Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: «Κατέρρευσε» το Θριάσιο - Σταμάτησε να δέχεται ασθενείς

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το σύστημα υγείας

22 Μαρτίου 2021 19:28
Κορωνοϊός: «Κατέρρευσε» το Θριάσιο - Σταμάτησε να δέχεται ασθενείς
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχει φέρει ο κορωνοϊός τα νοσοκομεία της Αττικής, με το Θριάσιο μάλιστα να «καταρρέει» από την «έκρηξη» των εισαγωγών ασθενών με τον φονικό ιό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, το εν λόγω νοσοκομείο σταμάτησε να δέχεται ασθενείς, με την κατάσταση να είναι παρόμοια στα υπόλοιπα στην περιοχή.

Κορωνοϊός: Αυτό είναι το σχέδιο για τη διάσωση του συστήματος υγείας

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέα Ξανθού, με θέμα «Να επιταχθεί τώρα το “Ερρίκος Ντυνάν” για την αποσυμφόρηση του ΕΣΥ από περιστατικά covid-19», ανέφερε ότι ο ιδιωτικός τομέας θα πάρει και περιστατικά covid.

Ο κ. Κοντοζαμάνης είπε ότι η μάχη αυτής της περιόδου είναι «η μητέρα των μαχών», και σε αυτή τη μάχη είναι ενωμένες όλες οι δυνάμεις της Υγείας. Είναι ένα, ενιαίο Σύστημα Υγείας: ο κρατικός τομέας, ο ιδιωτικός τομέας, τα στρατιωτικά νοσοκομεία, όλο το προσωπικό, δίνουν τη μάχη προκειμένου να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τους κινδύνους. Ο αν. υπουργός Υγείας ανέφερε μάλιστα ότι (αυτό το διάστημα) το σύστημα Υγείας είναι στα όριά του, αλλά παραμένει όρθιο και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες που πρέπει να έχει κάθε πολίτης.

Αναφερόμενος στο σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του τρίτου κύματος της πανδημίας, είπε ότι περιλαμβάνει και επιτάξεις, τις οποίες έχει νομοθετήσει από την αρχή της πανδημίας. «Είναι το έσχατο όπλο». Το κάναμε τον περασμένο Νοέμβριο στη βόρεια Ελλάδα, το κάνουμε και αυτές τις ημέρες με επίταξη υπηρεσιών από γιατρούς. Και υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο προκειμένου, και τα νοσοκομεία του δημόσιου τομέα να μπορέσουν να διαχειριστούν καλύτερα την πανδημία, αλλά και ο ιδιωτικός τομέας να συμβάλει τα μέγιστα: «Ο ιδιωτικός θα πάρει και περιστατικά κορωνοϊού» είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, και, αναφερόμενος στην πρόσφατη μετατροπή του «Σισμανόγλειου» και του «Ερυθρού» σε νοσοκομεία αναφοράς, είπε ότι για τα non covid περιστατικά θα υπάρξει υποστήριξη τους από νοσοκομεία του ιδιωτικού τομέα, όπως το “Ντυνάν” που «έχει ενσωματωθεί πλήρως στο πρόγραμμα εφημεριών του ΕΣΥ».

Είναι μια δύσκολη μάχη, και εάν δεν είχαμε πάρει τα μέτρα που λάβαμε, τα νούμερα θα ήταν ακόμα χειρότερα, είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, που αναγνώρισε την κόπωση του προσωπικού. «Όλοι μαζί, την περίοδο αυτή, πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση της μάχης, με παραγωγικές προτάσεις και λύσεις» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Επιπλέον, ανέφερε ότι τις τελευταίες 25 μέρες, 1.000 κλίνες για τον κορωνοϊό προστέθηκαν στα νοσοκομεία και 500 κλίνες αυτές τις μέρες, με τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα και του στρατού, με το «ΝΙΜΙΤΣ» και το «251». Για την ιχνηλάτηση είπε ότι λειτουργεί, ότι έχουν πέσει στη μάχη όλα τα όπλα με τυχαίο και στοχευμένο διαγνωστικό έλεγχο, και, «βεβαίως, με την πρόσφατη εξαγγελία μας για παροχή διαγωνιστικών τεστ σε κάθε πολίτη, προκειμένου να μπορεί να κάνει έλεγχο για τον κορωνοϊό».

Για το θέμα του «Ερρίκος Ντυνάν», είπε ότι το υπουργείο Υγείας συνεργάζεται με το νοσοκομείο αυτό «και έχουμε σκοπό, μετά την πανδημία, να αναβαθμίσουμε τις δομές όλου του ΕΣΥ». Δεν νομίζω, πρόσθεσε, ότι είναι θέμα μόνο ποσοτικό, να προσθέσουμε μία ακόμα δομή, αλλά ποιοτικό. «Ξέρουμε όλοι ότι η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και η αποδοτική λειτουργία τους φέρνει τα καλά αποτελέσματα και την εξυπηρέτηση του πολίτη» είπε ο κ. Κοντοζαμάνης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share