Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Επίσημο: Τότε τελειώνουν οριστικά και αμετάκλητα τα sms στο 13033

Επιτέλους έφτασε η ώρα!

27 Απριλίου 2021 19:35
Επίσημο: Τότε τελειώνουν οριστικά και αμετάκλητα τα sms στο 13033
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βαδίζουμε αισίως στον 6ο μήνα του lockdown, με την πανδημία να συνεχίζει την «επίθεσή» της στη χώρα μας, μιας και ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων αλλά και των θανάτων και των συμπολιτών μας που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας παραμένει υψηλός.

Τα (πολύ) θετικά νέα, ωστόσο, είναι πως οι εμβολιασμοί προχωρούν με ικανοποιητικούς πια ρυθμούς και η μία ηλικιακή ομάδα μετά την άλλη κάνει την πρώτη δόση, πριν έρθει, λίγο καιρό μετά, και η δεύτερη που προσφέρει ανοσία στον κορωνοϊό.

Τότε τελειώνουν οριστικά και αμετάκλητα τα sms στο 13033

Ένα από τα ζητήματα, φυσικά, που έχουν ανακύψει εν μέσω πανδημίας είναι το γεγονός πως προκειμένου να βγούμε έξω απαιτείται να στείλουμε ένα sms από το 1 έως το 6 (ανάλογα, φυσικά, με την περίσταση για την οποία θέλουμε να βγούμε έξω) στο 13033, προκειμένου να μας δοθεί η… άδεια.

Το μήνυμα αποτελεί «αγκάθι» για πολλούς καθώς θεωρούν πως έτσι καταπατάται η ελευθερία τους. Λογικό είναι, επομένως, ν’ αναρωτιούνται όλοι για το πότε θ’ απαλλαγούμε οριστικά και αμετάκλητα από τον… βραχνά.

Η απάντηση δόθηκε από τον Άδωνι Γεωργιάδη νωρίτερα το πρωί της Τρίτης (27/4): πολύ σύντομα.

Πιο συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σχολίασε πως για να μπορέσει ν’ αρθεί το μέτρο των sms πρέπει στη χώρα μας να έχουμε φτάσει τους 5 εκατομμύρια εμβολιασμούς (έστω με την 1η δόση).

Πότε θα γίνει αυτό; Σε 3 εβδομάδες σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης.

Υπομονή 20 περίπου ημέρες ακόμα, λοιπόν, και από τις 20 Μαΐου περίπου, sms τέλος…

Άδωνις Γεωργιάδης: «Το οικονομικό μας μέλλον είναι λαμπρό, το μόνο που μένει είναι να εμβολιαστούμε»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης καλεσμένος στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, μίλησε για την απαγόρευση της κυκλοφορίας τη Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά και την ώρα που θα κλείνουν τα καταστήματα της εστίασης.

Τα καταστήματα της εστίασης θα κλείνουν στις 11 το βράδυ, και εξήγησε πως όσοι μένουν κοντά στο εστιατόριο θα μπορούσαν να φύγουν στις 11, αλλά όσοι μένουν μακριά, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, πρέπει να κάνουν το κουμάντο τους για να μη φύγουν από το όριο.

Τα καταστήματα της εστίασης θα κλείνουν στις 11

«Σήμερα η αγορά θα είναι ανοιχτή και πιστεύω θα πάει πολύ καλά» και εξέφρασε την ικανοποίηση του καθώς όπως είπε στην περιοδεία του σε πολλά μαγαζιά σε εμπορικά κέντρα, τα μέτρα τηρούνταν με θρησκευτική ευλάβεια. «Πήγαν όλα όπως έπρεπε να πάνε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα τόνισε πως αν από την άλλη βδομάδα που ανοίγουν οι πλατφόρμες και για άλλες ηλικίες πάμε να εμβολιαστούμε μαζικά, σε 15-20 ημέρες η ζωή μας θα είναι διαφορετική, πολύ πιο ελεύθερη και η πανδημία θα πέσει»

Σε ό τι αφορά στα μελετά στήριξης της επιχειρηματικότητας, ανέφερε «συνεχίζουμε να στηρίζουμε εστίαση και αφού ανοίξουν δίνουμε από την αναπτυξιακή τράπεζα 500 εκατ. ευρώ δάνεια χαμηλότοκα για επενδυτικούς σκοπούς, κάνουμε μόνιμη μείωση φόρων , μειώνουμε προκαταβολή φόρων – εισφορά αλληλεγγύης- ασφαλιστικές εισφορές όλα αυτά στην πραγματικότητα σε μόνιμη βάση, πληρώνουμε μέχρι την Μ. Πέμπτη που έρχεται την επιστρεπτέα 7 όπου θα πάρουν 55.000 επιχειρήσεις της εστίασης περίπου 170 εκατ. ευρώ για να μπορούν να ξεκινήσουν, ξεκινάμε αμέσως μετά στις 10 Μαΐου την πλατφόρμα για να πάρουν οι επιχειρήσεις της εστίασης 330 εκατ . ευρώ, το 7% του τζίρου τους για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Επιπλέον, η εταιρία Delta των ΗΠΑ ανακοίνωσε 2 πτήσεις προς Αθήνα γιατί αναμένουν αύξηση των τουριστών προς Ελλάδα. Το ίδιο και αεροπορικές εταιρίες από Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία κλπ. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε χτίσει τις βάσεις για να είναι το οικονομικό μας μέλλον λαμπρό. Μένει να πάμε να εμβολιαστούμε».

Δείτε όλα όσα είπε παρακάτω:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share