Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021

Γεωργιάδης: «Ηθικά απαράδεκτος όποιος δεν κάνει το εμβόλιο»

Τι θα γίνει με το ωράριο των 23.00

27 Απριλίου 2021 11:03
Γεωργιάδης: «Ηθικά απαράδεκτος όποιος δεν κάνει το εμβόλιο»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για το άνοιγμα της εστίασης που θα γίνει τη Δευτέρα του Πάσχα, εξήγησε το πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις τις επόμενες ημέρες, και γιατί είναι να αναγκαίος ο εμβολιασμός.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αποκάλυψε πως η αγορά κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα τις προηγούμενες μέρες, ενώ υπάρχουν σκέψεις για κατάργηση του click inside, προκειμένου να δουλέψουν καλύτερα τα καταστήματα, αλλά ακόμα αυτό δεν έχει συζητηθεί.

Όσον αφορά στα καταστήματα εστίασης, ο Άδωνις Γεωργιάδης εξήγησε πώς θα δοθεί περισσότερος εξωτερικός χώρος στους καταστηματάρχες.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι: «Το SMS δεν έχει έρθει η ώρα να καταργηθεί στις μετακινήσεις και πως θα μπορούσε αυτό (το SMS) να καταργηθεί τις επόμενες ημέρες αν επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Σέβομαι το ατομικό δικαίωμα»

Εστιάζοντας στο άνοιγμα του τουρισμού ο Άδωνις Γεωργιάδης διαμήνυσε πως στόχος είναι να μην υπάρχει το SMS αλλά εξαρτάται και από τους εμβολιασμούς.

Εξήρε την ανάγκη εμβολιασμού και έκανε έκκληση στους πολίτες να προχωρήσουν σε αυτόν. Μόνη λύση για να γλιτώσουμε καραντίνες και sms είναι το εμβόλιο ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ σημείωσε πως έχει συγχαρεί τον κ. Φίλη που είπε δημόσια ότι έκανε το εμβόλιο.

«Σέβομαι το ατομικό δικαίωμα όσων αποφάσισαν να μην κάνουν το εμβόλιο αλλά η πράξη αυτή κρίνεται και πρόκειται απόλυτη κοινωνική ανευθυνότητα» τόνισε. «Με την πράξη αυτή θέτεις σε κίνδυνο τους άλλους. Ηθικά απαράδεκτος όποιος δεν κάνει το εμβόλιο» είπε και υπογράμμισε πως ο εμβολιασμός δεν μπορεί να γίνει υποχρεωτικός.

Δείτε όλα όσα είπε παρακάτω:

Άδωνις Γεωργιάδης: «Το οικονομικό μας μέλλον είναι λαμπρό, το μόνο που μένει είναι να εμβολιαστούμε»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης καλεσμένος στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, μίλησε για την απαγόρευση της κυκλοφορίας τη Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά και την ώρα που θα κλείνουν τα καταστήματα της εστίασης.

Τα καταστήματα της εστίασης θα κλείνουν στις 11 το βράδυ, και εξήγησε πως όσοι μένουν κοντά στο εστιατόριο θα μπορούσαν να φύγουν στις 11, αλλά όσοι μένουν μακριά, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, πρέπει να κάνουν το κουμάντο τους για να μη φύγουν από το όριο.

Τα καταστήματα της εστίασης θα κλείνουν στις 11

«Σήμερα η αγορά θα είναι ανοιχτή και πιστεύω θα πάει πολύ καλά» και εξέφρασε την ικανοποίηση του καθώς όπως είπε στην περιοδεία του σε πολλά μαγαζιά σε εμπορικά κέντρα, τα μέτρα τηρούνταν με θρησκευτική ευλάβεια. «Πήγαν όλα όπως έπρεπε να πάνε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα τόνισε πως αν από την άλλη βδομάδα που ανοίγουν οι πλατφόρμες και για άλλες ηλικίες πάμε να εμβολιαστούμε μαζικά, σε 15-20 ημέρες η ζωή μας θα είναι διαφορετική, πολύ πιο ελεύθερη και η πανδημία θα πέσει»

Σε ό τι αφορά στα μελετά στήριξης της επιχειρηματικότητας, ανέφερε «συνεχίζουμε να στηρίζουμε εστίαση και αφού ανοίξουν δίνουμε από την αναπτυξιακή τράπεζα 500 εκατ. ευρώ δάνεια χαμηλότοκα για επενδυτικούς σκοπούς, κάνουμε μόνιμη μείωση φόρων , μειώνουμε προκαταβολή φόρων – εισφορά αλληλεγγύης- ασφαλιστικές εισφορές όλα αυτά στην πραγματικότητα σε μόνιμη βάση, πληρώνουμε μέχρι την Μ. Πέμπτη που έρχεται την επιστρεπτέα 7 όπου θα πάρουν 55.000 επιχειρήσεις της εστίασης περίπου 170 εκατ. ευρώ για να μπορούν να ξεκινήσουν, ξεκινάμε αμέσως μετά στις 10 Μαΐου την πλατφόρμα για να πάρουν οι επιχειρήσεις της εστίασης 330 εκατ . ευρώ, το 7% του τζίρου τους για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Επιπλέον, η εταιρία Delta των ΗΠΑ ανακοίνωσε 2 πτήσεις προς Αθήνα γιατί αναμένουν αύξηση των τουριστών προς Ελλάδα. Το ίδιο και αεροπορικές εταιρίες από Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία κλπ. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε χτίσει τις βάσεις για να είναι το οικονομικό μας μέλλον λαμπρό. Μένει να πάμε να εμβολιαστούμε».

Δείτε όλα όσα είπε παρακάτω:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share