Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Σεισμός στην Ελασσόνα: Πέθανε ο ηλικιωμένος που σώθηκε από τα 6,3 Ρίχτερ

Βρισκόταν στο σπίτι του όταν ο Εγκέλαδος το γκρέμισε!

7 Μαρτίου 2021 10:06
Σεισμός στην Ελασσόνα: Πέθανε ο ηλικιωμένος που σώθηκε από τα 6,3 Ρίχτερ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο ηλικιωμένος που είχε απεγκλωβιστεί από το γκρεμισμένο σπίτι στο Μεσοχώρι Ελασσόνας μετά από τον ισχυρό σεισμό, κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Πρόκειται για τον 83χρονο Χρήστο Αστ. Γκέκα, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του βρίσκονταν στο σπίτι τους στο Μεσοχώρι, όταν ο σεισμός "χτύπησε" το ορεινό χωριό της Ελασσόνας και γκρέμισε το σπίτι τους. Τον ηλικιωμένο είχαν απεγκλωβίσει τα σωστικά συνεργεία που βρέθηκαν στην περιοχή και στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης. Ωστόσο, χθες ο 83χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου λίγο αργότερα κατέληξε.

Σεισμός Ελασσόνα ηλικιωμένος

Η κηδεία του θα γίνει αύριο σε στενό οικογενειακό κύκλο στο Μεσοχώρι Ελασσόνας. Παράκληση της οικογένειας του εκλιπόντος προς όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να σεβαστούν τις στιγμές καθ' όλη τη διάρκεια του τελευταίου αποχαιρετισμού του. Τέλος, παράκληση η οικογένεια του εκλιπόντος αντί στεφάνων να ενισχυθούν οι σεισμόπληκτοι της περιοχής.

Σεισμός στην Ελασσόνα - Πέτσας: «300.000 ευρώ σε κάθε σεισμόπληκτο δήμο τη Δευτέρα»

Τη Δευτέρα θα κατατεθούν 300.000 ευρώ σε κάθε δήμο που επλήγη από το σεισμό στην Ελασσόνα, ώστε να αρχίσει άμεσα και η καταβολή των χρημάτων στους πληγέντες πολίτες, ενώ μέχρι την Τρίτη θα τοποθετηθούν οικίσκοι για να στεγάσουν τους κατοίκους των χωριών που επλήγησαν από τους σεισμούς στην περιοχή της Ελασσόνας.

Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα την περιοχή συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τους δημάρχους Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας και Ελασσόνας Νίκος Γάτσας.

«Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε έναν καταστροφικό σεισμό, ευτυχώς δεν είχαμε θύματα. Η προτεραιότητες μας επικεντρώνονται σε δύο σημεία: στις υποδομές και στην κοινωνική προστασία. Αυτό που επιδιώκουμε είναι η γρήγορη στέγαση των ανθρώπων στα χωριά που επλήγησαν και ήδη σήμερα, ως το βράδυ, θα φτάσουν 37 τροχόσπιτα.

Οι οικίσκοι θα τοποθετηθούν ως την Τρίτη, διότι χρειάζονται να προηγηθούν έργα υποδομής, δηλαδή υδροδότηση και ηλεκτροδότηση», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας από το Δαμάσι του δήμου Τιρνάβου.

Ο Στέλιος Πέτσας στην Ελασσόνα

Ο κ. Πέτσας είπε ότι σε ό,τι αφορά τα σχολεία «έχουμε λύσεις και θα δώσουμε λύσεις και θα κάνουμε ότι μπορούμε. Θα δοθεί λύση για το 3ο δημοτικό σχολείο Ελασσόνας και για το γυμνάσιο του Δομένικου.

Όσον αφορά την κοινωνική προστασία τη Δευτέρα θα γίνει η κατανομή από 300.000 ευρώ στους δήμους Τυρνάβου, Ελασσόνας και Φαρκαδόνας, για να δοθούν στους πληγέντες κατοίκους, οι οποίοι θα λάβουν από 600 έως 6000 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες τους… Θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και θα βγούμε πιο δυνατοί αρκεί να έχουμε σχέδιο και σχέδιο έχουμε».

Στη συνέχεια ο κ. Πέτσας επισκέφτηκε το σχολείο Δαμασίου όπου συναντήθηκε με τον διευθυντή του Γρηγόριο Λέτσιο, τον οποίο συνεχάρη και ενημερώθηκε πώς κατάφερναν να διαφύγουν από το σχολείο τα 63 παιδιά του σχολείου.

Ο κ. Πέτσας επισκέφτηκε τις υποδομές όπου στεγάζονται οι σεισμόπληκτοι στο χωριό Δαμάσι και στη συνέχεια αναχώρησε για το Μεσοχώρι.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share