ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Καλό… Απρίλιο: Αργούμε ακόμη να βγούμε από το lockdown

Καλό… Απρίλιο: Αργούμε ακόμη να βγούμε από το lockdown
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Καλό… Απρίλιο θα έπρεπε μάλλον να πούμε σχετικά με την άρση των μέτρων περιορισμού, με τους λοιμωξιολόγους να συνεδριάζουν για την παράταση του lockdown, καθώς και το τι συστάσεις θα γίνουν για την Καθαρά Δευτέρα, με τις συνθήκες πάντως να έχουν αποφασιστεί.

Το lockdown λήγει τυπικά την Κυριακή (14/3), ωστόσο, δεν τίθεται θέμα για άρση των μέτρων. Με τις μεταλλάξεις να επικρατούν, που σημαίνει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα, τα κρούσματα να κινούνται σε υψηλά επίπεδα και τους διασωληνωμένους να αυξάνονται εδώ και μέρες η συνέχιση του lockdown θεωρούνταν δεδομένη.

Πέρα από την παράταση του lockdown οι ειδικοί της επιτροπής θα συζητήσουν και το θέμα της Καθαράς Δευτέρας. Τα πάρκα θα μείνουν ανοιχτά, παρά τον προβληματισμό που υπήρχε για το ενδεχόμενο συνωστισμού και όπως διεμύνυαν αρμόδιες πηγές η Καθαρά Δευτέρα θα είναι όπως μια κανονική Δευτέρα. Δηλαδή θα ισχύουν τα μέτρα που ισχύουν και όλες τις υπόλοιπες ημέρες.

Κορωνοϊός: Δύσκολο το άνοιγμα ακόμη και στις 22 Μαρτίου

Δύσκολο θεωρείται και το οποιοδήποτε άνοιγμα στις 22 Μαρτίου που είχε θέσει σαν πρώτο στόχο η κυβέρνηση.

Αν και στην κυβέρνηση στόχευαν να γίνει ένα πρώτο άνοιγμα με το λιανεμπόριο στις 22 Μαρτίου, τα τελευταία δεδομένα κάνουν απαγορευμένη προς το παρόν, αυτή τη συζήτηση, όπως τόνισε χθες και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

«Φοβάμαι ότι αυτή τη στιγμή η συζήτηση για οποιοδήποτε άνοιγμα μέσα στον Μάρτιο δεν είναι της παρούσης», δήλωσε επί του θέματος, κάτι που τόνισε μία ημέρα πριν και ο Αδωνις Γεωργιάδης. «Αν συνεχίζει να καλπάζει η πανδημία, το άνοιγμα της αγοράς αναβάλλεται» έλεγε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Η ραγδαία αύξηση των μεταλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού, αλλά και η αύξηση σε εισαγωγές στα νοσοκομεία, φέρνει δεύτερες σκέψεις, με τους ειδικούς να αναμένεται να κάνουν νέες εισηγήσεις στην κυβέρνηση. Με την δεδομένη κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, οι λοιμωξιολόγοι τονίζουν πως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και έτσι είναι πλέον πολύ πιθανό να εισηγηθούν και νέα παράταση του lockdown ως το τέλος του μήνα.

Οι ειδικοί περιμένουν να συνεχιστεί η κατάσταση με τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων ως τις 20-25 Μαρτίου, με τον καθηγητή πνευμολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης, Ν. Τζανάκη, να αναμένει κορύφωση της πανδημίας εκείνο το διάστημα.

«Εκτιμούμε ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα της κορύφωσης του κύματος αυτού της πανδημίας, η οποία πιθανώς να επέλθει το πενθήμερο 20-25 Μαρτίου. Μέχρι τότε και για τις πρώτες ημέρες μετά από αυτήν την περίοδο, ο αριθμός των κρουσμάτων θα κυμαίνεται στα επίπεδα αυτών των ημερών, πότε 100-200 επάνω ίσως φτάνει και πάνω από 3.000 και πότε αντίστοιχα χαμηλότερα από τους αριθμούς των τελευταίων ημερών», είπε χθες στον ΑΝΤ1.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου