Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Στο "κόκκινο" η Κρήτη - Ασφυκτική η κατάσταση στα νοσοκομεία

Δεν αντέχει άλλο το Σύστημα Υγείας

3 Μαρτίου 2021 14:03
Κορωνοϊός: Στο

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η δύσκολη κατάσταση με τον κορωνοϊό στη χώρα όπου καθημερινά υπάρχουν όλο και περισσότερα κρούσματα τα οποία αποτελούν μεγάλο πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι στη Φθιώτιδα σήμανε συναγερμός όταν βρέθηκε πλήθος κρουσμάτων σε εργοστάσιο όπου και πάρθηκαν έκτακτα μέτρα για τον έλεγχο της κατάστασης.

Συγκεκριμένα η Κρήτη φαίνεται να βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση και ειδικά τα νοσοκομεία της τα οποία γεμίζουν όλο και περισσότερο από κρούσματα.

Κρίσιμη η κατάσταση στην Κρήτη.

Κορωνοϊός: Ασφυκτική η πίεση

Ειδικότερα καθημερινή πλέον είναι η αύξηση των ανθρώπων που εισάγονται στα νοσοκομεία της Κρήτης έχοντας προσβληθεί από κορωνοϊό, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ. Μάλιστα, οι νοσηλείες ασθενών έφθασαν τους 100, ενώ αυξάνονται και τα περιστατικά που χρήζουν διασωλήνωσης και εισαγωγής στις ΜΕΘ.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας είναι χαρακτηριστικά ως προς την πορεία του κορωνοϊού στην Κρήτη η οποία φαίνεται πως βρίσκεται στο ζενίθ. Σήμερα, Τετάρτη 3 Μαρτίου 2020, στα νοσοκομεία του νησιού νοσηλεύονται 100 συνολικά άτομα και συγκεκριμένα 84 στις ειδικές μονάδες covid-19 και 16 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ.

Αναλυτικά ο «χάρτης» των νοσηλειών στην Κρήτη:

  • ΠΑΓΝΗ: 33 ασθενείς: 28 στις κλινικές covid-19, 5 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ.
  • Βενιζέλειο: 36 ασθενείς: 30 στις κλινικές covid-19, 6 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ.
  • Νοσοκομείο Χανίων: 14 ασθενείς: 10 στις κλινικές covid-19, 4 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ.
  • Νοσοκομείο Ρεθύμνου: 13 ασθενείς στις κλινικές covid-19.
  • Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: 3 ασθενείς: 2 στις κλινικές covid-19, ένας διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.
  • Νοσοκομείο Ιεράπετρας: Ένας ασθενής την κλινική covid-19.
  • Τα νοσοκομεία Σητείας και Νεάπολης είναι «άδεια» από κρούσματα κορωνοϊού.

"Βόμβα" Κικίλια για το lockdown: Έρχονται νέα μέτρα τύπου Μαρτίου - Από πότε θα ισχύουν

Κορωνοϊός: Δυσκολεύουν όλο και περισσότερο τα πράγματα με την πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα όπου αναμένεται να ανακοινωθούν από στιγμή σε στιγμή νέα μέτρα.

Σημειώνεται ότι η υφυπουργός Παιδείας μίλησε σε συνέντευξη της ότι υπάρχει η πιθανότητα παράτασης του σχολικού έτους όμως οι πανελλήνιες θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Συγκεκριμένα το απόγευμα της Τετάρτης 3 Μαρτίου αναμένεται να ανακοινωθούν νέα μέτρα για τον κορωνοϊό από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Έρχονται νέα μέτρα.

Κορωνοϊός: Η ανακοίνωση για τα νέα μέτρα

Ειδικότερα την ώρα που οι λοιμωξιολόγοι κάθονται στο τραπέζι για να μελετήσουν τα δεδομένα που έχει δημιουργήσει η πανδημία και να εισηγηθούν αναλόγως, στην κυβέρνηση φαίνεται πως οι αποφάσεις για μέτρα, είναι ειλημμένες.

Έτσι λοιπόν, ο Νίκος Χαρδαλιάς θα παραβρεθεί στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για να ανακοινώσει τις επόμενες κινήσεις της Πολιτείας έτσι ώστε να αναχαιτιστεί το τρίτο κύμα της πανδημίας που καλπάζει στη χώρα μας και πιέζει αφόρητα το ΕΣΥ.

Ήδη στο τραπέζι βρίσκονται οι εξής προτάσεις:

  • Γενικευμένη απαγόρευση, δηλαδή μετακίνηση για επίσκεψη σε γιατρό, φαρμακείο, σούπερ μάρκετ και άθληση μόνο εντός του δήμου, δηλαδή χωρίς τη χρήση αυτοκινήτου. Συνεπώς, δεν θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις και οι πολίτες θα βγαίνουν από το σπίτι, μόνο για τα απολύτως απαραίτητα. Και αυτό γιατί οι εικόνες συνωστισμού στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής, αλλά και σε πάρκα της περιφέρειας έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους ειδικούς.
  • Λειτουργία του Δημοσίου αυστηρά με το απαραίτητο προσωπικό και συναλλαγές μόνο με ραντεβού και ενίσχυση της υποχρεωτικής τηλεργασίας στον ιδιωτικό τομέα.
  • Αλλαγή ωραρίου στη βραδινή απαγόρευση τα Σαββατοκύριακα. Αυτό σημαίνει ότι αντί για τις 18.00, θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 μέχρι τις 05:00, όπως τις καθημερινές.
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share