Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

SMS 13032: Πώς θα πάμε για ψώνια από σήμερα (5/4) - Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ

Όλες οι πληροφορίες για να μην φάτε πρόστιμο!

4 Απριλίου 2021 20:13
SMS 13032: Πώς θα πάμε για ψώνια από σήμερα (5/4) - Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

SMS 13032: Διευκρινίσεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου έδωσε μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Όπως είπε, για τις αγορές σε σούπερ μάρκετ οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν sms «2» στο 13033 ενώ συνεχίζει να ισχύει ο περιορισμός των μετακινήσεων των 2 χιλιομέτρων από το σπίτι μας.

«Δεν θα επιτρέπεται να πάμε για παράδειγμα από την Αγία Παρασκευή σε σούπερ μάρκετ στη Γλυφάδα αλλά ούτε και στη Βαρβάκειο», είπε ο κύριος Σταμπουλίδης.

Όσον αφορά στα καταστήματα λιανεμπορίου, θα πρέπει να στέλνουν οι καταναλωτές μήνυμα στο 13032. Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε ο κ. Σταμπουλίδης, από Δευτέρα πρώτα θα πρέπει να κλείνουμε ραντεβού με το κατάστημα που θα πάμε για ψώνια και αφού λάβουμε μήνυμα από αυτό -στο οποίο θα περιγράφεται ακριβώς η ημέρα και η ώρα που έχουμε ραντεβού- στη συνέχεια θα στέλνουμε μήνυμα στο 13032 με το όνομά μας, για να λάβουμε έγκριση η οποία ισχύει για τρεις ώρες.

Στην περίπτωση αυτή, δηλαδή του SMS 13032 στο ο πολίτης θα πηγαίνει σε οποιοδήποτε σημείο βρίσκεται το κατάστημα, χωρίς τον περιορισμό της διαδημοτικής μετακίνησης ή των 2 χιλιομέτρων. Θα υπάρχει όμως «κόφτης» στο δεύτερο μήνυμα μέσα στην ίδια μέρα.

Σούπερ μάρκετ: Ποια προϊόντα επιστρέφουν στα ράφια από Δευτέρα

Από τη Δευτέρα, 5 Απριλίου που ανοίγει το λιανεμπόριο και αλλάζουν όλα και στις αγορές στα σούπερ μάρκετ. Πιο συγκεκριμένα, θα βγουν οι απαγορευτικές κορδέλες από τα ράφια των σούπερ μάρκετ και θα μπορούν οι καταναλωτές να αγοράζουν τα συγκεκριμένα προϊόντα και από τα σούπερ μάρκετ, όπως έκανε γνωστό, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Εξήγησε, επίσης, ότι δεν είναι υποχρεωτική η διενέργεια rapid ή self test για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου και το άνοιγμα των καταστημάτων. Σχετικά με την απόφαση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο σε όλες τις περιοχές, δήλωσε: «Προσπαθούμε να βρούμε τρόπο να επανεκκινήσουμε κλάδους που έχουν δείξει ότι δεν επιβαρύνουν, χωρίς να στέλνουμε όμως το μήνυμα ότι έχουν ανοίξει τα πάντα και μπορούμε να είμαστε όλοι έξω».

Έτσι θα επιτρέπεται από την Δευτέρα η πώληση διαρκών καταναλωτικών αγαθών όπως είδη ένδυσης, υπόδησης, ηλεκτρονικά είδη, έπιπλα, είδη σπιτιού κλπ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share