Κορωνοϊός: Πληροφορίες κάνουν λόγο για πάνω από 3.500 κρούσματα σήμερα

Κορωνοϊός: Πάνω από 3.500 νέα κρούσματα του φονικού ιού αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Να υπενθυμίσουμε ότι και χθες ανακοινώθηκαν 4.340 νέα κρούσματα, 741 διασωληνωμένοι και 72 νεκροί.
Νωρίτερα ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι «θα δούμε αποκλιμάκωση στον αριθμό των κρουσμάτων από την επόμενη εβδομάδα, εάν τηρηθούν τα μέτρα». Ωστόσο σήμερα ο ΕΟΔΥ είχε γνωστοποιήσει τα αποτελέσματα από 13.122 rapid tests που πραγματοποιήθηκαν σε 52 περιφερειακές ενότητες της χώρας.
Παράλληλα το πρωί η Αριστοτελία Πελώνη τόνισε ότι υπάρχει ανοικτό το ενδεχόμενο για άρση των διαδημοτικών μετακινήσεων από το Σαββατοκύριακο.
Lockdown: Στις 18:00 οι ανακοινώσεις από τον Νίκο Χαρδαλιά για την χαλάρωση των μέτρων
Lockdown: Στις 18:00 το απόγευμα αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις για χαλάρωση μέτρων λόγω κορωνοϊού ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, στην οποία θα συμμετέχει και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Ωστόσο σε εξέλιξη είναι αυτή την στιγμή η συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών για τον κορωνοϊό, η οποία αναμένεται να εξετάσει όλα τα στοιχεία και να προχωρήσει σε εισηγήσεις προς την κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τα όσα τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η κυβέρνηση είναι σε αναμονή για τις εισηγήσεις της επιτροπής. Ωστόσο δείτε και τη νέα δήλωση βόμβα του Μανώλη Δερμιτζάκη – “Αν συνεχίσουμε έτσι θα φτάσουμε τα 5.000 κρούσματα”.
Σημείωσε ότι θα λάβουν υπόψη από τη μια τα επιδημιολογικά δεδομένα που δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και από την άλλη ότι υπάρχει μια συσσωρευμένη κούραση και τα μέτρα δεν τηρούνται όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες. Στη συνέχεια θα ληφθούν οι αποφάσεις οι οποίες και θα ανακοινωθούν από τον κ. Χαρδαλιά.
Ανοίγει το λιανεμπόριο με SMS – Τι προτείνουν οι ειδικοί
H επιτροπή συνεδριάζει υπό τη σκιά του αρνητικού ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού που σημειώθηκε χθες, με βασικά θέματα προς συζήτηση την απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων, αλλά και κάποιο άνοιγμα του λιανεμπορίου.
Η κυβέρνηση άλλωστε επιθυμεί να βρεθούν δικλείδες αποσυμπίεσης για τους πολίτες, καθώς το πολύμηνο lockdown φαίνεται να έχει κουράσει την κοινωνία. Παράλληλα, αναζητά τρόπους ώστε να μειωθεί το τεράστιο κόστος που έχει για την οικονομία κάθε εβδομάδα με τα καταστήματα κλειστά.
Το στίγμα για τις αλλαγές στα μέτρα που θα εξετάσουν σήμερα οι ειδικοί έδωσαν με δηλώσεις του κυβερνητικά στελέχη.






0 ΣΧΟΛΙΑ