Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σεισμός στην Ελασσόνα: Ισχυρός μετασεισμός στην Λάρισα - Πόσοι ακόμη έχουν σημειωθεί

Επικρατεί μεγάλη ανησυχία

3 Μαρτίου 2021 14:18
Σεισμός στην Ελασσόνα: Ισχυρός μετασεισμός στην Λάρισα - Πόσοι ακόμη έχουν σημειωθεί

Σεισμός στην Ελασσόνα: Συνεχίζονται οι εξελίξεις σχετικά με τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στην Ελασσόνα όπου υπάρχουν αρκετοί μετασεισμοί.

Σημειώνεται ότι από τον σεισμός υπάρχουν αρκετά προβλήματα αλλά και ένας τοίχος σε σχολείο έπεσε με τους μαθητές να είναι εκτός του κτηρίου.

Συγκεκριμένα σημειώθηκε ισχυρός μετασεισμός στην Λάρισα ενώ έχουν ακολουθήσει αρκετοί μετά τον ισχυρό που έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Στους δρόμους οι κάτοικοι.

Σεισμός στην Ελασσόνα: Ο ισχυρός μετασεισμός στη Λάρισα

Ειδικότερα ισχυρός μετασεισμός 5 ρίχτερ κοντά στο επίκεντρο του σεισμού των έξι ρίχτερ της Ελασσόνας έγινε πριν από λίγα λεπτά. Το επίκεντρό του είναι 20 χιλιόμετρα δυτικά βορειοδυτικά της Λάρισας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί σεισμολόγοι προειδοποίησαν νωρίτερα ότι ο μεγάλος σεισμός της Ελασσόνας θα δώσει μετασεισμούς μεγάλου μεγέθους και επιβεβαιώθηκαν. Μέχρι αυτή την ώρα έχουν καταγραφεί οχτώ μετασεισμοί με κάποιους να είναι κάτω από 4 Ρίχτερ.

Ισχυρός μετασεισμός σημειώθηκε.

Πόσο δυνατοί ήταν οι μετασεισμοί

Στο «χορό» των Ρίχτερ κινείται τις τελευταίες ώρες η ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας, μετά από τον ισχυρό σεισμό 6 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Μέσα στις δύο πρώτες ώρες μετά από τη δόνηση έχουν σημειωθεί δονήσεις 4,6 Ρίχτερ, 4 Ρίχτερ, 4,9 Ρίχτερ, 3,4 Ρίχτερ, 4 Ρίχτερ, 3,6 Ρίχτερ, 5 Ρίχτερ και 4,5 Ρίχτερ.

Σεισμολόγοι προειδοποιούν πως η μετασεισμική δραστηριότητα θα είναι έντονη τις επόμενες ώρες και προτρέπουν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Τι λέει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 7,8χλμ -κάτι που επεξηγεί και γιατί έγινε αισθητός σε τόσες πολλές περιοχές. Το επίκεντρο της δόνησης υπολογίζεται 16χλμ νότια της Ελασσόνας. Η δόνηση έγινε αισθητή στη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα αλλά ακόμη και την Αττική.

Σεισμός στην Ελασσόνα: Απεγκλωβίστηκε ζωντανός ο ηλικιωμένος στο Μεσοχώρι

Αισθητός σε πολλές περιοχές της χώρας έγινε ο ισχυρός σεισμός των 5,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 κοντά στην Ελασσόνα και ταρακούνησε τη Θεσσαλια.

Προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες αντιμετωπίζουν ο Βόλος και η Μαγνησία, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Στον Βόλο η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και χιλιάδες κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές, παρά το γεγονός ότι η ισχυρή δόνηση είχε μεγάλη διάρκεια με αυξομειώσεις κατά την διάρκεια του σεισμού. Τις πρώτες πληροφορίες για την κατάσταση στην Μαγνησία επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Απεγκλωβίστηκε ζωντανός ο ηλικιωμένος στο Μεσοχώρι

Τα δίκτυα της κινητής τηλεφωνίας στον Βόλο αντιμετωπίζουν επίσης μεγάλα προβλήματα λόγω του σεισμού αλλά και της υπερφόρτωσης των δικτύων και η επικοινωνία είναι δύσκολη τις πρώτες αυτές στιγμές.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Δυτική Θεσσαλία, στις περιοχές των Τρικάλων και της Καρδίτσας, όπου και στις δύο πόλεις ο κόσμος βγήκε στους δρόμους για ασφάλεια. Και σε αυτές τις περιοχές τα δίκτυα τηλεπικοινωνίας τόσο στην κινητή, όσο και στην σταθερή τηλεφωνία, έχουν πολλά προβλήματα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share