Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Σεισμός στην Ελασσόνα: Εγκλωβισμένος ηλικιωμένος στο Μεσοχώρι

Συναγερμός στην περιοχή!

3 Μαρτίου 2021 13:23
Σεισμός στην Ελασσόνα: Εγκλωβισμένος ηλικιωμένος στο Μεσοχώρι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,9 Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίτερα στην Ελασσόνα. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, η δόνηση έγινε 24 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Λάρισας και 10 χιλιόμετρα δυτικά βορειοδυτικά της Ελασσόνας. Ήταν επιφανειακή με βάθος μόλις 2 χλμ.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση όσον αφορά τις ζημιές ή κάποιο ζήτημα με άνθρωπο. Ωστόσο, στην ΕΡΤ1 αναφέρθηκε πως υπάρχει ένας εγκλωβισμένος ηλικιωμένος στο Μεσοχώρι.

Σεισμός στην Ελασσόνα

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε, μια ηλικιωμένη γυναίκα κατάφερε να βγει από το σπίτι της, αλλά είπε στους γείτονες πως δεν κατάφερε το ίδιο και ο σύζυγός της, που φαίνεται να εγκλωβίστηκε στα συντρίμμια.

Για τη διάσωση του άνδρα, σπεύδουν σωστικά συνεργεία.

Σεισμός στην Ελασσόνα: Πανικός στους δρόμους - Σε ποιες περιοχές έγινε αισθητός (video)

Σεισμός στην Ελασσόνα: Το μεσημέρι της Τετάρτης 3 Μαρτίου σημειώθηκε ισχυρός σεισμός στην Ελασσόνα περίπου των 6 Ρίχτερ όπου και έγινε αρκετά αισθητός σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι μετά τον ισχυρό σεισμό σημειώθηκε ένας μετασεισμός των 4,6 Ρίχτερ όπου και προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία για τους κατοίκους της περιοχής.

Συγκεκριμένα στην Ελασσόνα ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους πανικοβλημένος και αρκετά φοβισμένος από τον ισχυρό σεισμό που έλαβε πριν από λίγο.

Μεγάλος ήταν ο σεισμός.

Σεισμός στην Ελασσόνα: "Χάος" στους δρόμους

Ειδικότερα σεισμός ο οποίος έγινε αισθητός στην Αττική και σε αρκετές περιοχές της χώρας (υπάρχουν αναφορές από Καρδίτσα, Τρίκαλα, Βόλο, Καλαμπάκα, Κοζάνη και Θεσσαλονίκη, μεταξύ άλλων), σημειώθηκε λίγο μετά τις 12:00.

Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε μέγεθος 6 Ρίχτερ, πραγματοποιήθηκε 16 χλμ νότια της Ελασσόνας και είχε εστιακό βάθος 7,8 χιλιόμετρα.Δεν υπάρχουν για την ώρα αναφορές για σοβαρές ζημιές.

Ένα άτομο φαίνεται πως έχει εγκλωβιστεί λόγω του σεισμού στο Μεσοχώρι Ελασσόνας. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένας ηλικιωμένος άνδρας έχει εγκλωβιστεί στο σπίτι του, όταν από τον σεισμό κατέρρευσε τοίχος.

Λίγα λεπτά μετά την πρώτη δόνηση, ακολούθησαν νέες, μεγέθους 4,7, 4,2 και 4,9 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή και με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.

Την ίδια στιγμή, το Ευρωμεσογειακό δίνει τον κύριο σεισμό στα 6,3 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 8 χιλιομέτρων, στα 23 χιλιόμετρα δυτικά - βορειοδυτικά της Λάρισας.

Αρκετά ισχυρός ήταν ο σεισμός.

«Προσπαθούμε να ελέγξουμε την όλη κατάσταση. Ο κόσμος όλος έχει τρομάξει και πανικοβληθεί με αποτέλεσμα να παραμένει εκτός σπιτιών, οι μαθητές στα προαύλια. Επικράτησε μια αναστάτωση ωστόσο θεωρώ πως μέχρι ώρας δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανησυχία.

Ο σεισμός όχι μόνο ήταν αισθητός αλλά είχε και διάρκεια τουλάχιστον 15 δευτερόλεπτα. Όλα τα κλιμάκια του δήμου είναι έτοιμα να κάνουν όλους τους ελέγχους στα κτίρια, προκειμένου να δούμε αν υπάρχει κάποιος κίνδυνος. Μέχρις ώρας δεν έχουμε αναφορές για ζημιές και πτώσεις» είπε για την κατάσταση στην περιοχή της Ελασσόνας, ο δήμαρχος Νίκος Γάτσας.

Μεγάλος είναι ο ισχυρός στην Ελασσόνα.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τυρνάβου, Χριστόφορος Κατσαρός είπε: «Ο σεισμός ήταν μεγάλος και δυνατός, κάνουμε αυτοψίες να δούμε τι ζημιές υπάρχουν ακόμα δεν έχουμε πλήρη εικόνα της κατάστασης… Ο κόσμος βγήκε από τα σπίτια του και μαζεύτηκε στις πλατείες ενώ αμέσως εκκενώθηκαν τα σχολεία και μεταφέρθηκαν τα παιδιά σε ασφαλές μέρος… Από πρώτη ματιά έχουν πέσει μάντρες σπιτιών».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share