ο κίνδυνος κεραυνών.

Τέλος, η νέα εβδομάδα δεν θα μπει με καλό καιρό καθώς θα έχουμε νέα αστάθεια Δευτέρα και Τρίτη και δεν αποκλείεται βροχές να δεχτούν και τα ορεινά της Αττικής.

Δείτε την πρόγνωση αναλυτικά:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share