Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2021

Σεισμός στη Σάμο

Που ήταν το επίκεντρο της δόνησης

17 Μαρτίου 2021 14:06
Σεισμός στη Σάμο
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σεισμός 3 Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στη Σάμο. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο η σεισμική δόνηση καταγράφεται 17 χιλιόμετρα δυτικά βορειοδυτικά της περιοχής. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Δείτε πώς κατέγραψε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών τη σεισμική δόνηση

Σεισμός στη Σάμο

Παράλληλα, αρκετές είναι οι εξελίξεις μετά τους ισχυρούς σεισμούς που έγιναν τις τελευταίες μέρες και ειδικά στον Τύρναβο που σημειώθηκαν 6,3 Ρίχτερ.

Σεισμός στην Ελασσόνα: Προειδοποίηση Άκη Τσελέντη - «Θα ακολουθήσουν αρκετοί μετασεισμοί»

Σεισμός στην Ελασσόνα: Σεισμός 5,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 14:57 την Παρασκευή, με επίκεντρο 26 χλμ ΝΔ της Ελασσόνας, με τον καθηγητή Άκη Τσελέντη να τον χαρακτηρίζει ως μετασεισμό του αρχικού μεγάλου σεισμού των 6,3 Ρίχτερ.

Μάλιστα ο καθηγητής, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, επισήμανε ότι θα ακολουθήσουν αρκετοί μετασεισμοί για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη και του ίδιου μεγέθους ενώ πρόσθεσε ότι ήταν κάτι αναμενόμενο.

Ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας σημείωσε ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την περιοχή αλλά και την μισή Ελλάδα ενώ τον χαρακτήρισε «θετική εξέλιξη γιατί συμβάλλει στην εκτόνωση της σεισμικής δραστηριότητας της περιοχής».

Εικόνες αποκάλυψης στην Ελασσόνα: Άνοιξε η γη από τον σεισμό των 6,3 Ρίχτερ

Σεισμός στην Ελασσόνα: Δέος προκαλούν φωτογραφίες που απεικονίζουν την άσφαλτο στον δρόμο στο Βλαχογιάννι να ανοίγει στα δύο και σε αγρό στον Βαρκό να ανοίγει “κρατήρας” και να βγαίνει νερό από την γη, μετά τον σεισμό στην περιοχή.

Τις εικόνες ανάρτησε στα social media ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων και Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Ελασσόνας κ. Γιάννης Δραγατσίκης. Ενώ, δυστυχώς ο ηλικιωμένος που είχε απεγκλωβιστεί από το γκρεμισμένο σπίτι στο Μεσοχώρι Ελασσόνας μετά από τον ισχυρό σεισμό, κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Μάλιστα γράφει χαρακτηριστικά:

“Οι φωτογραφίες στην άσφαλτο είναι από το Βλαχογιάννι και οι φωτογραφίες στους αγρούς είναι από τον Βαρκό που βγήκε το νερό μέσα από τη γη μετά το σεισμό, το φωνάζω από την πρώτη στιγμή στους ειδικούς ότι το φαινόμενο σύμφωνα με τις φωτό είναι ανάμεσα στο Βλαχογιαννι-Βαρκό-Πραιτώρι και όχι κάτω στον Τύρναβο”.

Εικόνες αποκάλυψης από τον σεισμό στην Ελασσόνα

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share