Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Άρση lockdown: Προ των πυλών νέα μέτρα για τις μετακινήσεις και τις ώρες κυκλοφορίας!

Μέσα στην εβδομάδα οι τελικές αποφάσεις - «Πάσχα στην πόλη» ψηφίζουν οι λοιμωξιολόγοι

20 Απριλίου 2021 09:37
Άρση lockdown: Προ των πυλών νέα μέτρα για τις μετακινήσεις και τις ώρες κυκλοφορίας!
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Άρση lockdown: Προ των πυλών είναι νέα μέτρα όσον αφορά τις μετακινήσεις και τις ώρες κυκλοφορίας, ενώ Πάσχα στην πόλη φαίνεται πως ψηφίζουν οι λοιμωξιολόγοι και μάλλον και η κυβέρνηση προσανατολίζεται προς την ίδια κατεύθυνση.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Πέτρος Μποτσαράκος στο δελτίο ειδήσεων του Star, το ενδεχόμενο να ανοίξουν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό πλέον δεν είναι το πιο πιθανό.

Μετά την χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου, η σταθεροποίηση του επιδημιολογικού φορτίου σε υψηλά επίπεδα, σε συνδυασμό με την πίεση στα νοσοκομεία αλλά και το άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου, δημιουργούν τεράστια εμπόδια για αυτό που λέμε «Πάσχα στο χωριό». Στόχος είναι να παρθούν οι τελικές αποφάσεις μέσα στην εβδομάδα και να ανακοινωθούν για να ξέρει ο κόσμος τι θα κάνει.

Νέα μέτρα ενόψει Πάσχα στο τραπέζι

Εφόσον η επιτροπή αποφασίσει να μην ανοίξουν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, θα πέσουν στο τραπέζι κι άλλα μέτρα αποσυμπίεσης των πολιτών, όπως:

  • να επιτραπούν ξανά οι διαδημοτικές μετακινήσεις τις καθημερινές
  • να αλλάξει το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας κάποιες μέρες

Επίσης, εξετάζεται λεπτομερώς με ποιο καθεστώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες τη Mεγάλη Eβδομάδα.

Με βάση τις πληροφορίες, το πιθανότερο είναι να ανακοινωθούν νέα μέτρα για τις μετακινήσεις αλλά και τη λειτουργία των εκκλησιών την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

«Όχι» από τους ειδικούς για Πάσχα στο χωριό

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι φωνές των ειδικών που θεωρούν τις μετακινήσεις εκτός νομού την περίοδο του Πάσχα απαγορευτικές.

Παγώνη: Εδώ καίγεται ο κόσμος, θα σκεφτόμαστε αν θα πάμε στα εξοχικά;

«Εδώ καίγεται ο κόσμος, γίνεται πόλεμος, εμείς θα σκεφτόμαστε αν θα πάμε στα εξοχικά; Δεν νομίζω ότι θα πάρει το ρίσκο καμία επιτροπή να βγάλει τον κόσμο στην επαρχία. Προχτές, βάλαμε σε ράντζα τους non-Covid ασθενείς» επισήμανε.

Με τον αριθμό των νοσηλευομένων εντός και εκτός ΜΕΘ να παραμένει μεγάλος η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι οι περισσότεροι από την επιτροπή είναι γιατροί και ξέρουν ακριβώς τι συμβαίνει στα νοσοκομεία.

Τζανάκης για Πάσχα: Απομακρύνεται το ενδεχόμενο μετακίνησης

Ο Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, χαρακτήρισε το Πάσχα στην επαρχία «επικίνδυνο», ενώ και για το άνοιγμα της εστίασης νωρίτερα εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιφυλακτικός.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο καθηγητής Παθολογίας Α. Γκίκας, ο οποίος τάχθηκε υπέρ μόνο στην απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων και όχι εκτός νομού.

Σαρηγιάννης: Όχι Πάσχα στο χωριό και όχι στο άνοιγμα της εστίασης νωρίτερα από τις 15 Μαΐου

Ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης δήλωσε πως εδώ και ένα μήνα δεν συμφωνεί με την έξοδο του Πάσχα, ενώ δήλωσε και αρνητικός στο άνοιγμα της εστίασης πριν από τις 15 Μαΐου. Ακόμα, μίλησε για το τι δείχνει το ιικό φορτίο στα λύματα και απάντησε στο εάν βρισκόμαστε στην κορύφωση του τρίτου κύματος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share