Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Υπόθεση Λιγνάδη: Ανατριχιαστικές περιγραφές από 3ο μηνυτή - «Μου προσέφερε ναρκωτικές ουσίες, μόλις ξύπνησα με...» (Video)

Τι απαντά ο Αλέξης Κούγιας

5 Μαρτίου 2021 08:05
Υπόθεση Λιγνάδη: Ανατριχιαστικές περιγραφές από 3ο μηνυτή - «Μου προσέφερε ναρκωτικές ουσίες, μόλις ξύπνησα με...» (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν ανατριχιαστικές περιγραφές από 3ο μηνυτή στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατήγγειλε περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης από τον ηθοποιό-σκηνοθέτη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και φέρεται να σημειώθηκε το 2018. Παράλληλα, σοκάρουν οι νέες λεπτομέρειες που έφερε στο φως της δημοσιότητας, ο βουλευτής του ΜεΡΑ25 Κλέων Γρηγοριάδης, για την υπόθεση Λιγνάδη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, o τρίτος μηνυτής κατήγγειλε πως γνώρισε τον Λιγνάδη σε πλατεία κοντά στο σπίτι του ηθοποιού-σκηνοθέτη και εκείνος τον προσκάλεσε σε αυτό χωρίς να γίνει κάτι.

Τη δεύτερη φορά, όμως, ο μηνυτής κατήγγειλε ότι ο Λιγνάδης τού προσέφερε ναρκωτικές ουσίες και αλκοόλ με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του και όταν συνήλθε, συνειδητοποίησε ότι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Ακόμα, ο μηνυτής υποστηρίζει πως ο Λιγνάδης τού είπε πως αν ανέφερε το περιστατικό στις Αρχές, εκείνος θα δήλωνε πως ο καταγγέλων αποπειράθηκε να τον κλέψει.

Μάλιστα, κάτι ανάλογο φέρεται να έγινε και στην περίπτωση 40χρονης γυναίκας που έχει καταθέσει στις Αρχές, η οποία υποστήριξε πως ο Λιγνάδης τής είχε πει ότι αν αποκάλυπτε το παραμικρό στην Αστυνομία, τότε «θα της τίναζε τα μυαλά στον αέρα».

Τι απαντά ο Αλέξης Κούγιας

Αδυναμία να σχολιάσει την ουσιαστική και νομική βασιμότητα της μηνύσεως, δήλωσε ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, σχολιάζοντας, μάλιστα, ότι ενημερώθηκε σχετικά από δημοσιογράφους με μηνύματα και πρόσθεσε ότι «αν είναι της ίδιας ποιότητος και αξιοπιστίας με τις δύο προηγούμενες μηνύσεις, ούτε ο κ. Λιγνάδης ούτε εγώ έχουμε καμία ανησυχία».

Χαρακτηριστικά, ο Κούγιας ανέφερε:

«Δεν θέλω να πιστέψω ότι μετά την κατάρρευση των δύο προηγουμένων καταγγελιών σε ουσιαστικό και νομικό επίπεδο τα ίδια κέντρα που κατασκεύασαν τις δύο προηγούμενες ψευδείς καταγγελίες και αντιλαμβανόμενοι οι ηθικοί αυτουργοί την κατάρρευση των σκευωριών τους κατασκεύασαν άλλη μια.

Ο κ. Λιγνάδης ήταν και είναι κατηγορηματικός ότι ουδέποτε στη ζωή του έχει βιάσει είτε οιανδήποτε γυναίκα είτε οιονδήποτε άνδρα από αυτούς, με τους οποίους είχε ερωτικές σχέσεις».

Μάλιστα, σημείωσε ότι με βάση την εντολή που έχει, θα αντιμετωπιστεί οποιοσδήποτε «ψευδομηνυτής» με μήνυση για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφημήσεως και της ψευδούς καταμηνύσεως εις βάρος του Λιγνάδη.

Ακόμα, ο Κούγιας πρόσθεσε:

«Ελπίζω ότι αυτή τη φορά από πλευράς του Εισαγγελέως που θα διερευνήσει τη μήνυση, θα εφαρμοστούν όλα όσα προβλέπει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας και θα υπάρξει απόλυτος σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας και σε όλα τα δικονομικά δικαιώματα του μηνυθέντος πριν του ασκήσουν ποινική δίωξη. Το ίδιο ισχύει και για όλους τους δημοσιογράφους και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share