Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021

Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Ελασσόνα!

Το εστιακό του βάθος ήταν στα 10 χιλιόμετρα!

12 Μαρτίου 2021 15:21
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Ελασσόνα!
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε και πάλι την Ελασσόνα. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε μέγεθος 5,3 Ρίχτερ, σημειώθηκε 17 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ελασσόνας με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα. Ακολούθησαν λίγα λεπτά αργότερα σεισμοί 3,7, 3,6 και 3,9 ρίχτερ με το ίδιο επίκεντρο.

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Ελασσόνα

Υπενθυμίζεται πως στις 3 Μαρτίου ο Εγκέλαδος χτύπησε με 6,3 Ρίχτερ την περιοχή του Τυρνάβου και της Ελασσόνας προκαλώντας σοβαρότατες ζημιές, ενώ ένας ηλικιωμένος άνδρας ο οποίος εγκλωβίστηκε στα συντρίμμια του σπιτιού του κατέληξε λίγες μέρες αργότερα στο νοσοκομείο.

Εικόνες αποκάλυψης στην Ελασσόνα: Άνοιξε η γη από τον σεισμό των 6,3 Ρίχτερ

Σεισμός στην Ελασσόνα: Δέος προκαλούν φωτογραφίες που απεικονίζουν την άσφαλτο στον δρόμο στο Βλαχογιάννι να ανοίγει στα δύο και σε αγρό στον Βαρκό να ανοίγει “κρατήρας” και να βγαίνει νερό από την γη, μετά τον σεισμό στην περιοχή.

Τις εικόνες ανάρτησε στα social media ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων και Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Ελασσόνας κ. Γιάννης Δραγατσίκης. Ενώ, δυστυχώς ο ηλικιωμένος που είχε απεγκλωβιστεί από το γκρεμισμένο σπίτι στο Μεσοχώρι Ελασσόνας μετά από τον ισχυρό σεισμό, κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Μάλιστα γράφει χαρακτηριστικά:

“Οι φωτογραφίες στην άσφαλτο είναι από το Βλαχογιάννι και οι φωτογραφίες στους αγρούς είναι από τον Βαρκό που βγήκε το νερό μέσα από τη γη μετά το σεισμό, το φωνάζω από την πρώτη στιγμή στους ειδικούς ότι το φαινόμενο σύμφωνα με τις φωτό είναι ανάμεσα στο Βλαχογιαννι-Βαρκό-Πραιτώρι και όχι κάτω στον Τύρναβο”.

Εικόνες αποκάλυψης από τον σεισμό στην Ελασσόνα

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share