Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ρίχνονται στη "μάχη" του ΕΣΥ 206 γιατροί - "Παρουσιάζονται" στις 8 στα νοσοκομεία

Θα καλύψουν κυρίως τα νοσοκομεία COVID!

23 Μαρτίου 2021 07:38
Ρίχνονται στη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χθες, Δευτέρα 22/3, ξεκίνησε η παράδοση των φύλλων επίταξης στους 206 ιδιώτες γιατρούς που κλήθηκαν στην επιστράτευση για την ενίσχυση των νοσοκομείων του ΕΣΥ, μετά την ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής έχει γίνει ασφυκτική -από κάθε άλλη στιγμή στην διάρκεια της πανδημίας- με αποτέλεσμα αρκετά από αυτά να έχουν ανάγκη για επιπλέον προσωπικό, καθώς έχουν φτάσει στα όριά τους. Έτσι οι 206 γενικοί γιατροί, παθολόγοι και πνευμονολόγοι θα ενισχύσουν τα κρατικά νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου.

επίταξη γιατρών

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ορίζονται στα φύλλα πορείας τους θα πρέπει να παρουσιαστούν στις 08:00 το πρωί στα νοσοκομεία της Αττικής, της 1ης ή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ οι περισσότεροι ιδιώτες γιατροί που έχουν επιστρατευθεί αναμένεται να παρουσιαστούν σε Ερυθρό Σταυρό και Σισμανόγλειο όπου παρουσιάζονται και οι περισσότερες ελλείψεις.

Γιατροί: Με ποιον τρόπο επιλέχθηκαν;

Όπως ενημέρωσε το υπουργείο Υγείας, η επιλογή των 206 γιατρών έγινε κάτω από συγκεκριμένα κριτήρια. Όλοι τους είναι κάτω των 60 ετών και συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ. Είναι γιατροί που έχουν τις ειδικότητες της Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής στην Περιφέρεια Αττικής. Η διάρκεια της επίταξης είναι για χρονικό διάστημα ενός μήνα. Οι γιατροί που επιτάχθηκαν θα κληθούν να αναλάβουν καθήκοντα βαθμίδας Επιμελητή Β', σε νοσοκομεία της 1ης και 2ης ΥΠΕ.

206 γιατροί στα νοσοκομεία

Αποκαλύψεις από Κικίλια - «Η κατάσταση στην Αττική είναι...»

Έντονη ήταν η αντίδρασή του σε όσα ακούγονται πως η χώρα έχει γίνει «Μπέργκαμο» και υπογράμμισε πως τέτοιες εκφράσεις προκαλούν τον πανικό και τόνισε ότι δεν θα επιτρέψει να διασπαρεί ο πανικός, αναφερόμενος και στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης.

«Έχω ακούσει πολλές φορές από την έναρξη της πανδημίας ότι η χώρα γίνεται Μπέργκαμο. Δεν έχει γίνει. Η χώρα ανταποκρίνεται, καθώς και το ΕΣΥ, σε πείσμα εκείνων που έλεγαν πως θα καταρρεύσει” επισήμανε και ευχαρίστησε όλον τον ιατρικό κόσμο που δίνει αυτόν τον αγώνα τονίζοντας πως “δεν είναι ώρα για πολιτικές κοκορομαχίες, που προσβάλουν τον αγώνα τον γιατρών».

Ο Βασίλης Κικίλιας διευκρίνισε πως από τον περασμένο Μάρτιου έχουν γίνει 1400 προσλήψεις μονίμων γιατρών και 10.000 επικουρικών και πως από τους 200 γιατρούς που ήθελαν να αποχωρήσουν την περασμένη χρονιά έφυγαν μόνον οι 100.

Ακόμη εκτίμησε πως μπορεί από την ερχόμενη εβδομάδα να υπάρξει αποκλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων, κάτι που θα κρίνει και τις όποιες αποφάσεις θα πάρει η κυβέρνηση πάντα σε συνεργασία και συνεννόηση με τους λοιμωξιολόγους.

Επίσης υπεραμύνθηκε του σχεδιασμού της κυβέρνησης για τους εμβολιασμούς. υπογραμμίζοντας ότι ακολουθεί τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων ως προς την ασφάλεια των χορηγούμενων εμβολίων.

Τέλος, ο κ. Κικίλιας εκτίμησε πως στα τέλη Μαΐου θα έχει δημιουργηθεί τείχος ανοσίας για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share