Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021

Άνοιγμα της εστίασης μετά το Πάσχα σε εξωτερικούς χώρους και υποχρεωτικά self test

Ο σχεδιασμός για το άνοιγμα του κλάδου πριν την επανεκκίνηση του τουρισμού

15 Απριλίου 2021 08:53
Άνοιγμα της εστίασης μετά το Πάσχα σε εξωτερικούς χώρους και υποχρεωτικά self test
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της εστίασης έχει ξεκινήσει και έτσι μετά από έξι μήνες οι καταστηματάρχες αναμένεται να ανεβάσουν ρολά στα μαγαζιά τους μετά το Πάσχα. Ήδη στην κυβέρνηση κάνουν τον σχεδιασμό τους για το άνοιγμα του κλάδου, το οποίο δεν αποκλείεται να γίνει πριν την επανεκκίνηση του τουρισμού, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 14 Μαΐου.

«Μετά το Πάσχα πιστεύω θα μπορούμε να ανοίξουμε εάν η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού είναι ομαλή», είχε δηλώσει πρόσφατα για την εστίαση ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. Παράλληλα δείτε πως θα γίνει η μετακίνηση εκτός Αθηνών το Πάσχα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η εστίαση δεν αναμένεται να ανοίξει πριν από την Τρίτη του Πάσχα -πάντοτε σε εξωτερικούς χώρους, με τους καταστηματάρχες να προετοιμάζονται ήδη σε ορισμένες περιοχές όπως η Ανάβυσσος για το άνοιγμα της.

Άνοιγμα της εστίασης μετά το Πάσχα σε εξωτερικούς χώρους και υποχρεωτικά self test

Άνοιγμα μόνο με εξωτερικά καθίσματα και self test

Το μόνο δεδομένο για το άνοιγμα της εστίασης -όποτε αυτό γίνει- είναι πως τα self tests θα είναι υποχρεωτικά για τους εργαζόμενους. Χθες άλλωστε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης που έγινε για τον Covid-19 ανακοίνωσε ότι η χρήση του εργαλείου του self test επεκτείνεται και στην εστίαση υποχρεωτικά.

Παράλληλα, τα μαγαζιά θα ανοίξουν μόνο με τραπέζια σε εξωτερικούς χώρους σε πρώτη φάση. Όλα τα προβλεπόμενα μέτρα (μάσκες, αποστάσεις) θα εξακολουθούν να υφίστανται, ενώ δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο μειωμένου ωραρίου στα μαγαζιά.

Για το ζήτημα των εξωτερικών χώρων, ο υφυπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, είπε ότι η κυβέρνηση μελετά το άνοιγμα και αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ληφθεί μέσω της τροπολογίας που κατατέθηκε και προβλέπει περισσότερο εξωτερικό χώρο για τραπεζοκαθίσματα έως το τέλος Οκτωβρίου 2021, για όλη δηλαδή τη σεζόν.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share