Το μήνυμα του Μητσοτάκη για τον εμβολιασμό των 45-49

Άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 45-49 και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ανάρτηση και στέλνει το δικό του μήνυμα.
«Άνοιξε η πλατφόρμα για τους πολίτες ετών 45-49. Κλείστε το ραντεβού σας! Το καλύτερο εμβόλιο είναι το γρηγορότερο! https://emvolio.gov.gr » έγραψε σχετικά ο πρωθυπουργός.
Σήμερα, Μεγάλο Σάββατο (1/5), άνοιξε η πλατφόρμα για να μπορούν να κλείσουν ραντεβού όσοι είναι από 45 ως 49 ετών.
Από τα ξημερώματα τέθηκε σε λειτουργία για όσους είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση. Για τους υπόλοιπους άνοιξε στις 8:00.
Η εν λόγω ομάδα μπορεί να εμβολιαστεί με όλα τα διαθέσιμα σκευάσματα που έχουν έρθει στη χώρα, γεγονός που αναμένεται να εκτινάξει ακόμα περισσότερο τους ρυθμούς με τους οποίους κινείται το σχέδιο «Ελευθερία».
Ήδη η ηλικιακή ομάδα 30 – 39 ετών παρουσίασε μεγάλη προσέλευση και από κοντά ακολούθησε κι αυτή των 40 – 44 ετών. Ακόμα και τη Μεγάλη Παρασκευή, οι εμβολιασμοί έγιναν με αμείωτους ρυθμούς.
Άνοιξε η πλατφόρμα για τους πολίτες ετών 45-49. Κλείστε το ραντεβού σας! Το καλύτερο εμβόλιο είναι το γρηγορότερο! https://t.co/FrpK74j3Ps pic.twitter.com/G3zqhyOTDt
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) May 1, 2021
Έκκληση Μητσοτάκη: «Μη διστάσετε να εμβολιαστείτε»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, καθώς παραδόθηκαν 18 νέες κλίνες ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου».
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στους ηλικιωμένους όσον αφορά τον εμβολιασμό. Παράλληλα, διαβάστε τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για άνοιγμα.
«Θέλω και εδώ από τη Θεσσαλονίκη, να επαναλάβω την έκκλησή μου ειδικά στους συμπολίτες μας οι οποίοι ανήκουν στην κατηγορία των ευπαθών, δηλαδή στους πιο ηλικιωμένους συμπολίτες μας, σε αυτούς που έχουν υποκείμενα νοσήματα: μην διστάσετε να εμβολιαστείτε. Ένα απλό τσίμπημα μπορεί να σας γλιτώσει από μία πολύ μεγάλη περιπέτεια.
Είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι η επιχείρηση “Ελευθερία” είναι υποδειγματικά οργανωμένη κατά γενική ομολογία, είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι προσθέτουμε πια πολύ περισσότερα εμβόλια ειδικά τους επόμενους δύο μήνες» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ για τις νέες κλίνες ανέφερε τα εξής:
«Αυτές οι μονάδες τις οποίες εγκαινιάσαμε είναι κινητές μονάδες. Θεωρητικά θα μπορούσαν να φύγουν από εδώ και να πάνε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα σε μία άλλη υγειονομική περιφέρεια όπου να υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη -ξέρω ότι εύχεστε να παραμείνουν μόνιμα εδώ και φυσικά αυτό θα εξαρτηθεί από την διάταξη την οποία θα επιλέξει το Υπουργείο για τον υγειονομικό χάρτη. Όμως οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν έρθει για να μείνουν. Κάποια στιγμή θα τελειώσει ο Covid και θα είναι μία μεγάλη προίκα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας για την επόμενη μέρα.
Είναι πολύ σημαντικό η επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας να μην συνδέεται μόνο με εορτασμούς, με συνέδρια, με ομιλίες αλλά να συνδεθεί στη συνείδηση των πολιτών και με υποδομές οι οποίες θα ενισχύσουν εν προκειμένω το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε βάθος χρόνου. Είμαι επίσης εξαιρετικά ικανοποιημένος για το γεγονός ότι η δωρεά αυτή εντάσσεται σε ένα συνολικό πρόγραμμα πολύ γρήγορης υποστήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας ως προς τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας».




![Ανατροπή με την σορό της γυναίκας στην Κυψέλη: Δεν είναι κόκκινα τα μαλλιά – Φύλλο και φτερό οι κάμερες ασφαλείας [βίντεο]](https://www.athensmagazine.gr/wp-content/uploads/2026/07/kipseli-2.jpg)

0 ΣΧΟΛΙΑ