Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Τέλος» στο SMS 13033 - Από πότε σταματάμε να το στέλνουμε

H ημερομηνία «κλειδί»

15 Απριλίου 2021 18:47
«Τέλος» στο SMS 13033 - Από πότε σταματάμε να το στέλνουμε
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Προς κατάργηση οδεύει το SMS 13033 καθώς το άνοιγμα της εστίασης την Τρίτη στις 4 Μαΐου, αρχικά σε εξωτερικούς χώρους και ο τουρισμός όπως έχει ανακοινωθεί εδώ και καιρό, την Παρασκευή στις 14 Μαΐου, το καθιστά αχρείαστο.

Συνεπώς, φαίνεται πως στόχος της κυβέρνησης είναι μαζί με το άνοιγμα της εστίασης και του τουρισμού να καταργηθεί και το SMS στο 13033.

Στην Ελλάδα φέτος αναμένονται από τον Μαΐου εκατομμύρια τουρίστες οι οποίοι και θα κυκλοφορούν χωρίς περιορισμούς, και όπως είπε και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας είναι δύσκολο να επιτρέπονται οι μετακινήσεις για τους τουρίστες και όχι για τους Έλληνες.

«Τέλος» στο SMS 13033

Τέλος μαζί με την κατάργηση του SMS στο 13033 αναμένεται να καταργηθεί και η απαγόρευση κυκλοφορίας.

SMS στο 13032: Αυτή είναι η προϋπόθεση! Τι ισχύει για τα 2 χιλιόμετρα για όσους πάνε για ψώνια

Άρση μέτρων: Με SMS στο 13032 έχει ανοίξει από τη Δευτέρα 5 Απριλίου το λιανεμπόριο, με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη να δίνει διευκρινίσεις για το μέτρο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Σταμπουλίδης εξήγησε πως από τη Δευτέρα, αφού πρώτα λάβουμε το μήνυμα από το κατάστημα που θέλουμε να επισκεφτούμε για αγορές, στη συνέχεια θα στείλουμε μήνυμα στο 13032 με το ονοματεπώνυμό μας.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι για το λιανεμπόριο δεν ισχύει ο περιορισμός των 2 χιλιομέτρων από το σπίτι μας κι ότι επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις. Μάλιστα θα υπάρχει και «κόφτης» στο δεύτερο μήνυμα μέσα στην ίδια μέρα.

Με SMS 2 στο 13033 οι αγορές στο σούπερ μάρκετ

Ο κ. Σταμπουλίδης σημείωσε ότι για τις αγορές σε σούπερ μάρκετ δεν αλλάζει κάτι και συνεχίζουμε να στέλνουμε SMS στο 13033 με τον κωδικό 2.

Ωστόσο για τις αγορές στο σούπερ μάρκετ συνεχίζει να ισχύει ο περιορισμός των μετακινήσεων των 2 χιλιομέτρων από το σπίτι μας.

«Για παράδειγμα από την Αγία Παρασκευή, δεν θα μπορούμε να πάμε σε σούπερ μάρκετ στη Γλυφάδα αλλά ούτε και στη Βαρβάκειο» είπε ο κ. Σταμπουλίδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

TAGS
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share