Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Σεισμός στην Ελασσόνα: Χέρι βοηθείας από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου - "Είμαστε έτοιμοι για ότι χρειαστεί"

Πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νίκο Δένδια

3 Μαρτίου 2021 14:38
Σεισμός στην Ελασσόνα: Χέρι βοηθείας από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου -

Σεισμός στην Ελασσόνα: Συνεχίζονται οι εξελίξεις με τον ισχυρό σεισμό που έγινε την Τετάρτη 3 Μαρτίου στην Ελασσόνα όπου και ήταν 6 Ρίχτερ.

Σημειώνεται ότι πραγματοποιήθηκαν αρκετοί μετασεισμοί ενώ ο μεγαλύτερος σημειώθηκε στη Λάρισα όπου και είχε μέγεθος 5 Ρίχτερ.

Συγκεκριμένα η Τουρκία και ειδικά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Νίκο Δένδια εξέφρασε πρόταση για βοήθεια αν χρειαστεί.

Προσφέρει βοήθεια η Τουρκία.

Σεισμός στην Ελασσόνα: Χέρι βοηθείας από την Τουρκία

Ειδικότερα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Έλληνα ομόλογο του, Νίκο Δένδια, και εξέφρασε την ετοιμότητα της Τουρκίας να συντρέξει άμεσα τις προσπάθειες των ελληνικών αρχών για την παροχή κάθε απαραίτητης βοήθειας, αν το χρειαστεί η Ελλάδα.

Μέσω twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας έκανε γνωστό ότι τηλεφώνησε στον Έλληνα ομόλογό του, μαζί με τον ΥΠΕΞ της Γεωργίας, με τον οποίο έδινε όταν έμαθε για τον σεισμό, κοινή συνέντευξη Τύπου. «Τηλεφώνησα στον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Δένδια, μαζί με τον ΥΠΕΞ της Γεωργίας Νταβίντ Ζαλκαλιάνι για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας μετά τον σεισμό. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τους γείτονές μας αν χρειαστεί», έγραψε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο ισχυρός σεισμός «χτύπησε» την Ελασσόνα και έγινε αισθητός σε σχεδόν όλη την Ελλάδα, από την Καλαμάτα και την Αττική έως τη Θεσσαλονίκη και τα Γιάννενα. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 7,8 χιλιόμετρα και το επίκεντρό του ήταν 16 χιλιόμετρα νότια της Ελασσόνας.

Σεισμός στην Ελασσόνα: Απεγκλωβίστηκε ζωντανός ο ηλικιωμένος στο Μεσοχώρι

Αισθητός σε πολλές περιοχές της χώρας έγινε ο ισχυρός σεισμός των 5,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 κοντά στην Ελασσόνα και ταρακούνησε τη Θεσσαλια.

Προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες αντιμετωπίζουν ο Βόλος και η Μαγνησία, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Στον Βόλο η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και χιλιάδες κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές, παρά το γεγονός ότι η ισχυρή δόνηση είχε μεγάλη διάρκεια με αυξομειώσεις κατά την διάρκεια του σεισμού. Τις πρώτες πληροφορίες για την κατάσταση στην Μαγνησία επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Απεγκλωβίστηκε ζωντανός ο ηλικιωμένος στο Μεσοχώρι

Τα δίκτυα της κινητής τηλεφωνίας στον Βόλο αντιμετωπίζουν επίσης μεγάλα προβλήματα λόγω του σεισμού αλλά και της υπερφόρτωσης των δικτύων και η επικοινωνία είναι δύσκολη τις πρώτες αυτές στιγμές.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Δυτική Θεσσαλία, στις περιοχές των Τρικάλων και της Καρδίτσας, όπου και στις δύο πόλεις ο κόσμος βγήκε στους δρόμους για ασφάλεια. Και σε αυτές τις περιοχές τα δίκτυα τηλεπικοινωνίας τόσο στην κινητή, όσο και στην σταθερή τηλεφωνία, έχουν πολλά προβλήματα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share